Domov

Šport in šah

29 novembra 2019 Šport


V drugi tekmi na mednarodnem košarkarskem turnirju deklet U – 16 je  v Poreču  reprezentanca Slovenije visoko premagala  Turčijo z rezultatom 92:38. Za slovensko izbrano vrsto je k zmagi štiri točke prispevala tudi Mia Žekš iz Rakičana, članica Ženskega košarkarskega kluba Pomurja. Slovensko reprezentanco čaka danes še srečanje proti reprezentanci  Italije.

V zaostalem srečanju 13. kola prve slovenske mladinske in kadetske nogometne lige so mladi nogometaši Mure v Murski Soboti  bili dvakrat poraženi. Mladinci Olimpije so bili boljši od Mure, ki je vodila z 2:0 s 3:2. Za Muro sta dosegla zadetka: Žiga Laci in iz 11 metrovke  Aljaž Antolin. Mladinci Mure bodo odigrali v nedeljo prvega decembra  ob 13. v Murski Soboti še zaostalo tekmo 14. kola proti Iliriji iz Ljubljane.  Na lestvici po nepopolnem kolu  vodi Olimpija z 32.točkami pred Muro, ki ima 28 točk. V kadetski konkurenci je Olimpija bila boljša od Mure kar s 6:0.  Na tekmi je Mura od 37. minute dalje zaradi rdečega kartona Žanu Bučku igrala samo z 10 igralci. Na lestvici po nepopolnem kolu   vodi Olimpija s 34.točkami Mura je na 9. mestu zbrala 15 točk.

Na drugem  turnirju regijske lige v streljanju z zračno puško v Črenšovcih  je v dveh starostnih kategorijah  nastopilo 71 strelcev. Med starejšimi dečki posamično je s serijsko zračno puško  zmagal Mišo Hari iz Murske Sobote in med starejšimi deklicami Daša Stojko  iz Kolomana Flisarja s Tišine. Moštveno so zmagale strelke Tišine v postavi:  Daša Stojko, Nika Novak in Nika Benkič.   S standardno  puško med  dečki je zmagal Gregor Majhen in med starejšimi deklicami: Eva Petek oba iz Kovinarja. Moštveno  so zmagali Črenšovci z ekipo: Živa Zadravec, Taja Jerič in Saša Žerdin.  Med   dečki  je  s puško zmagal Lucas Vočanec iz Kovinarja Ormož  in med deklicami Greta Galamboš iz petišovskega Coala. Med mlajšimi dečki je zmagal David Tot iz Coala in med mlajšimi deklicami: Olivia Vočanec iz Kovinarja. Moštveno je med devetimi ekipami zmagal Kovinar iz Ormoža.

V  Murski Soboti je bilo odigrano drugo kolo občinske namiznoteniške lige. Ekipa mladi Sobote je premagala ekipo TNT iz Murske Sobote z 9:1. Pri zmagovalni ekipi Sobote   sta se odlikovala: Eva Horvat in Luka Šantavec s tremi zmagami. Edino zmago za ALF je osvojil Črtomir Just. Odpisani iz Murske Sobote so premagali Jelenove hram iz Beznovec  s 7:3. Za  Odpisane je trikrat zmagal Dominik Maček  in dvakrat Rajko Grčar; za  Jelenov hram   je dvakrat zmagal Zdenko Uzelac.  Spin iz Murske Sobote  je premagal Markišavce z 8:2. Za ekipo Spina sta po trikrat zmagala: Zlatko Veselinović in Luka Žagar, za Markišavce pa Marjan Fridrih in Milan Pavlin po enkrat. Na lestvici vodijo mladi Sobote s 6.točkami.

V Monacu se  danes začenja  evropsko  posamično prvenstvo za članice v hitropoteznem in pospešenem šahu. Za reprezentanco Slovenije bo nastopila tudi mojstrica Fide Barbara Skuhala iz Ljutomera. Na prvenstvo bo  nastopilo 92 šahistov iz 25 držav.

Na šahovskem turnirju učencev osnovnih šol v Murski Soboti je med 22.šahisti zmagal  Izidor Casar s 5.točkami, drugi je bil Tian Mohar in tretji Tian Hozjan s štirimi točkami, Samo Škof in Mišo Hari  sta na četrtem in petem mestu zbrala po tri točke in pol.