Domov

Šport in šah

1 decembra 2019 Šport


V tretji tekmi ,na mednarodnem košarkarskem turnirju ženskih  reprezentanc U – 16,  je v Poreču reprezentanca Slovenije premagala zmagovalno reprezentanco Italije z rezultatom 68:64. Za slovensko izbrano vrsto je 8 točk k zmagi prispevala tudi Mia Žekš iz Rakičana, članica Ženskega košarkarskega kluba Pomurje. Na turnirju je zmagala Italija pred Hrvaško in Slovenijo.

V  6.kolu pomurske košarkarske lige sta bila dosežena naslednja rezultata: Sistemorg Beltinci – Tropicano Bistrica  79:75 in Športno društvo Murska Sobota – Košarkarski klub Lotmerk 70:79.

V 17.kolu poljske ekstra nogometne lige je Zaglebie v Lubinu premagalo Gornik iz Zabrza z 2:0. Pred 4.500 gledalci je za Zaglebie dosegel prvi zadetek Damjan Bohar iz Mačkovec, za  Gornik pa je igral celo tekmo Erik Janža iz Puževec.

V 19.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom je Celje pred 1050 gledalci premagalo Muro z 1:0. Edini zadetek za Celjane, za katere sta igrala tudi nekdanja nogometaša Mure Jure Travner  iz Mitja Lotrič,  je dosegel v 31. minuti Ivan Božič.

V  8. kolu prve B slovenske  odbojkarske lige za članice je Krim premagal Ljutomer s 3:0, II. ekipa Calcita Volleya pa je premagala puconsko Roto Kemo s 3:0.

V 9.kolu druge slovenske odbojkarske lige vzhod za članice  je v derbiju kola v Murski Soboti Braslovče premagalo Soboto s 3:2. Za Soboto so zadele največ točk: Ana Kolmanič 21, Katja Saje 20 in Pia Puklavec 11 točk.

V 7.kolu 3. slovenske odbojkarske lige ,vzhod za članice je Murania iz Lendava v gosteh premagala II. ekipo Prevalj  s 3:0.

V  9.kolu druge slovenske odbojkarske lige za člane so Radenci ,ki so drugi na lestvici, premagali Brezovico s 3:1. Za Radence so dosegli največ točk: Tomaž Horvat 26, Dean Pelemiš 16 , Val Krajcar 9 in Jaka Banič štiri točke.

V  7.kolu 3. slovenske odbojkarske lige vzhod za člane je II. ekipa Panvite Pomgrada v gosteh premagala ekipo TAB Mežice s 3:1 in še naprej vodi na lestvici brez poraza.

Na 8. odprtem prvenstvu Renč v skokih na veliki prožni ponjavi  in hkrati tekmi za slovenski pokal so bili med 300 tekmovalci iz 10 društev uspešni tudi člani Društva za športno rekreacijo Murska Sobota.  Med mladinkami je bila druga Lara Erniša,  med starejšimi deklicami posamično je bila druga Luna Kočar in tretja Maša Fartelj. Moštveno je zmagala soboška ekipa v postavi: Luna in Lena Kočar, Klara Györek, Azra Vinkovič, Maša Fartelj in Ema Horvat.  Med mlajšimi deklicami je bila soboška ekipa v postavi: Zala Buzeti, Iva Šabjan, Zoja Vita Titan, Eva Horvat, Lina Stanek in Špela Krevh tretja. Med cicibankami je bila tretja Nuša Hari, moštveno pa so bile cicibanke Društva za športno rekreacijo Murska Sobota druge.

V Kidričevem je bil tretji namiznoteniški turnir za veterane na katerem so nastopili tudi pomurski igralci.  Med člani nad 65 let starosti  je zmagal Jože Žekš iz Sobote, v dvojicah pa sta bila Jože Žekš iz Sobote in Jože Fartek iz puconske Keme druga. V starostni kategoriji do 60 let je bil Igor Vinčec iz Sobote tretji, tretja pa je bila tudi dvojica: Erih Günter z Raven na Koroškem in  Igor Vinčec iz soboške ekipe.

Namiznoteniški klub Kema  je v Puconcih gostil  na prvem državnem TOP turnirju za mladince in mladinke  48 igralcev in igralk v treh kakovostnih skupinah in  med njimi so bili tudi pomurski igralci.  Med mladinci je v prvi skupini zmagal Matija Novel iz Arrigonov iz Izole, v drugi skupini je zmagal Mihael Kocjančič iz Kajuha Slovana,  tretje je bil Jure Smodiš iz puconske Keme. V tretji skupini je zmagal Nino Šegula iz Keme. Med mladinkami je v prvi skupini zmagala Tara Kobetič iz Mengša, četrta je  bila Ana Kovačec in sedma Blažka Harkai.  V drugi skupini je zmagala Eva Cervenič iz Letrike Vrtojba, šesta je bila Anamarija iz soboške ekipe. V  tretji skupini je zmagala  Lara Belaj iz Savinje, Eva Hauko iz Sobote je bila osma.

Smučarski klub Prekmurje je v Murski Soboti v soboto pripravil prvi letošnjim sejem rabljene smučarske opreme na katerega je prišlo  okrog 250  obiskovalcev. Na smučarskem sejmu je Smučarski klub Prekmurje seznanil  udeležence tudi z letošnjo smučarsko aktivnostjo. Tako bodo v sezoni 2020 pripravili  kar pet enodnevnih smučarskih tečajev,  prvi pa bo na programu 5. januarja, vodili pa ga bodo učitelji Smučarskega kluba Prekmurje.

V 7.kolu druge slovenske rokometne lige za člane je v Murski Soboti Pomurje premagalo Alples Železnike z rezultatom 23:21. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Aljoša Munda 6 ter Gregor Gregorec in Jure Hedl po 5 zadetkov, pri gostih se je odlikoval Andrej Bergant s 6 zadetki.  Ekipa Moškanjec je v Gorišnici premagala radgonski Arcont s 23:18. Za  Arcont so dosegli največ zadetkov: Matej Hojht 9 ter Marko Cotić in Boštjan Šijanec po 3, pri  zmagovalni ekipi Moškanjec se je odlikoval Filip Bombek s 7. zadetki.

Po petih kolih evropskega prvenstva v hitropoteznem šahu, ki poteka v Monaku je Barbara Skuhala iz Ljutomera med 107. šahistkami trenutno na 44. mestu s tremi točkami.

V Kamnici je bilo odigrano 6. in 7. kolo druge slovenske šahovske lige, vzhod.  Šahisti Gornje Radgone so  premagali Ruše s 3,5:2,5  in III ekipo Maribora s 4:2. Šahisti III. ekipe Radenske Pomgrada pa so  premagali Brežice s 4,5:1,5 in II. ekipo Krškega s 4,5:2,5. Na lestvici vodijo šahisti Kamenice, Radenske Pomgrada in Gornje Radgone z 11 točkami. Pri soboških šahistih sta Andre Keglević in Fabijan Marič Vild zbrala po 5 točk, pri Radgončanih pa je zbral Mihael Lindner 4,5 in Gregor Vohl 3,5 točke.