Domov

Šport in šah

9 decembra 2019 Šport


Na 4. mednarodnem  Adventnem teku v Zagrebu je med 1800 tekači na pet km dolgi progi tekel tudi Aleš Zver iz Odranec, član Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote. Aleš Zver je progo premagal v času 16,83 kar je bilo dovolj za tretje mesto v močni mednarodni konkurenci.

Na Ravnah na Koroškem je bil prvi članski državni namiznoteniški TOP turnir za člane in članice. Med člani je v prvi skupini zmagal Mitja Horvat iz Puconec, član Namiznoteniškega kluba Inter Diskont z Raven, tretji je bil Tomaž Pelcar in sedmi Damjan Zelko oba iz puconske Keme.  V drugi skupini se je Luka Norčič iz Keme uvrstil na peto mesto. Med članicami je v prvi skupini zasedla Staša Matis iz Keme osmo mesto, v drugi skupini pa je bila tretja Ana Kovačec, sedmo mesto pa je zasedla Nuša Vogrinčič, obe iz  Namiznoteniškega kluba Kema.

Športno rekreacijsko društvo Gornji Slaveči je  v Gornjih Slavečih pripravilo 11. Miklošev rang turnir v elektronskem pikadu na katerem je sodelovalo  51 igralcev. Zmagal je Rene Grah iz Pikado klub Raj od Grada, drugi je bil Dario Baranja in tretji Matej Horvat, oba iz Pikado kluba Slavček iz Gornjih Slaveč, četrti pa je bil Jasmin Baranja  iz Pikado kluba Black Dragons iz Gornjih Črnec.

V Murski Soboti je na 8. tradicionalnem  memorialnem šahovskem turnirju  v spomin na preminule pomurske šahiste, ki je letos bil organiziran tudi v okviru akcije z naslovom : » Slovenija šahira« sodelovalo 44 šahistov iz treh držav.  Prvo mesto na turnirju je zasedel Matej Titan z 8.točkami, drugi je bil Tomislav Gruškovnjak s 7,5 točkami, tretji je bil Denis Gjuran s 6.5 točkami. Na  četrto mesto se je uvrstil Boris Kovač, vsi iz Radenske Pomgrada, peti pa je bil Andraž Šuta s Ptuja, oba sta zbrala po 6 točk. Med ženskami je bila najboljša Maja Hočevar iz Radenske Pomgrada s 6.točkami.