V etru
Najlepše pravljice
Domov

Šport in šah

16 novembra 2019 Šport


V uvodnem srečanju 8.kola  prve slovenske odbojkarske lige za člane so odbojkarji Panvite Pomgrada gostovali pri ekipi Črnuč in zmagali z rezultatom 3:0. Za soboške odbojkarje so največ točk k zmagi prispevali: Zlatko Pulko 19, Nikola Ražnatović in Vasja Plesec po 9, igral je po poškodbi tudi kapetan  Gorazd Flisar ,ki  je zadel tri točke. Pri Črnučah  so zadeli po 9 točk: Luka  Mivšek, Žiga Čopi in Bine Slovnik.  Soboški odbojkarji so s 14. točkami na četrtem mestu.

V prvem kolu  kvalifikacijskega odbojkarskega turnirja za uvrstitev v 2. slovensko ligo je ekipa starejših deklic  Sobote v Ljubnem ob Savinji bila dvakrat uspešna. V prvi tekmi so mlade igralke Sobote premagale ekipo Ljubnega z 2:0 nato pa v drugi tekmi ekipo Zoje iz Lenarta. V preostalem srečanju je Ljubno premagalo Zojo iz Lenarta z 2:0.  Drugo kolo bo na programu 23. novembra v Lenartu.  

cof

Na mednarodnem tekmovanju judoistov v avstrijskem Jennersdorfu so bili uspešni tudi prleški judoisti. V svojih kategorijah so zasedli prva mesta: Laura Vrbančič, Aljoša Hladen in Anže Škrget. Drugi mesti sta si priborila: Tadeja Simonič in Vito Slavinec. Tretje mesto na mednarodni tekmi v Avstriji pa je zasedel Matic Tibaot.

Na teniških igriščih v Radencih se je začelo tekmovanje v zimski teniški ligi v kateri nastopa 17 igralcev. Na prvem turnirju je zmagal  Dani Strah, ki je v dvoboju za prvo mesto premagal Vitjo Podleska z rezultatom 7:3. Na tretje mesto se je uvrstil Luka Premzel in na četrto Jure Jurjović. Drugi teniški turnir bo v Radencih v soboto 30. novembra.

V 6.kolu  evropske šahovske lige prvakov je v Ulcinju  ekipa Koge SK iz Danske  premagala Železničarski šahovski klub Maribor s 5,5: 0,5.  Pol točke za mariborsko ekipo je proti izjemno močni danski ekipi ,ki jo sestavlja šest velemojstrov , osvojil Jernej Buzeti iz Rakičana, ki je remiziral proti velemojstru Eduardausu Rozentalisu. Mariborčani so po šestih kolih med 66. ekipami iz 29 držav na 34. mestu.

Na novembrskem mesečnem mladinskem šahovskem turnirju v Murski Soboti so si prvo mesto razdelili: Alina Lukač, Nejc Hanc in Matjaž Cigüt, ki so osvojili po štiri točke.