V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport in šah

3 decembra 2019 Šport


V Postojni je bila druga tekma za  slovenski dvoranski pokal v lokostrelstvu ,kjer so se  med 255 lokostrelci iz 34 klubov iz Hrvaške, Italije in Slovenije  odlično odrezali člani Lokostrelskega kluba Lendava, ki so osvojili tri zlate, eno srebrno in eno bronasto medaljo. Med člani je z instinktivnim lokom zmagal  Gyula Csheh, ki je zadel 526 krogov, drugi je bil Kristijan Horvat. Z dolgim lokom se je Jožef Hozjan uvrstil na peto mesto. Pri veteranih se je z dolgim lokom odlikoval Zvonko Štampar, ki je s  533 krogi zmagal tretji pa je bil Tomaž Flisar. Med veterani  je bil  s sestavljenim lokom j Bojan Štuhec sedmi, Marjan Kokol iz Ljutomera osmi in Branko Kuzma 12. V kadetski konkurenci je zmagal Niko Horvat, ki je zadel 536 krogov.

Na tretji tekmi mednarodnem zimske strelske lige v trapu je Ilirski Bistrici  med 29. strelci  iz Hrvaške in Slovenije zmagal  Sandi Rolih iz Ilirske Bistrice s 70. zadetki. Boštjan Maček iz soboškega strelskega društva je zadel 65 tarč, kar je bilo dovolj za šesto mesto.  Po nepopolnem tretjem kolu vodi Denis Vatovec iz Vrhnike s 33.točkami, tretji je Boštjan Maček z 23.točkami, četrti pa je Radgončan Tadej Kostanjevec z 20.točkami.

V  prvem kolu skupine B – l  slovenske košarkarske lige U – 17 za dekleta je v Murski Soboti Pomurje premagalo B ekipo Ilirije z rezultatom 54:40. Za Pomurje so največ točk k zmagi prispevale: Aneja Stojko 22, Mia Žekš 19 in Zoja Slavic 8 točk; pri Iliriji se je odlikovala  Taja Valenčič z 11 točkami.

V  5.kolu prve pomurske lige v elektronskem pikadu, kjer nastopa  sedem ekip so igrali takole:  Kouvrani Filovci –  Čarne vrane Ižakovci 5:20, Ali Leona Ljutomer -Team maži bar Ižakovci 13:12 in Špirič Černelavci – Pikado klub Gaj Murska Sobota 15:10. Na lestvici vodi Pikado klub Špirič z 8. točkami. V drugi pomurski ligi, kjer nastopa osem ekip  pa so igrali takole: Športno društvo Dokležovje – La Tina bar Velika Polana 18:7, Picolo Melinci – Kocka bar Renkovci 6:19, Žuta kuča Bučečovci – Mokoš Bakovci 18:7 ter  Berta bar  Ižakovci – Bar Tiffani  Črenšovci  13:12. Na lestvici vodi Žuta kuča iz Bučečovec z 10. točkami. Šesto kolo v obeh ligah bo v soboto 7. decembra.

Na Ptuju je bilo odprto prvenstvo Ptuja v hitropoteznem šahu na katerem je sodelovalo 28 šahistov. Zmagal je Luka Šolmajer iz lendavske Rokade s 6.točkami, Matjaž  Cigüt iz Radenske Pomgrada se je  s 3 in pol točkami uvrstil na 15. mesto.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote  bo v okviru akcije »Slovenija šahira« v nedeljo 8. decembra ob 9. v Hotelu Diana v Murski Soboti  pripravilo enega od desetih šahovskih turnirjev v Sloveniji, ki bo sočasno tudi memorialni turnir v spomin na preminule pomurske šahiste.