Domov

Šport in šah

27 novembra 2019 Šport


V  tretjem kolu druge slovenske lige v bowlingu  so bili  v Mariboru izjemno uspešni Lendavčani, ki so  premagali vseh  sedem  nasprotnikov   in s 14. točkami zasedli prvo mesto.  Posamično je Rudi Volf bil najboljši posameznik s 1290 podrtimi keglji, Dušan Radakovič se je s 1263.keglji uvrstil na četrto mesto, Roman Topolnik je bil s 1249 keglji peti in Marjan Časar deveti s 1200 podrtimi keglji.  Po treh kolih vodi na lestvici  ekipa Bajte iz Radelj ob Dravi, Lendava pa je na tretjem mestu.

V 4.kolu vzhodne slovenske super lige v elektronskem pikadu  so igrali takole: Slavček Gornji Slaveči – Top Gun Gorjak Grlava 7:10, Top Gun Kiraly Grlava- Monro caffe  Odranci  12:5 in Gabrijelov barček Vučja vas – Villa Monde Ptuj 8:9. Na lestvici  vodi  Pikado klub Top Gun Gorjak iz Grlave z 9.točkami. V petek kolu bo v petek ob 19.  bo v  Svetem Juriju prekmurski derbi med Friend’s teamom in Slavčkom iz Gornjih Slaveč.

V zadnjem  jesenskem 16.kolu druge slovenske mladinske nogometne lige, vzhod  je v Lendavi Nafta 1903 v prekmurskem derbiju premagala Klimo Tratnjek Beltince s 4:2. Za Nafto so dosegli zadetke: Lovro Koščak, Leo Vurušić, Daniel Fekete in Jan Plej, za Beltinčane sta bila strelca zadetkov: Luka Han in Denis Kociper. Dravograd  in Vipol iz Veržeja pa sta igrala 2:2. Za Vipoll je dosegel oba zadetka Tilen Berden. Na lestvici  vodi ptujska Drava s 37.točkami, Vipoll je na tretjem mestu s 27.točkami, Nafta je peta s 23.točkami in Beltinčani so na desetem mestu z dvema točkama.

V 16.kolu druge slovenske kadetske nogometne  lige vzhod so Beltinčani v gosteh  premagali Nafto z 2:1. Za Beltinčane je dvakrat zadel Nenad Ignjić in za Nafto je bil uspešen Matej Mezga. Vipoll  je v gosteh premagal Dravograd s 4:3. Za Vipoll je dosegel vse štiri zadetke: Matic Donko. Na lestvici kadetske lige je jesenska prvakinja Drava s 40.točkami, Vipoll na tretjem mestu ima 32 točk, Beltinčani so na šestem mestu z 21.točkami,  na  osmem mestu je  Nafta  zbrala 17 točk.

V zadnjem jesenskem kolu druge slovenske kegljaške lige, vzhod je jesenski prvak Fužinar v Radencih premagal žensko ekipo Lendave s 7:1. Za  Lendavo so največ kegljev podrle: Slavica Hozjan 533, Sidonija Stanič 511 in Sonja Sapač 478 kegljev, pri Fužinarju je podrla Petra Puher 503 keglje. Naslov jesenskega prvaka je osvojil ravenski Fužinar  z 8.točkami, Lendavčanke pa so četrte z dvema točkama.

V Ljubljani je bilo študentsko državno prvenstvo v šahu na katerem so zelo uspešni pomurski šahisti. Med kategoriziranimi šahisti je med 23.šahisti  postal državni prvak  Boris Markoja iz Turnišča, drugi je bil Jernej Skuhala iz Ljutomera oba pa sta zbrala po 10 točk in pol. Med nekategoriziranimi šahisti pa je  med  12.šahisti postal državni prvak Ljutomerčan Jani Špindler, ki je zbral 10 točk.