V etru
Pesem tedna
Domov

Šport in šah

22 novembra 2019 Šport


Na mednarodnih kasaških dirkah v Trstu je v sedmi dirki  na 1660 metrov dolgi progi  zasedel četrto mesto Artis po taktirko Janka Sagaja iz Ključarovec, člana Kasaškega kluba Ljutomer s kilometrskim časom 1:19,2.  V  deveti dirki  je bil Rivarlo na vajetih Janka Sagaja s kilometrskim časom 1:20, 5 deveti.  Predzadnje letošnje kasaške dirke v Sloveniji bodo jutri v Komendi, kjer organizatorji pripravljajo skupno osem točk,  med njimi  bo tudi dirka s poniji, ki postaja vse bolj priljubljena v Sloveniji.

V  prvi četrtfinalni odbojkarski tekmi slovenskega pokala so aktualni državni  prvaki  odbojkarji ACH Volleya v Ljubljani premagali odbojkarje Salonita Anhovega iz Kanala z rezultatom 3:0.   Za odbojkarje ACH Volleya je 8 točk k zmagi ekipe prispeval tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote. Poročali smo že da so v prvi tekmi četrtfinala slovenskega pokala odbojkarji Triglava iz Kranja v Murski Soboti premagali ekipo Panvite Pomgrada s 3:1. Povratne četrtfinalne pokalne   tekme bodo na programu  prihodnjo sredo 27. novembra.

Območno društvo nogometnih trenerjev  Lendave, ki ga vodi Franc  Meštrović Horvat,  je  v telovadnici Dvojezične srednje šole v Lendavi   pripravilo  izobraževalni seminar za nogometne trenerje, kjer so bili med gosti tudi trenerji iz Varaždina, Medžimurja iz Čakovci, Zalaegerszega in Murske Sobote.  Med udeleženci seminarja v Lendavi sta bila tudi podpredsednik Zveze nogometnih trenerjev Slovenije Matjaž Jakopič in sekretar trenerske organizacije Bogdan Trope.  Na seminarju je bilo 70 udeležencev, ki so imeli temo seminarja: »  Dinamična tehnika«, kjer so prikazali praktične oblike dela 13 in 15 letniki Nafte 1903 pod taktirko trenerja Silvestra Bažike vodje mladinskega programa pri Nogometnem klubu Nafta. Pri predstavitvi sta Bažiki pomagala tudi Borut Gerenčer in Bence Kovacs,

V Murski Soboti je bil prvi odprti namiznoteniški turnir Mestne občine Murska Sobota ,kjer je nastopilo 21 tekmovalcev in tekmovalk ,ki imajo stalno prebivališče na območju Občine Murska Sobota. Zmagala je Eva Horvat, drugi je bil Luka Šantavec oba iz ekipe Sobote mladi tretji je bil Boris Žagar iz ekipe Spin Murska Sobota. Na četrto mesto se je uvrstil Vojko Gumilar iz ekipe TNT Murska Sobota peti pa je bil predsednik soboškega kluba Mitja Županek, ki nastopa za ekipo Odpisani iz Murske Sobote. V sezoni 2019/2020 bodo na programi trije posamični turnirji.

Na Ptuju se je danes ob 17. nadaljevala državna šahovska liga za člane, kjer  nastopajo tudi člani Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote. Po treh kolih, ki so bila odigrana v Murski Soboti od 6. do 8. septembra bodo tudi na Ptuju odigrali tri kola. Po treh kolih vodijo šahisti Ljubljane s 6. točkami, ekipa Radenske Pomgrada je na drugem mestu s petimi točkami, najboljši posameznik v ekipi   je bil s tremi zmagami Tomislav Gruškovnjak. Danes igrajo  v 4.kolu državne lige šahisti Radenske Pomgrada proti ekipi Triglava iz Krškega.