Domov

Šport in šah

30 novembra 2019 Šport


V Bratoncih je bila  redna letna skupščina Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci.   V letu 2019  mineva  20 let od ustanovitve kluba      in zaslužnim posameznikom in organizacijam so na skupščini  podelili zahvalne listine, ki so jih dobili:  Gvido Škraban, Martin Sočič, Štefan Tkalec, Alojz Balažic, Marjan Erjavec, Marjan Jeneš, Franc Kavaš, Boštjan Rous – Boko ter Občina Beltinci, Krajevna skupnost in Turistično društvo Bratonci ter  Gasilsko društvo Bratonci.  Posebne zahvalne plakete  so podelili: Štefan Kozicu, Janezu Smolkoviču, Cirilu Horvatu in Štefanu Mariču. V izvršni odbor kluba so izvolili nova člana: Valterja Kolarja in Edija Pucka.  Več o delu in načrtih najboljšega ženskega  kluba  v Sloveniji bomo poročali v nedeljskem športnem popoldnevu ko bo naš gost predsednik kluba Branko Gros.

V 9. kolu druge slovenske ženske  odbojkarske lige, vzhod je v Murski Soboti  v derbiju kola ekipa Braslovč premagala doslej neporaženo ekipo Sobote z rezultatom 3:2. Za Soboto so  zadele točke: Ana Kolmanič 21, Katja Saje 20, Pia Puklavec 11, Eva Klement 8, Ajda Kuhar 7 in Ana Babič 4.

Na sedežu Rokometne zveze Slovenije je bil žreb parov za drugo kolo pokalnega tekmovanja. Radgonski Arcont bo v drugem kolu predvidoma gostoval pri ekipi Ajdovščine, soboško Pomurje pa bo  potovalo v goste k rokometašem Sevnice.

Na državnem prvenstvu v športnem karateju za tekmovalce stare do 21 let je v Celju med 450 karateisti iz 54 klubov bila uspešna tudi Lorna Zečiri, članica Karate kluba Murska Sobota, ki je v  kategoriji do 47 kg zasedla drugo mesto.

V 7. kolu 3. slovenske košarkarske lige, vzhod za člane je  Radenska Creativ iz Murske Sobote sinoči gostovala v Ljubljani in tam premagala Janče z rezultatom 69:67.  Za soboške košarkarje so največ točk k zmagi prispevali: Valentin Tratnik 17, Mitja Gomboc 15, Elvis Šarkinović 13 ter Marko Matijevič in Filip Hlastec po 10 točk. Zdaj so soboški košarkarji tretji na lestvici, naslednjo tekmo 7. decembra pa bodo igrali z Nazarjem v Murski Soboti.

V Dobrovniku je Strelsko društvo Jezero pripravilo prvi turnir regijske kadetsko mladine lige severovzhod v streljanju z zračno puško in pištolo. Moštveno je  med osmimi ekipami  zmagala I. ekipa Strelskega društva Jezero pred strelci Štefana Kovača iz Turnišča  in II. ekipo Jezera. Posamično je med mladinkami zmagala Lara Bakan Urisk  iz Dobrovnika  s 401,3 krogi in med mladinci Leon Režonja iz Turnišča s 405,9 krogov. Med kadeti je zmagal Tim Koren iz Turnišča s 392. krogi in med kadetinjami je zmagala Kaja Kolman iz Dobrovnika. s 386,7. krogi. V streljanju z zračno pištolo je zmagala Nina Bogša iz Strelskega društva  Jožeta Kerenčiča iz Miklavža.

V Monaku je bilo končano evropsko prvenstvo v hitropoteznem šahu, kjer je med 87 šahistkami iz 24 držav nastopila  za slovensko reprezentanco tudi Barbara Skuhala iz Ljutomera, članica Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote, ki se je s šestimi točkami uvrstila na 49. mesto.