V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport in šah

24 novembra 2019 Šport


V  8.kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige je v Puconcih Kema tesno premagala Logatec z rezultatom 5:4. Za Kemo sta po dvakrat zmagali: Staša Matis in Ana Kovačec ter enkrat Nuša Vogrinčič.

Začela se je tudi nova sezona v 2. slovenski namiznoteniški ligi za člane, kjer nastopata dve pomurski ekipi. Ekipa Sobote je v prvem dvoboju v Kočevju  premagala   Melamin s 5:3. Za Soboto je trikrat zmagal Gregor Kocuvan in dvakrat Miha Jamšek. V drugem dvoboju je Rakek premagal Soboto s 5:3; za Soboto je Gregor Kocuvan zmagal dvakrat  in enkrat Miha Jamšek. II. ekipa puconske Keme je utrpela poraz proti Melanimu s 5:1, edino zmago je osvojil za Kemo Jure Smodiš. V drugem dvoboju pa je Rakek premagal II. ekipo Keme s 5:0.

V 9.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane je v Murski Soboti Odbojkarski klub Hiša na kolesih Triglav iz Kranja pred 150 gledalci  premagal Panvito Pomgrad  s 3:1. Za soboško ekipo so največ točk zadeli:  Zlatko Pulko 20, Nikola Ražnatović 14 in Vasja Plesec 10 točk; pri Kranjčanih je dosegel Janko Bregant 22 točk, Gregor Pamuš 17 ter Uroš Tučen in Timotej Kos Gal po 10 točk.

V 8.kolu druge slovenske odbojkarske lige so Radenci v gosteh premagali Braslovče s 3:0. Za Radenčane, ki so že drugi na lestvici, so največ točk k zmagi prispevali: Dejan Pelemeš 17, Jaka Banič 11 in Val Krajcar 6 točk.

V 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod je v 6. kolu II. ekipa Panvite Pomgrada premagala Fram s 3:1 in na lestvici vodi brez poraza.

V  7. kolu prve B slovenske  odbojkarske  lige za članice je vodilna ekipa Ptuja v Ljutomeru premagala Ljutomerčanke  s 3:1. Za domače odbojkarice so največ točk zadele:  Kaja Makoter in Sara Sakovič po 13 in Sara Kutnjak 11 točk; pri Ptujčankah se je odlikovala nekdanja igralka Roto Keme Iva Škraban s 17.točkami. Igralke Roto Keme so že v petek utrpele poraz v gosteh z ekipo Mozirja s 3:1.

V  8.kolu 2. slovenske odbojkarske lige, vzhod  so igralke Sobote v gosteh premagale ekipo Korvolley Mislinjo s 3:0 in še naprej vodijo brez poraza. Za Soboto so največ točk k zmagi prispevale:  Ana Kolmanič 16, Ajda Kuhar 8 ter  Pia Puklavec in Pia Krajcar po 7 točk. 

V  6. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice je Murania v Lendavi premagala  Domžale s 3:1 in  je na lestvici na četrtem mestu s štirimi zmagami.

V  9.kolu prve B slovenske kegljaške lige  za člane je Taborska jama v Ljubljani premagala Radensko iz Murske Sobote z rezultatom 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrli: Jani Steržaj 587, Milan Kovačič 582 in Miko Steržaj 552 kegljev. V ženski konkurenci  prve B slovenske kegljaške lige je Krka v Novem mestu bila boljša Radenske s 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrle: Nataša Muršič 542, Marika Kardinar 526 in Sonja Tibaut 498 kegljev.

V 12. kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 je Nona Pomurje v gosteh premagala ljubljansko Olimpijo s 7:1. Za Prekmurke so dosegle zadetke:  Noele Vilčnik 3 ter Živa Rakovec in Nina Kajzba po en zadetek. Gostiteljice  so dosegle tudi dva avtogola in sicer: Lara Lube  in Kristina Grujič. Po jesenskem delu tekmovanja vodijo igralke Krima z 29.točkami pred Taborom iz Maribora s 26.točkami, Nona Pomurje pa ima na tretjem mestu 25 točk.

V  19.kolu 2. slovenske nogometne lige   za člane  je v derbiju kola v Lendavi jesenski prvak Koper pred  600 gledalci premagal Nafto 1903 s 3:0. Za Koper so dosegli zadetke: Marko Pejić, Edi Baša in v 93. minuti še Dare Vršič nekdanji igralec soboške Mure. V Beltincih je Kalcer Radomlje premagal Klimo Tratnjek Beltince s 3:0. Za Kalcer Radomlje sta dosegla zadetke: Sacha Varga dva in Žan Nikolić. Jesenski prvaki so  igralci Kopra s 43.točkami, Nafta na 5. mestu ima 34 točk in Beltinčani so na 12. mestu zbrali 19 točk.

V   16.kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15 je Mura v gosteh premagala Jarenino z 2:0. Vipoll pa  je v Veržeju igral proti Dravogradu 1:1.

V  16. kolu 2. slovenske mladinske nogometne lige, vzhod je na Hotizi Nafta 1903 premagala  Klimo Tratnjek Beltince s 4:2, kadeti Nafte 1903  so bili poraženi od Beltičanov z 2:1.

V  6.kolu 2. slovenske rokometne lige za člane je  Sevnica premagala soboško Pomurje z 28:26. Za Pomurje, ki je utrpelo prvi poraz,  sta dosegli največ zadetkov: Jernej Hedl 7 in Matej Niedorfer s 5. zadetki. Prvo zmago  so dosegli rokometaši Arconta iz Gornje Radgone, ki so v Radencih premagali Kronos iz Logatca s 34:30. Za Arcont sta dosegla največ zadetkov: Matej Rojht 13 in Jure Ratnik 9 zadetkov.

Na državnem prvenstvu  v akrobatiki so v Kopru med 200 tekmovalci iz 13 društev bila uspešna dekleta Društva za športno rekreacijo Murska Sobota. Najbolje se je odrezala Lara Erniša med mladinkami posamično s prvim mestom, tretja je bila Maja Čopi.  Moštveno med starejšimi deklicami je bila Murska Sobota druga v postavi: Maša Fartelj, Ema Horvat, Luna in Lena Kočar, Azra Vinkovič in Ana Balažic. Posamično je bila četrta med starejšimi deklicami Maša Fartelj.

Na mednarodnem turnirju v tradicionalnem karateju   na Muti  so bili med 132 karateisti iz 9 klubov uspešni tudi  gorički karateisti.  Prva mesta so osvojili Timotej Krpič med mlajšimi malčki in Eva Grah med mlajšimi malčicami, obe iz Tromejnika Kuzma.  Moštveno je zmagal  Tromejnik v kategoriji malčic in v dogovorjenih borbah med mlajšimi dečki. Druga mesta so osvojili iz Tromejnika: Eva Grah, Tijan Grah, Renej Fujs in Gal Časar v svojih kategorijah ter iz Gornjih Petrovec Lea Rituper. Tretja mesta pa so si priborili:   iz Cankove: Lan Spačal in  iz Tromejnika: Maksimiljan Markoč, Nik Zrim in Renej Fujs.

V Celju na državnem prvenstvu v tradicionalnem karateju  za tekmovalce do 21 let  starosti so bili med 450 tekmovalci iz 54 klubov  uspešni Ljutomerčani.  Zmagale so v svojih kategorijah: Taja Plohl, Hannah Rauter in Tija Janžekovič, druga pa je bila v svoji kategoriji Nuša Janžekovič.

V Murski Soboti je ob odprtju prenovljenega 12 steznega strelišča  kar  96 strelcev nastopilo na 3. tekmi za pokal Murske Sobote. V tekmi s standardno zračno puško je zmagala Uršk Kuharič iz Kovinarja s 622,8 krogi, drugi je bil Žan Kelenc iz Črenšovec in tretji Jure Sočič iz soboškega društva.  Moštveno so zmagali  Turniščani pred Kovinarjem in Črenšovci. V tekmi z zračno pištolo je posamično zmagal  Zlatko Kostanjevec s Ptuja s 377.krogi,  Dominik Vnuk iz Turnišča je bil četrti. Moštveno so zmagali Ptujčani pred Turniščani in Juršinci. V tekmi s serijsko zračno puško je zmagal Martin Marič iz Graničarja Cankova  s 375.krogi pred Francem Kurnikom iz Janka Jurkoviča  in Igorjem Makarijem iz Murske Sobote.  Moštveno je zmagal Graničar iz Cankove pred strelci Janka Jurkoviča od Svetega Jurija,  

V Murski Soboti je bilo včeraj   moštveno državno prvenstvo v  hitropoteznem šahu za invalide. V moški konkurenci je zmagala Medobčinsko društvo invalidov Zagorje s 26, 5 točkami pred Društvom invalidov Slovenska Bistrica  in Zgornjo savinjskim medobčinskim društvom invalidov  Mozirje obe ekipi  sta zbrali po 21 točk. V ženski konkurenci je osvojilo državni naslov: Društvo invalidov Muta z 10,5 točkami pred Medobčinskim društvom invalidov Murska Sobota v postavi:  Marija Barber, Erika Car, Antonija Rantaša in Greta Škrilec, tretje  je bilo Društvo invalidov Dravograd z eno osvojeno točko.

Na Ptuju poteka državna  članska šahovska liga. V 5. kolu je Radenska Pomgrad premagala Železničarski šahovski klub Maribor s 3,5:2,5. Za  soboško šahovsko ekipo je zmagal gost v ekipi: Antal Tibor Kende, remizirali pa so velemojster Aczel Gergely, Denis Gjuran, Jernej Skuhala in Tomislav Gruškovnjak. Za Mariborčane je dosegel remi proti soboškemu velemojstru Turniščan Boris Markoja, ki zdaj nastopa za Mariborčane.