V etru
Skupaj/Együtt/Vküper
Domov

Šport in šah

28 novembra 2019 Šport


V povratni četrtfinalni pokalni odbojkarski tekmi  je bil tudi  na drugi   na tekmi Odbojkarski klub Hiša na kolesih Triglav Kranj – Panvita Pomgrad boljši kranjski odbojkarski klub s 3:1. Ker so dobili Kranjčani tudi prvo tekmo v Murski Soboti s 3:1 so se uvrstili na finalni turnir štirih najboljših ekip,  ki  bo 17. januarja prihodnje leto. Za soboško odbojkarsko  ekipo   so  največ točk  zadeli: Jakob Rojnik 17, Zlatko Pulko 9, Dino Vinkovič 7 in Žan Bedrač  6 točk, pri Krajnčanih je Timotej Kos Gal zadel 18 točk.

V Kanalu  so odbojkarji ACH Volleya iz Ljubljane dobili tudi drugo četrtfinalno pokalno tekmo proti Salonitu Anhovem s 3:2, na prvi tekmi  so v Ljubljani zmagali s 3:0. Za ekipo ACH-aja ,ki se je tudi uvrstila  turnir štirih najboljših ekip,  je Uroš Pavlović iz Murske Sobote k zmagi prispeval  pet točk.

Na 8.  mednarodnem Miklavževem turnirju v judu v organizaciji Judo kluba Lendava je v Črenšovcih sodelovalo 120 judoistov  mladih judoistov iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije. Med 13 klubi je bila moštveno  najboljša Gorišnica  pred Lendavo in Judo klubom Klima Tratnjek Beltinci. Iz pomurskih klubov so bili v Črenšovcih med zmagovalci, iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci;  Amadej Cör in Živa Kuzma. Iz  Judo kluba Lendava: Samo Novak, Nejc Virag, Miha Čeh, Naj Recek, Iris Pal, Daša Horvat, Gal Čeleš,  Kaja Kralj in Jure Čeh. Iz soboškega judo kluba sta  bila med zmagovalci: Rene Škafar in Klemen Vinkovič. Iz lendavskega Kluba borilnih veščin so zmagali: Luka Bogdan, Gaja Škraban, Sara Sep in  Lana Škraban. Iz soboških Štorkljic je bil zmagovalec Lun Štefan Tratnjek. Iz ljutomerskega Partizana  so zmagali: Nuša Dajčar, Samo Rudolf in Ana Pavičič ter iz prleške judo šole Henrik Babič Štuhec.

V prvi košarkarski tekmi mednarodnega košarkarskega turnirja je v Poreču slovenska dekliška reprezentanca Hrvaške premagala Slovenijo  s 76:60. Za slovensko reprezentanco  kategorije U – 16 je igrala tudi Mia Žekš iz Rakičana, članica soboškega košarkarskega kluba in na tekmi zadela 7 točk.

V  5.kolu pomurske košarkarske lige je Športno društvo  Murska Sobota premagalo Košarkarsko društvo Ljutomer  z 85: 67. Za Mursko Soboto je največ točk, kar 35,  zadel Leon Zver, za Ljutomerčane pa Luka Kosi 17. V drugem srečanju  je lendavski Lindau premagal Sistemorg Beltince  s 66: 59. Za Lendavčane je  Denis Rantaša k zmagi prispeval  17 točk in za Beltinčane je dosegel Tomaž Bojnec 15 točk.

V  drugem kolu lendavske pikado lige so igrali takole: Lero bar Petišovci – Matko bar Kapca 9:7, Kvatro gal I Dolina – Kvatro gal II Dolina 12:4, Retro cafe  Lendava – Ekstra bar  Petišovci  8:8 in  West bar Pince- Boom bar Gaberje 8:8. Na lestvici vodi I. ekipa Kvatro gala iz Doline s šestimi točkami.

Na mesečnem hitropoteznem šahovskem turnirju mladih je v Murski Soboti zmagal  Tian Mohar s petimi točkami, druga je bila Lilit Mihoković in tretja Neva Mihoković obe sta zbrali po tri točke.