Domov

Šport in šah

21 aprila 2017 Šport


Na 78. evropskem članskem  prvenstvu v judu, ki poteka v Varšavi,  je včeraj 22. letni Adrian Gomboc iz Rakičana v  finalni borbi za zlato medaljo in naslov evropskega prvaka izgubil proti Ukrajincu Georgiju Zanatariji in tako osvojil srebrno medaljo ter  naslov evropskega podprvaka, kar je njegova prva medalja v članski konkurenci. Čeprav je imel Gomboc rahlo poškodbo prepone, ki mu ni dovoljevala maksimalno naprezanje pa je z uspehom bil več kot zadovoljen , saj  je za Slovenijo priboril   že 43.  Medaljo

V drugem kolu skupinskega dela druge evroafriške skupine  teniškega  pokala FED je v Šiauliju v Litvi slovenska ženska reprezentanca  premagala še Južnoafriško republiko z rezultatom 3:0. Za slovensko reprezentanco je Andreja Klepač članica Teniškega kluba Murska Sobota v dvojicah s soigralko  Dalililo Jakupović premagala dvojico: Ilze Hatting  –  Madrie Le Rouks s  6:2, 4:6 in 6:0.  Danes se bo Slovenija pomerila še  z Norveško.

V Zdravilišču  Radenci se je včeraj  člansko začelo državno prvenstvo v elektronskem pikadu, kjer bo do nedelje tekmovalo okrog 700 igralcev na 26 igralnih avtomatih.  V prvi tekmovalni disciplini ,   v cricketu, posebni disciplini pikada,  je  med člani zmagal Benjamin Pratnemer iz Selnice ob Dravi; med pomurskimi igralci se je Denis Duh iz Gabrijelovega barčka iz Vučje vasi uvrstil na tretje mesto. V ženski konkurenci je zmagala Mojca Mužič  iz Nove Gorice, pomurske igralke so ostale brez medalj.

Včeraj so bile tri  povratne četrtfinalne  tekme v malem nogometu na travi   v ligi Ena. Transpak iz Ključarovec je v Podnartu premagal ekipo Smole s 6:1. Za Transpak  je trikrat zadel Mario Skuhala, dvakrat Denis Žigert in enkrat Tomaž Markovič.  Športno društvo Černelavci je premagalo Bubko bar Gofar iz Brežic z rezultatom 2:1. Za Černelavce sta dosegla zadetka: Darko in Simon Pavel.  Ribno pa je v Ribnem pri Bledu premagalo Videm s 5:1; častni zadetek za Videm je dosegel Damir Lovrec. V polfinale sta se  po iz že odigranih dvobojih  uvrstili  Černelavci in Transpak iz Ključarovec, ki se bosta pomerila v četrtek 11. maja.

 

V 14. kolu v  prvi  Gorički ligi malega nogometa so vodilni Gornji Petrovci  premagali Carioke iz Markovec s 4:1. Še ostali rezultati: Matjaševci  – Neradnovci 0:3, Srebrni breg Martinje – Domanjševci  3:1 in Stanjevci – Lucova 4:4.  V drugi Gorički ligi je vodilna Pizzerija Kučan iz Križevec  premagala Dolence kar s 13:4. Še ostala rezultata: Inter Dolič – Šulinci 7:3, Hajduk Adrijanci . Isyp Šalovci 1:3 ekipa Čepinec je bila prosta.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju Šahovskega kluba Železničar je v Ljubljani med  39 . šahisti zmagal Vladimir Slejko iz Postojne  z 11. točkami in pol. Na peto mesto se je uvrstil Andrej Gyergyek iz Radenske Pomgrada, ki je zbral 8 točk in pol.