V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

19 aprila 2017 Šport


Na prvenstvu Slovenije v dolgih tekih v Postojni je Prekmurka Sonja Roman v teku na 10 km osvojila naslov slovenske prvakinje. Romanova, ki je zdaj članica Atletskega kluba BC iz Ljubljane, je progo na 10 km premagala v času 34 minut in 35 sekund.

V 3. slovenski nogometni ligi, vzhod prihaja do številnih kadrovskih sprememb med trenerji. Tako je Križevce zapustil trener Bogdan Črnko. Nekdanji trener Nafte Slobodan Djurić pa je nasledil Jožeta Vorija pri tretjeligaški ekipi Polane. V Murski Soboti po odhodu Zlatka Gaborja vodi nogometaše Mure Damjan Ošlaj. Iz neuradnih virov pa smo zvedeli, da na trenerskih stolčkih trepetajo še nekateri tretjeligaški trenerji.

V 14. kolu pomurske lige v malem nogometu je vodilno Trnje visoko premagali Tešanovce s 6:1, drugo na lestvici Športno društvo Dolnja Bistrica je kar s 7:0 v Melincih premagali ekipo Meteorja. Tretji Teleing iz Razkrižja je bil boljši od Športno rekreacijskega društva Sobota s 3:1.

 

V 15.kolu prve radgonske medobčinske lige v malem nogometu so vodilne Lomanoše premagale Šenekarja iz Spodnjih Ivanjec s 7:2, druga na lestvici Tiha voda iz Gornje Radgone je visoko premagala Spodnjo Ščavnico z 11:1. Tretji Garfield iz Lutvercev je bil boljši od Radenske s 5:2. V drugi radgonski ligi je vodilni Stari hrast iz Zgornjega Konjišča premagal Bumefekt iz Lastomercev z 2:1, tretji Stavešinci so premagali Center iz Segovcev s 3:1. V 3. radgonski medobčinski ligi malega nogometa je Plitvica premagala Zbigovce s 7:0, drugo na lestvici Hrastje Mota je bilo boljše od radgonskega Dianama s 5:0, tretje Lešane so premagale Vrček iz Murščaka z 9:2.

 

Lendavski mladi strelci, ki delujejo v Strelskem društvu Varstroj, ki ima strelišče v športnem parku v Lendavi, so bili na pomurskem prvenstvu v Murski Soboti v streljanju s serijsko zračno puško izjemo uspešni. Mlajši pionirji: Nina Zver, Alina Jezernik in Luka Legenič so moštveno zmagali. Posamično je bila prvakinja med pionirkami Katja Zver, druga pa je bila Nina Zver. Med mlajšimi pionirji je zmagal Luka Legenič, na tretje mesto med cicibani se je uvrstil Aleksander Aladič.

 

Na 23. velikonočnem šahovskem turnirju Šahovskega društva Poloma je v Sladkem vrhu med 105. šahisti zmagal velemojster Mladen Palac iz mariborskega Branika, ki je zbral 9 točk in pol. Med pomurskimi šahisti Radenske Pomgrada iz Murske Sobote se je najbolje uvrstil mojstrski kandidat Luka Skuhala, ki je bil s sedmimi točkami in pol deseti. Mojstrski kandidat Matej Titan se je uvrstil na 16. in Fide mojster Denis Gjuran na 19. mesto. Tako Titan kot Gjuran sta zbrala po 7 točk.

 

V Puconcih bo danes zvečer v Zeleni dvorani dan športa. Ob 19.00 bo zadnja odbojkarska tekma zelene skupine prve slovenske lige za članice med Kemo in Luko Koper. Po odbojkarski tekmi bo Športna zveza Puconci pripravila slovesno razglasitev najboljših športnikov, športnic in športnih društev za njihove dosežke v letu 2017.