Domov

Šport in šah

25 novembra 2019 Šport


V zadnjem  jesenskem kolu slovenske ženske nogometne lige je Nona Pomurje Beltinci v Bratoncih  premagala Radomlje s 6:0 in brez poraza  s 36. točkami pred Olimpijo, ki ima 33 točk , osvojila naslov jesenskih prvakinj. Za Pomurke sta po dva zadetka dosegli Špela Kolbl in Tjaša Tibaut po enega pa  Sara Makovec in Luana Zajmi. Olimpija je v zadnjem jesenskem kolu premagala  Krim s 6:1, Sobočanka Manja Rogan je za Olimpijo dosegla dva zadetka.  Med strelkami vodi na lestvici  Ana Milković iz Olimpije z 29. zadetki, Špela Kolbl iz None Pomurja je na tretjem mestu z 18. zadetki in Manja Rogan iz Olimpije na petem mestu z 12. zadetki. Zdaj čaka pomurske igralke  v petek 29.novembra ob 19. v Bratoncih še redna letna skupščina kluba.

V Celju je bil  finalni turnir prve državne judo lige na katerem so nastopile štiri najboljše ekipe, ki  so zbrale največ točk v ligaškem tekmovanju.  Med udeleženci finalnega turnirja  so bili prvič  v zgodovini tudi  člani judo sekcije Partizana Ljutomer. V prvem polfinalnem dvoboju je Judo klub Z dežele Sankaku iz Celja premagal Ljutomerčane s 6:1, v drugem pa je Bežigrad za katerega je uspešno nastopal tudi Adrian Gomboc iz Rakičana, premagal Impol iz Slovenske Bistrice s 5:2. V finalu je Bežigrad premagal Celjane s 6:1 in postal državni prvak , tudi v finalu je bil med zmagovalci Andrian Gomboc.  V dvoboju za tretje mesto je Impol premagal Ljutomerčane s 5:2. Za Ljutomerčane, ki so bili ob koncu četrti,  je dvakrat zmagal na turnirju Narsej Lackovič enkrat pa  tudi Tilen Jaušovec. Že danes  Narsej Lackovič državni prvak v kategoriji do 90 kg odhaja na  večtedenske priprave v Tokio na Japonsko.

V Čakovcu je bilo drugo kolo mednarodne FIRST lige v športnem streljanju z zračno pištolo na katerem je nastopilo  13 ekip in 49 strelcev. Moštveno je zmagal Alzas iz Čakovca s 1697.krogi , med pomurskimi ekipami so bili strelci Štefana Kovača iz Turnišča deveti, Črenšovci deseti in  Murske Sobote enajsti. Posamično je zmagal Željko Posavec iz ekipe Dalmacija cement iz Hrvaške s 579.krogi, med pomurskimi strelci je bil Marko Mlinarič iz Turnišča s 556.krogi deveti. 

V Melincih je bilo 13.  prvenstvo v elektronskem pikadu za pokal Občine Beltinci. Prvenstvo je bilo zanimivo zaradi tega ker iz te občine kar nekaj igralcev nastopa tudi za slovensko reprezentanco.  Med 29. igralci je že četrtič zapored zmagal državni reprezentant Sašo Vutek iz Beltinec pred Danijelom Duhom iz Melinec tretji je bil Dejan Škafar iz Ižakovec in četrti Tadej Antonič iz Dokležovja.  V ženski konkurenci je zmagala Monika Kolbl tudi občasna reprezentantka iz Ižakovec pred Kristino Petek iz Melinec, Mojco Škafar iz Ižakovec in Ines Balažic iz Melinec. V dvojicah sta zmagala: Dejan Škafar in Denis Kokol oba iz Ižakovec pred dvojico: Sašo Vutek in Janez Matuš iz Ižakovec tretja je bila dvojica: Tadej Antonič in Dejan Žemberik iz Ižakovec.

V Domu krajanov v Skorbi v Občini Hajdina  je bilo včeraj odigrano še šesto kolo v državni članski šahovski ligi. Igralci Radenske Pomgrada iz Murske Sobote so v šestem kolu igrali proti Ptujčanom 3:3.  Šahisti Maribora za katere igra tudi Boris Markoja iz Turnišča so  premagali  Ig s 4,5:1,5. Na lestvici pred 7. kolom , ki bo  20.decembra v Ljubljani ,  vodi Ljubljana z 11.točkami pred Radensko Pomgrad in Branikom iz Maribora, ki imata po 9 točk, Maribor je na četrtem mestu z 8.točkami. Med soboškimi šahisti sta v dosedanjih šestih kolih zbrala po štiri točke: Matej Titan in Tomislav Gruškovnjak.