V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport in šah

17 novembra 2019 Šport


V Kidričevem je bil v soboto 2. turnir v državnih  strelskih ligah za mlajše kategorije. Med mladinci je v streljanju za zračno puško  posamično zasedel prvo mesto Jure Sočič drugi  je bil Patrik Farkaš oba iz soboškega strelskega društva. Moštveno so strelci Murske Sobote v postavi: Jure Sočič, Patrik Farkaš in Blaž Makari zasedli tretje mesto. Med starejšimi dečki je bil drugi Tinej Mihailovič Krpan iz Lendave in tretja  med starejšimi deklicami je bila Saša Žerdin iz Črenšovec. Moštveno so zmagali Črenšovci v postavi: Saša Žerdin, Živa Zadravec in Gabrijel Horvat. V kategoriji starejših deklic  so bili Tišinčani tretji z ekipo Nika Novak, Daša Stojko in Nika Benkič.

Na mednarodnem tekmovanju judoistov na pokalu Mini Nagaoka so  bili v Ljubljani med 479. judoisti iz šestih držav  dobitniki medalj tudi pomurski judoisti. Med mlajšimi kadeti je zasedel tretje mesto  Tilen Forjan tretja med mlajšimi kadetinjami pa je bila  tudi Kaja Baler oba  iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci. Med starejšimi dečki je zmagal  Gabriel Lipič iz Beltinec  tretja  sta bila Žak Rus in Aljoša Hladen oba iz ljutomerskega Partizana. Med starejšimi deklicami je bila druga Veronika Horvat iz Kluba borilnih veščin Lendava, zmagovalka v svoji  kategoriji  je bila Leila Mazouzi iz Beltinec. Med mlajšimi dečki sta bila tretja: Bor Patrik Burjan iz Judo kluba Štorkljice in Dino Vinkovič iz Judo kluba Murska Sobota. V kategoriji mlajših deklic je bila zmagovalka v kategoriji Lara Škraban druga  je bila Sara Sep obe iz Kluba borilnih veščin Lendava.

V drugi kvalifikacijski nogometni tekmi za evropsko prvenstvo je  v švedskem  Gavleju reprezentanca Slovenije U – 19 igrala proti Ukrajini  1:1. Za  slovensko reprezentanco ,ki jo vodi selektor Agron Šalja,  sta igrala  celo tekmo tudi nogometaša soboške Mure: Kai Cipot in Žiga Laci.

 V 18. kolu 2. slovenske nogometne lige je Nafta 1903 v gosteh premagala Koroško Dravograd s 3:1. Za Nafto je dvakrat zadel Jaka  Bizjak in enkrat Vedran Vinko. Beltinčani bodo danes ob 13.30 igrali v Beltincih proti Brežicam-

V 14. kolu prve slovenske kadetske nogometne lige je Mura v Murski Soboti  igrali proti Iliriji 1:1. Za Muro je dosegel zadetek: Tio Cipot.

V 11.kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 je Nona Pomurje v Bratoncih igrala proti Krimu 1:1. Za Beltinčanke je dosegla zadetek Živa Rakovec.

V 15.kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15  je Krško v Murski Soboti premagalo Muro s 3:1. Za Muro je dosegel zadetek Žiga Ozbetič. Vipoll iz Veržeja je v Gančanih premagal  Aluvar Gančane s 4:1. Za  Vipoll so dosegli zadetke:  Rene Raj, Gregor Petek  in Rok Fekonja, za Aluvar je dosegel častni zadetek Oliver Ignjič.

V  8. kolu prve B slovenske kegljaške lige je ženska ekipa Radenske iz Murske Sobote na kegljišču v Radencih premagala Ceršak s 6:2. Najboljša v zmagovalni ekipi Radenske je bila nekdanja svetovna prvakinja Marika Kardinar ,ki je podrla kar 574 kegljev; Cvetka Štiberc je podrla 528 in  Vlasta Hojnik 527 kegljev.  V moški konkurenci prve B lige je Radenska premagala Korotan iz Dravograda s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli: Milan Kovačič  567, Miko Steržaj 554 in Vinko Hleb 553 kegljev.

V  8.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane je Panvita Pomgrad  iz Murske Sobote  v gosteh premagala Črnuče s 3:0 in je na četrtem mestu s 14.točkami. V  7. kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane so Radenci  premagali Korvolley Mislinjo s 3:0. Radenčani so med 12. ekipami na tretjem mestu z 18.točkami. V  5. kolu 3. slovenske  odbojkarske lige, vzhod je II. ekipa Panvite Pomgrada  v derbiju kola v Murski Soboti premagala Slovensko Bistrico s 3:0 in vodi na lestvici brez poraza s 15.točkami.

V  6.kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice so Ljutomerčanke v Puconcih premagale Roto Kemo s 3:1. Na lestvici imajo Ljutomerčanke na tretjem mestu  13 točk, osme so igralke Roto Keme , ki so še brez točk.

V  7.kolu druge slovenske odbojkarske lige, vzhod so bile igralke Sobote proste. Na lestvici kljub temu še naprej vodijo odbojkarice Sobote  brez poraza z 18.točkami.

V  5.kolu 3. slovenske odbojkarske lige  vzhod  za članice je lendavska Murania premagala Celje s 3:0. Na lestvici je Murania iz Lendave  na petem mestu zbrala 9 točk.

V  7.kolu prve slovenske namiznoteniške lige za članice je Inter Diskont na Ravnah premagal  puconsko Kemo s 5:3. Za Kemo so po enkrat zmagale: Ana Kovačec, Staša Matis in Blažka Harkai.Za sam dvoboj je zanimivo, da  se je kar  pet posamičnih  dvobojev končalo z rezultatom 3:2.

V  5.kolu 2. slovenske rokometne lige za člane je Pomurje v Murski Soboti premagalo  Jadran Hrpelje z rezultatom 33:27 in je še naprej brez poraza. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Matej Niedorfer 9, Aljoša Munda in Žan Toplak pa po 6 zadetkov.  Alples Železniki so premagali radgonski Arcont   z rezultatom  28:24. Za Arcont so dosegli največ zadetkov: Matej Rojht 13, Marko Cotić štiri in Blaž Bertalanič 3 zadetke.

V  5. kolu 3. slovenske košarkarske lige, vzhod je Zagorje premagalo Radensko Creativ iz Murske Sobote  z rezultatom 81:59. Za Radensko Creativ so največ točk zadeli: Marko Matijevič 15, Elvis Šarkinović 9 in Mitja Gomboc 8 točk.

V 3.kolu pomurske košarkarske lige sta bila dosežena naslednja rezultata: Sistemorg Beltinci – Športno društvo Murska Sobota  75:61 in Košarkarsko društvo Ljutomer – Košarkarski klub Lotmerk 64:50.

V dvorani zadružnega doma na Tišini so sinoči zaznamovali 30 letnico delovanja Kolesarskega kluba Tropovci.  V zanimivem programu učencev Osnovne šole Tišina je kolesarje pozdravil tudi tišinski župan Franc Horvat, o jubileju  kluba in njegovih začetkih je govoril predsednik Bojan Jablanovec in o tekmovalnih dosežkih je spregovoril trener v klubu Slavko Vukan. Več bomo poročali o tropovskih kolesarjih v nedeljskem športnem popoldnevu.

V  Krškem  sta bili odigrani dve koli v 2. slovenski šahovski ligi vzhod.  Šahisti Gornje Radgone so premagali Brežice s 3,5:2,5 in  Triglav iz Krškega s 3,5:2,5. III. ekipa Radenske Pomgrada iz Murske Sobote  je igrala proti II. ekipi Ptuja 3:3 in bila poražena  od Kamnice s 3,5:2,5.  Na lestvici vodi po 5. kolu Kamnica z 9.točkami pred Radgono in III. ekipo Radenske Pomgrada, ki imata po 7 točk.

V  Slovenskih Konjicah je bilo končano tekmovanje v 3. slovenski šahovski ligi, vzhod na katerem je sodelovalo kar 21 ekip. V predzadnjem kolu je Dravograd premagal 4. ekipo Radenske Pomgrada s 3,5:0,5, v zadnjem kolu pa je Radenska Pomgrad premagala II. ekipo Slovenj Gradca s 3,5:0,5. Šahisti Lendave so odstopili iz tekmovanja. Prvo mesto je osvojil Gambit iz Maribora  s 17.točkami, 4. ekipa Radenske Pomgrada se je uvrstila na 14. mesto z  8.točkami, Na 21. mesto je uvrščena Lendava s 4.točkami. Pri soboških šahistih sta bila najboljša  Matjaž Cigüt s petimi in Ema Lukač s 4,5 točkami.