Domov

Šport in šah

23 novembra 2019 Šport


Na mednarodnem turnirju v badmintonu za mlade igralce kategorije U – 11 so se v madžarskem Bagodu dobro odrezali igralci lendavske Mladost.  Med dečki je zmagal  Lars Šimon, drugi je bil Sven Pahor in peti Matej Koprivec. Med dekleti je zmagala Naja Horvat, druga je bila Zala Nemeš, peta Mia Oletić in šesta Tara Kocen Lapajne.

V  prvi tekmi 16.kola poljske ekstra nogometne lige je Gornik v kraju Zabrze pred 8200 gledalci igral proti Wisli iz Plocka 2:2. Za  Gornik je celo tekmo igral Erik Janža iz Puževec. Po nepopolnem 16. kolu je Wisla iz Plocka na 6. mestu s 27.točkami, Gornik pa je na 12. mestu zbral 17 točk.

Na 25.  mednarodnem malonogometnem turnirju nogometnih trenerjev je v Turnišču  zmagala ekipa Zveze nogometnih trenerjev Varaždina, ki je premagala lendavske trenerje s 5:1 in trenerje Medžimurja iz Čakovca z 2:1. V tekmi za tretje mesto so trenerji Medžimurja bili boljši od lendavskih nogometnih trenerjev s 4:1.  Naslednji turnir nogometnih trenerjev bo v Varaždinu v mesecu decembru.

V  Zelini so na mednarodnem turnirju v dvoranskem hokeju sodelovali mladi hokejisti Moravskih Toplic in Lipovec.   Med 10 letniki je ekipa Moravskih Toplic zasedla  četrto mesto, Vita Ošlaj iz Moravskih Toplic pa je bila izbrana za najboljšo igralko.  Med 14 letniki je zasedla ekipa Moravskih Toplic četrto mesto, Lipovci pa so zasedli sedmo mesto.  Slovenski hokejisti se zdaj pripravljajo za državno dvoransko prvenstvo, ki se bo začelo  v nedeljo 8. decembra.

V 6.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod je II. ekipa Panvite Pomgrada  v Murski Soboti  šestič zapored zmagala, tokrat proti Framu s 3:1 in vodi na lestvici brez poraza. Za soboško ekipo so igrali: Mitja Pečnik, Rene Potočnik, Niko Kovačič, Marko Stvarnik, Aljaž Kučan, Klemen Novak, Tim Štimulak, Miha Zelko in Timotej Prelog.

V 7.kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice si igralke puconske Roto Keme sinoči gostovale pri  odbojkaricah Mozirja in bile poražene z rezultatom 3:1. Za Roto Kemo so zadele največ točk: Nina Kovač 11, Ana Jeremić 8 in Tasia Šadl 4 točke.

V 7. kolu Medobčinske pikado lige Goričko  so bili doseženi naslednji rezultati: Black Devils Dolič – Friend’s team  Sveti Jurij 5:11, Pikado klub Raj Grad – Goričanci Radovci 11:5, Black Dragon Gornji Črnci – Slavček Gornji Slaveči 1:15 in Pikado klub Goričanec Radovci – Pikado klub Dado Grad 4:12. Na lestvici vodi Pikado klub Friend’s team od Svetega Jurija z 21.točkami.

V  4. kolu državne šahovske lige, ki poteka na Ptuju je Radenska Pomgrad  igrala proti Triglavu iz Krškega 3:3. Za soboško šahovsko ekipo so zmagali: Denis Gjuran, Matej Titan in Tomislav Gruškovnjak . Ekipa Železničarskega šahovskega kluba Maribor pa je igrala proti Ljubljani 3:3. Na prvi deski je za Mariborčane igral Turniščan  Boris Markoja in remiziral proti velemojstru  Robertu Markusu. Danes igrajo soboški šahisti na Ptuju proti šahovski ekipi Ptuja.