Domov

Šport in šah

13 novembra 2019 Šport


Slovenska ženska nogometna reprezentanca je sinoči  pred rekordnim številom gledalcev, 23. 120,    v nizozemskem Arnheimu igrala peto kvalifikacijsko tekmo za nastop na  13.evropskem prvenstvu , ki bo v Angliji.  Reprezentanca Nizozemske evropska prvakinja  in svetovna podprvakinja je bila boljša od Slovenije s  4:1, ob polčasu je bil po vodstvu Slovenije z 1:0 rezultat 1:1. Za slovensko reprezentanco je dosegla vodilni zadetek Kaja Eržen, ki igra za italijansko Romo. Za reprezentanco pa so igrale tudi članice Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje: Špela Rozmarič,  Kaja Korošec, Špela Kolbl  in v drugem polčasu še Sara Makovec v kadru reprezentance  sta bili tudi  vratarka   Sara Nemet in igralka Anja Prša.  Kapetanski  trak je bil na majici Mateje Zver iz Gornje Bistrice, zdaj članici avstrijskega  prvaka St. Pőltna.

Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije  iz Murske Sobote je v torek na kegljišču Vikenda v Radencih pripravilo 26. memorial Jožeta Magdiča in sočasno prvo kolo državne lige za paraplegike v steznem kegljanju. Med sedmimi ekipami je moštveno zmagalo Podravje iz Maribora  pred Celjem in Novim mestom. Oslabljena prekmursko prleška ekipa v postavi  Ludvik Škraban, Franc Borovnjak, Marta Janežič in Dušan Slana je zasedla četrto mesto. Posamično je v absolutni konkurenci med 27. tekmovalci zmagal  Miran Jernejšek iz Podravja, ki je podrl 477 kegljev, najboljši pomurski tekmovalec Ludvik Škraban je bil šesti.  Med tetraplegiki je zmagal Aleš Povše iz Celja s 396.keglji, Franc Baum iz domačega društva je bil četrti.  Med članicami je zmagala Senka Ivanišević iz Ljubljane s 359.keglji, Marta Janžič je bila četrta. Edino zmago so osvojili gostitelji med veterani, kjer je Ludvik Škraban podrl 414 kegljev, drugi Franc Borovnjak pa je podrl 365 kegljev.

Kolesarski klub Tropovci letos praznuje 30 letnico delovanja. Člana tega kluba sta bila tudi Simon Špilak iz Tropovec in Žiga Horvat iz Dankovec. Jubilej tropovskih kolesarjev bodo počastili  s kulturno slovesnostjo v soboto 16. novembra ob 17. v Kulturnem domu na Tišini.

V tretjem kolu pomurske košarkarske lige so bili doseženi nekateri presenetljivi rezultati, aktualni prvaki Beltinčani pa so bili še drugič poraženi.   Lotmerk je premagal Sistemorg Beltince s 74:69. Za Lotmerk je dosegel največ točk Tadej Berce 27 in za Beltinčane Blaž Lebar 15. V soboškem derbiju je Nona Murska Sobota premagala  Športno društvo Murska Sobota   z 72:76. Za Soboto je Andrej Jablanovec dosegel 17 točk in za Nono Soboto Jure Bilič 32. Lindau je v Lendavi bil boljši od Tropicana iz Bistrice z 85:75. Za Lindu je dosegel Dušan Frančič 19 in za Tropicano Danijel Tratnjek 36 točk. Na lestvici vodi Nona iz Murske Sobote s šestimi točkami.

Na rednem mesečnem hitropoteznem šahovskega društva Radenska Pomgrad v Murski Soboti je zmagal  Boris Kovač, drugi je bil Mitja Kovač in tretji Denis Gjuran, vsi pa so zbrali po štiri točke in pol.  V petek 15. novembra ob 16.30 pa bo v Murski Soboti še mladinski hitropotezni turnir.

Danes in jutri  zvečer se nam obeta v pokrajini ob Muri  zanimiva odbojka. V telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti bo nocoj ob  20. odbojkarska tekma osmine finala slovenskega pokala v odbojki med Panvito Pomgradom in ravenskim Fužinarjem.  Jutri ob 19. pa bo v Puconcih tekma 6. kola prve B slovenske odbojkarske lige za članice med Roto Kemo Puconci in odbojkaricami Ljutomera.