V etru
Nedeljsko športno popoldne
Domov

Šport in šah

26 novembra 2019 Šport


V Petrinji  na 13. mednarodnem turnirju v rokoborbi v grško rimskem slogu za mlade tekmovalce  so med 276 rokoborci iz Madžarske, Bosne in Hercegovine, Makedonije, Srbije, Hrvaške in Slovenije  štiri medalje osvojili tudi soboški rokoborci.  V težnostni kategoriji do 40 kg je zasedel prvo mesto Tine Golob, tretja mesta pa so si priborili: Peter Pavlinjek  v kategoriji do 49 kg, Mitja Cener v kategoriji do 54 in Nik Bedök v kategoriji  do 65 kg, vsi iz Rokoborskega društva Sobota.

V Ljutomeru sta Športna zveza Ljutomer in Namiznoteniški klub Ljutomer pripravila  prvi TOP turnir v namiznem tenisu za kadete in kadetinje, ki so nastopali v treh kvalitetnih skupinah.  Edino pomursko zmago je osvojila med kadetinjami v 3. skupini Ema Crnkovič iz puconske Keme. V prvi skupini je zasedla Eva Horvat iz Sobote sedmo mesto, Živa Dogar iz Keme pa je bila peta v drugi skupini. Med kadeti je Luka Šantavec iz Sobote zasedel peto mesto v tretji kvalitetni skupini.

Selektor slovenske dekliške košarkarske reprezentance U – 16 Robi Matevžič je med 13 igralkami za  mini priprave v Postojni in mednarodni turnir v Poreču od  27. do 29. novembra povabil tudi Mio Žekš članico Ženskega košarkarskega kluba Pomurje iz Murske Sobote.  Na turnirju v Poreču bodo sodelovale reprezentance Hrvaške, Turčije, Italije in Slovenije.

Na predzadnjih letošnjih kasaških dirkah v Sloveniji so v Komendi dvakrat zmagali tudi ljutomerski kasaški vozniki. V tretji dirki je zmagal Jubilee Street na vajetih Jožeta Sagaja s kilometrskim časom 1:21,8. V četrti dirki pa je zmagal Pickel ,ki ga je vodil Franc Novak , oba sta člana Kasaškega kluba Ljutomer,  s kilometrskim časom 1:22,7.

V zadnjem jesenskem kolu 3. slovenske kegljaške lige, vzhod za člane je jesenski prvak Slovenj Gradec  v Radencih premagal ekipo Lendave s 7:1. Za  Lendavo so največ kegljev podrli: Uroš Zadravec 614, Dušan Radaković 567 in Boris Tisović 541 kegljev; pri Slovenj Gradcu je bil najboljši posameznik  Branko Ošlovnik s 597.keglji. Po jesenskem delu tekmovanja je Lendava ,kot novinec v ligi na  8. mestu s 7.točkami.

Športno kulturno in turistično  društvo  Mladost  je  na  Pertoči pripravilo odprti šahovski turnir v posamični konkurenci. Med člani je zmagal Marjan Štertak iz Dolnjih Slaveč pred Nejcem Hancem iz Rogašovec tretji  je bil Mihael Železen iz Sotine. V mladinski konkurenci je zmagal Tai Madjar, drugi je bil Tomaž Haužar  oba iz Večeslavec in tretji Valentin Mencigar s Pertoče.