Domov

Šport in šah

21 novembra 2019 Šport


V prvi četrtfinalni odbojkarski tekmi slovenskega pokala so  sinoči odbojkarji kranjskega Triglava v Murski Soboti premagali odbojkarje Panvite Pomgrada s 3:1. Gostitelji so dobili  le prvi niz s 25:16 v naslednjih treh pa so bili boljši gostje,  v  četrtem nizu v podaljšani igri s 26:24. Za Panvito Pomgrad so največ točk zadeli: Zlatko Pulko 19, Nikola Ražnatović 9 ter Gorazd Flisar, Žan Bedrač in Vasja Plesec po 7 točk. Pri Triglavu je bil najbolj učinkovit Črtomir Bošnjak z 22.točkami. Povratna četrtfinalna odbojkarskega slovenskega pokala bo  v sredo 27. novembra  v Kranju. 

V 6. kolu 3. slovenske košarkarske lige, vzhod so igralci Radenske Creativa v Murski Soboti gostili Slovensko Bistrico in zmagali z rezultatom  97:58. Za soboško ekipo so največ točk k zmagi prispevali: Valentin Justin Tratnik 28, Marko Matijevič in Elvis Šarkinović po 17 ter  Mitja Gomboc 13 točk. Pri Slovenski Bistrici se je odlikoval  Andro Antonić z 19. točkami. Po šestih kolih so košarkarji Radenske Creativa med osmimi ekipami na  tretjem mestu  z 9. točkami.

V  4.kolu vzhodne B  slovenske lige  v elektronskem pikadu so bili doseženi naslednji rezultati: Brother’s Rogašovci –  Segovci  5:12, Bar baza Bad boys Logarovci – Top Gun Miklošič Grlava 10:7 in Pinochio Ivanjkovci – Goričanci  Radovci  8:9. Na lestvici vodijo Segovci z 8.točkami pred Goričanci iz Radovec, ki imajo 6 točk. Naslednje kolo bo na programu 29. novembra.

V 8. kolu 3. slovenske kegljaške lige vzhod za člane je  Lendava na kegljišču v Radencih premagala ekipo De Veste iz Maribora s 5:3. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Janez Šimon in Uroš Zadravec po 550 in Bojan Potočnik 547 kegljev. Pri De Vesti se je odlikoval Borut Ramšak, ki je podrl 568 kegljev. Na lestvici med 10. ekipami vodi Lokomotiva iz Maribora z 12.točkami, Lendava na šestem mestu pa ima 7 točk.

Športna zveza Ljutomer je v prostorih ŠIC-a v Ljutomeru pripravila osnovnošolsko tekmovanje v šahu na katerem je sodelovalo 35 šahistov iz štirih  šol.  V A  skupini je med učenci rojenimi leta 2005 med 13. tekmovalci zmagal brez poraza David Mulec iz  7.točkami drugi je bil Niko Rob oba iz Razkrižja tretji pa je bil Gal Canjko iz Male Nedelje, ki je zbral 5 točk. V B skupini je med 22. tekmovalci   rojenimi leta  2008 zmagal Domen Antolin iz Križevec pri Ljutomeru , drugi je bil Alen Stolnik iz Osnovne šole Ivana Cankarja iz Ljutomera oba sta zbral po 6 točk na tretje mesto pa se je uvrstil Jakob Anderlić iz Razkrižja s 5,5 točkami.