V etru
Lestvica narodno-zabavne glasbe "Glasba našega srca"
Domov

Šport in šah

10 decembra 2019 Šport


V Mariboru je Pikado zveza Slovenije pripravila 10. državno prvenstvo v klasičnem pikadu na katerem so bili uspešni tudi pomurski tekmovalci.  V moški konkurenci posamično je postal državni prvak Benjamin Pratnemer iz Maribora, ,med pomurskimi igralci  sta si Sašo Vütek  iz  Beltinec in Aleš Zadravec iz Tašenovec razdelila peti mesti.  V ženski konkurenci je postala državna prvakinja  Jasmina Hartman iz Radelj ob Dravi, Mojca Škafar iz Ižakovec  je bila tretja. Moštveno med člani je postal  državni prvak Pikado klub Baza  iz  Hoč, tretji je bil Pikado klub Top Gun Gorjak iz Grlave. Med ženskami moštveno so  postale prvakinje igralke Pikado kluba  Baza iz Hoč, tretja pa so bila dekleta Pikado kluba Top Gun iz Grlave.

V Murski Soboti je bilo včeraj na programu vnaprejšnje srečanje 3.kola  2. slovenske namiznoteniške lige. Ekipa Sobote je s 5:2 premagala  Tempo iz Velenja. Za Soboto je  trikrat zmagal nekdanji državni prvak Bojan Ropoša,  dve zmagi pa je dodal  Gregor Kocuvan; pri Tempu sta Tadej Vodušek in Miha Kljajić osvojila po eno zmago. Velenjčani  so včeraj gostovali tudi v Puconcih pri II. ekipi Keme in tam zmagali s 5:0. Za Tempo iz Velenja sta po dvakrat zmagala Tadej Vodušek in Miha Kljajić enkrat pa Patrik Videc. Preostali srečanji 3,  kola bo Sobota  II. ekipa Keme igrala v  Puconcih v soboto ob 10., ekipa Sobote pa bo v soboto ob 13. tudi  igrala proti Ptujčanom. 

Mlade igralke Ženskega košarkarske kluba Pomurje iz Murske Sobote pod taktirko trenerja Davorina Poka so  na mednarodnem turnirju v Varaždinu z ekipo U – 17 med šestimi ekipami zasedle prvo mesto brez poraza.  V finalu so Pomurke premagale  ekipo Feliksa iz Trbovelj s 47:33. Za Pomurje so v Varaždinu igrale:  Mia Žekš, Aneja Stojko, Tina Fartek, Ana Lukač, Eva Maučec, Neža Lukač, Zoja Slavic  in Lara Lutar. Na turnirju je bila izbrana v najboljšo peterko turnirja Mia Žekš iz Rakičana, ki je bila nagrajena tudi kot najboljša igralka na turnirju v Varaždinu.

Na 44. mednarodnem  strelskem tekmovanju  v Beogradu  so med 288 strelci iz 18 držav sodelovali tudi pomurski strelci. V mladinski konkurenci je Jure Sočič iz soboškega društva s 614,8 krogi zasedel 11. mesto, Leon Režonja iz  Turnišča je s 608,8. krogi zasedel 18. mesto,  Patrik Farkaš  soboškega društva je  zadel 607,2 kroga in   se uvrstil med mladinci na 20.mesto. Na drugi tekmi v enotni konkurenci  se je najbolje odrezal  Jure Sočič, ki je se s  619,9.krogi uvrstil  na 21. mesto. Slovenski strelci, med njimi tudi pomurski  bodo  jutri ob 18. zbrani v Zalogu pod Sveto Trojico na 39. razglasitvi najboljših strelcev Slovenije za leto 2019. Med dobitniki priznanj bodo tudi številni pomurski strelci.

Na  4. mednarodnem  moštvenem šahovskem turnirju Ljutomer 2019 je v Ljutomeru  md ekipami iz Hrvaške in Slovenije zmagala  ekipa Dokležovja v postavi: Denis Gjuran, Boris Kovač, Stanko Gjuran in Franc Vučko z 12. točkami. Druga je bila ekipa Partizana Ljutomer z ekipo: Jernej, Barbara in Luka Skuhala ter  Matej Nemec z 10.točkami. Na tretje mesto se je uvrstila Šahovske sekcija Petanjci z 8.točkami zanjo pa so igrali: Momčilo Marčeta, Andre Keglević, Aljaž Škalič in Martin Mohar