Domov

Šport in šah

15 novembra 2019 Šport


Predsednik Olimpijskega komiteja –  združenja športnih zvez Slovenije  Bogdan  Gabrovec je po izjemnem  uspehu slovenskih judoistov na evropskem prvenstvu v inkluzivnem judu v Kőlnu v Ljubljani pripravil sprejem za dobitnike medalj in jim podelil tudi simbolična darila ter z njimi zadržal v daljšem pogovoru.  Sprejema se je udeležil tudi Sašo Kovač, član Judo kluba Murska Sobota , ki je  na evropskem prvenstvu v inkluzivnem judu v kategoriji nad 100 kg osvojil naslov evropskega  prvaka, letos pa je v mesecu novembru  v Celju  postal tudi državni prvak za leto 2019.

Mlada slovenska nogometna reprezentanca U – 21 je  v Estorilu  na Portugalskem v okviru priprav za evropsko prvenstvo  leta 2021 igrala prijateljsko tekmo  proti Portugalski, izid tekme je bil 0:0. Med izbranci selektorja Primoža Glihe je bil tudi Turniščan Tomi Horvat, igralec soboške Mure, ki je proti Portugalski igral od  58.minute dalje.

V  uvodni tekmi 6.kola prve B slovenske odbojkarske lige za članice je kar 150 gledalcev v četrtek  v Puconcih  spremljalo prekmurski prleški derbi med Roto Kemo  in Ljutomerčankami. Tekmo so zasluženo dobile Ljutomerčanke  z rezultatom 3:1.  Za Roto Kemo so največ točk zadele: Nina Kovač 21, Ana Jeremić 13  in Tassia Šadl 10 točk.  Za Ljutomer so največ točk k zmagi prispevale :  Adela Pintarič 19, Sara Sakovič 17 in kapetanka Kaja Makoter 16 točk.  O derbiju bomo  na Murskem valu poročali tudi v nedeljskem športnem popoldnevu.

V 4.kolu 2. slovenske kegljaške lige vzhod za članice je Šoštanj premagal Lendavo  z rezultatom 5,5:2,5. Za Lendavo so največ kegljev podrle: Vida Kovač 516, Sidonija Stanič 485 in Slavica Hozjan 454. Pri  Šoštanju je največ kegljev podrla Hermina Dvoršak in sicer 548. Na lestvici so po nepopolnem  4. kolu Lendavčanke na  tretjem mestu.

Mlade hokejistke Moravskih Toplic so sodelovale na mednarodnem turnirju v dvoranskem hokeju v avstrijskem Wiener Neudorfu. Skupno je nastopilo 12 klubov iz štirih držav. Mlade hokejistke Moravskih Toplic  v starostni kategoriji U – 10 so zasedle  sedmo mesto, bolje pa so se odrezale hokejistke starostne kategorije U – 12,ki so se uvrstile na peto mesto.

V Ulcinju v Črno gori  poteka evropski klubski pokal v šahu ,kjer nastopajo med  66 ekipami iz 29 držav  tudi slovenski prvaki igralci Železničarskega šahovskega kluba Maribor.  Za Mariborčane igra tudi Jernej Buzeti iz Rakičana, nekdanji član soboške Radenske Pomgrada, ki je  v prvih  štirih  kolih zbral tri točke za Mariborčane.