Domov

Šport in šah

8 decembra 2019 Šport


V 18.kolu prve poljske ekstra nogometne lige je ekipa Zaglebie iz Lubina v gosteh premagala Jagielonio z 1:0. Zmagoviti  zadetek za   Zaglebie je dosegel  v 18.minuti  Damjan Bohar iz Mačkovec. Tekmo je v Bialystoku spremljalo 4511 gledalcev. 

Na 20. balkanskih igrah v športnem karateju v Brežicah so slovenski karateisti  med 652 tekmovalci iz sedmih držav skupno osvojili 11 medalj. Med dobitniki srebne medalje je bil med mladinci v katah tudi Blaž Klobasa iz Gornje Radgone, ki ga je v nastopu za prvo mesto premagal  Romun Nedelco Gabriel s 4:1.

V  11.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane je Panvita Pomgrad iz Murske Sobote  v gosteh premagala Hoče s 3:2. Za soboške odbojkarje so največ točk k zmagi prispevali: Zlatko Pulko 22, Nikola Ražnatović  19 in Vasja Plesec 15 točk. Pri Hočah se je odlikoval  Branislav Radović z 22 točkami.

V 10.kolu druge slovenske odbojkarske lige so Radenčani, ki vodijo na lestvici v gosteh premagali Žirovnico s 3:0. Za Radenčane so zadeli največ točk: Tomaž Horvat 24, Dean Pelemiš 11 in Blaž Ajlec 5 točk.

V  8.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod je II. ekipa Panvite Pomgrada v Murski Soboti premagala  II. ekipo Korvolley Mislinje s 3:0 in še naprej vodi na lestvici.

V 9.kolu prve B slovenske odbojkarske lige je Zreče premagalo Ljutomerčanke s 3:0, kranjski Triglav je bil  v Puconcih boljši od ekipe Roto Keme s 3:1.

V  10.kolu 2. slovenske odbojkarske lige, vzhod so igralke Sobote, ki vodijo na lestvici   v Vuzenici premagale ekipo SVolleya s 3:1. Za Soboto so največ točk k zmagi prispevale: Katja Saje 19, Ana Kolmanič 11 in Eva Klement 8 točk.

V  8.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod  za članice je Murania v Lendavi premagala Mežico s 3:0.

Na 20. mednarodnem memorialu Janka Makoterja v malem nogometu je v Ljutomeru nastopilo 18 ekip iz treh držav. Tretjič zapored je zmagala ekipa  SM Team Ljutomer, ki je  v finalu po kazenskih strelcih  bila  z 12:11 boljša od ekipe RC Trcko s Ptuja. Tretja je bila ekipa Kozli  iz Kopra in četrto Smederevo iz Srbije.  Najboljši strelec je bil Elvis Ramadani iz Smedereva s 7.zadeti, najboljši igralec Žiga Čeh iz SM Teama Ljutomer in vratar Miha Pšajd iz ekipe RC Trcko Ptuj. Najbolj disciplinirana ekipa je bila mlada ekipa Meteorplasta iz Ljutomera.

V 9.kolu prve slovenske namiznoteniške lige za članice  Vesna premagala puconsko Kemo s 5:1. Eno zmago za Kemo je dosegla Staša Matis.

V drugem kolu druge slovenske namiznoteniške  lige za članice so Cirkovce premagale Soboto s 5:1. Eno zmago za Soboto je osvojila Anamarija Horvat.

V 2.kolu druge slovenske namiznoteniške lige je Sobota v gosteh premagala Vesno in Logatec obakrat s 5:2. Za Soboto je  Bojan Ropoša osvojil šest zmag, trikrat je zmagal Miha Jamšek in enkrat Nejc Janžekovič. II. ekipa puconske ekipe je imela manj uspeha. Proti Logatcu je izgubila s 5:2 premagala pa je Vesno s 5:3. Za Kemo je osvojil v obeh dvobojih štiri zmage Jure Smodiš, dve Rok Smodiš in eno Jan Lipič.

V prvem kolu  tretje slovenske namiznoteniške lige je II. ekipa Sobote bila poražena proti Kranju in Metliki obakrat s 5:1. Za II. ekipo Sobote je dvakrat zmagala Rok Kapun.

V 8.kolu 3. slovenske košarkarske lige vzhod je v Murski Soboti v derbiju kola  Radenska Creativ premagala Nazarje s 75:70. Za soboško zmagovalno ekipo so zadeli največ točk: Marlin Zahaj 21 ter Valentin Justin Tratnik in Mitja Gomboc po 16 točk; pri Nazarju se je odlikoval Aljaž Skornšek s 17.točkami.

Na  mednarodnem novoletnem turnirju v judu so v Celju  med 280.judoisti iz šestih držav tekmovali tudi pomurski judoisti.  Med mlajšimi kadetinjami sta zmagali v svojih kategorijah: Mia Kovač iz Judo kluba Lendava in Miša Slavinec iz Križevec pri Ljutomeru, druga je bila Ines Baler iz Judo  kluba Klima Tratnjek Beltinci in tretji sta bili:  Urška Rižnar iz  Partizana Ljutomer in Ria Gabor iz Lendave.

Med mlajšimi kadeti je na novoletnem turnirju v judu v Celju  bil drugi Aljaž Pertoci iz Murske Sobote. Med mlajšimi dečki je zmagal v svoji kategoriji Klemen Vinkovič, tretji  je bil Jan Huber oba iz Judo kluba Murska Sobota. Med mlajšimi deklicami sta bili zmagovalki: Sara Sep in Lana Škraban obe iz Kluba borilnih veščin Lendava.

V Dobrepolju je bilo prvo kolo strelske lige Zveze paraplegikov Slovenije v streljanju z zračno puško. Moštveno je zmagala ekipa  Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije   iz Murske Sobote  v postavi: Leon Jurkovič, Slavko Dunaj in Jožef  Franc. Na drugo mesto so se uvrstili Mariborčani in na tretje Ljubljančani. Posamično je med paraplegiki zmagal Jožef  Franc  iz prekmursko prleškega društva, ki je bil za štiri kroge boljši od paraolimpijca Franca Pinterja iz Maribora, ki je zadel 361 krogov. Med tetrapelgiki je zmagal Leon Jurkovič, drugi je bil Slavko Dunaj in tretji Venčeslav Bezjak vsi iz prekmursko prelškega društva.

Smučarski klub Gornja Radgona, ki ga vodi Milan Nekrep mlajši,   je v soboto pri Domu gasilcev pripravil sejem rabljene smučarske opreme, ki ga je obiskalo okrog 200 ljudi, med njimi je bil tudi mednarodni nogometni sodnik Robert Vukan. Za sejem je značilno, da so nekateri prinesli otroške smuči  v dar kar brezplačno.  V času sejma  so prodali preko 100 prijavnic za smučarski tečaj, ki bo ob koncu februarja na Kopah. V Gornji Radgoni bodo v januarju na posebni seji zaznamovali tudi 40 letnico delovanja radgonskega smučarskega kluba.

V 8.kolu druge slovenske rokometne lige je zdesetkana ekipa Pomurja iz Murske Sobote  gostovala v  Gorišnici pri  Moškanjcih in  bila nepričakovana poražena s 27:24. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Žan Toplak 6, Matej Niedorfer 5 in Gregor Falež štiri zadetke. V soboto 14. decembra bo v Murski Soboti tradicionalni pomurski derbi med Pomurjem in radgonskim Arcontom.

V Vuzenici  je bilo končano tekmovanje v 2. slovenski šahovski ligi, vzhod, kjer je med 9.ekipami zmagala Kamnica pred III. ekipo Radenske Pomgrada iz Murske Sobote in Gornjo Radgono, vse ekipe so zbrale po 11 točk.  V predzadnjih kolih je III.ekipa Radenske Pomgrada igrala 3:3 proti III. ekipi Maribora in premagala Ruše s 3,5:2,5. Gornja Radgona pa je bila v predzadnjem kolu prosta, v zadnjem kolu pa je bila poražena od Sevnice s 4:2.  Pri soboški ekipi sta zbrala največ točk: Fabijan Marič Vild 6 in Andre Keglevič peti in pol; pri radgonski ekipi pa je  zbral  Mihael Lindner 5 točk in Gregor Vohl tri točke in pol. Na 9. tradicionalnem večernem šahovskem turnirju za memorial  starejšega Franca Virtiča   v Mariboru je med 72. šahisti  iz štirih držav zmagal Marjan Črepan iz Ljubljane z 22.točkami iz 25 partij , drugi je bil Ljutomerčan Luka Skuhala z 18.točkami in na deveto mesto se je uvrstila Barbara Skuhala iz Ljutomera, ki je zbrala 15 točk