V etru
Mali oglasi
Domov

Šport in šah

2 decembra 2019 Šport


V Medvodah je  na 11. mednarodnem turnirju v badmintonu na  Forza pokal 2019 med 200 igralci iz 16 držav dosegla odlične rezultate tudi ekipa lendavske Mladosti. Najbolje se je odrezala  v kategoriji U – 13  Iva Koša, ki je zasedla prvo mesto v dvojicah in tretje v posamični konkurenci. V kategoriji U – 15  je bila Nika Bedič tretja posamično in peta v dvojicah. Med 17 letniki pa se  je Anel Hac Györköš uvrstil posamično na peto mesto in v dvojicah od 9. do 16. mesta.

Strelsko društvo  Gančani je pripravil 11. tekmovanje s standardno zračno puško za pokal Strelskega društva Gančani. Med 11 ekipami so moštveno zmagali Turniščani pred Ljutomerčani, Kovinarjem iz Ormoža in Gančani. V moški konkurenci je  zmagal Leon Režonjas 620,1 krogom drugi je bil Uroš Maučec, oba iz Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča in tretji domačin Mitja Černi.  V ženski konkurenci je zmagala slovenska reprezentantka  Urška Kuharič iz ormoškega Kovinarja s 624,2 krogoma pred Sandro Kaučič in Brino Stanjko obe iz Ljutomera, četrta je bila domačinka Tamara Černi.

Na mednarodnem  veteranskem turnirju v malem nogometu  v Nagyknizsi na Madžarskem je med 16 ekipami zmagala Torcida iz Lakoša.  Torcida , ki jo je vodil trener Nafte Marjan Sluka je v četrtfinalu premagala ekipo Tip top iz Madžarske z 1:0, v polfinalu je bila boljša od ekipe Almale iz Madžarske z 2:0 in v finalu je po kazenskih strelih   bila Torcida  boljša še od Redicsa z 2:0.

V zaostalem srečanju 14.kola prve slovenske mladinske nogometne lige je ljubljanska Ilirija v Murski Soboti premagala mladince Mure z 2:1. Za Muro je dosegel vodilni zadetek Kai Cipot toda gostje so bili v končnici srečanja spretnejši in učinkovitejši. Po nepopolnem jesenskem  kolu je jesenska prvakinja Olimpija z 38.točkami, Mura na drugem mestu pa ima 24 točk. Na lestvici strelcev vodi Kai Cipot s 17. zadetki.

Na teniških igriščih v Radencih je 17 igralcev sodelovalo na drugem turnirju zimske lige. Zmagal  je podobno kot na prvem turnirju Dani Strah, ki je bil boljši od Luke Premzla s 7:3. V dvoboju za tretje mesto pa je  Matjaž Hanželič premagal Uroša Hozjana s 7:2. Po dveh turnirju vodi Dani Strah , drugi je Vitja Podlesek in tretji Matjaž Hanželič.

V Monacu je bilo včeraj končano evropsko prvenstvo za dekleta v pospešenem šahu. Po 11 kolih je naslov evropske prvakinje osvojila Aleksandra Kosteiniuk iz Rusije z 9. točkami. Med 107. šahistkami iz 26 držav je Barbara Skuhala iz Ljutomera, članica Radenske Pomgrada iz Murske Sobote,  kot članica slovenske reprezentance zbrala 6 točk in se uvrstila na solidno 48. mesto.