Domov

Šport in šah

11 decembra 2019 Šport


V Lendavi in v Murski Soboti je bilo končano 15. mednarodno  tekmovanje  srednješolcev treh mest iz Hrvaške, Madžarske in Slovenije. V bowlingu so v soboškem Maksimusu zmagali dijaki iz Varaždina pred Zalaegerszegom in Dvojezično srednjo šolo Lendava. V malem nogometu  so v Lendavi zmagali lendavski srednješolci, ki so premagali Zalaegerszeg s 7:2 in Varaždin s 4:1 in brez poraza zasedli prvo mesto. V tekmi za drugo mesto je bil Varaždin boljši od Zalaegerszega   z rezultatom 2:1.

Na mednarodnem turnirju v malem nogometu za  igralce starostne kategorije U – 8 je v Murskem Središču na Hrvaškem med 12. ekipami zmagala nogometna ekipa Vipolla iz Veržeja pod taktirko trenerja Boštjana Puharja. Na drugo mesto se je uvrstila na turnirju ekipo Nogometne šole Bot iz Hrvaške tretji  je bil Polet iz Svetega Martina.

V  6. kolu  prve pomurske lige v elektronskem pikadu so igrali takole: Team maži bar Ižakovci – Špirič Černelavci  8:17, Čarne vrane Ižakovci – Ali Leona Ljutomer 15:10 in Naš bar Melinci – Kouvrani Filovci 19:6. Na lestvici vodi Pikado klub Špirič  Černelavci brez poraza.  V drugi pomurski ligi v elektronskem pikadu so igrali takole: Mokoš Bakovci –  Picolo Melinci  15:10, La Tina bar Velika Polana – Žuta kuča Bučečovci  9:16, Berta bar Ižakovci  – Dokležovje  8:17 in Bar Tiffani Črenšovci – Kocka bar Renkovci 7:18. Na lestvici vodi Žuta kuča Bučečovci brez poraza, v obeh ligah bo v soboto 14. decembra na programu sedmo kolo.

Na 4. Miklavževem strelskem pokalu v Juršincih so bili zelo uspešni tudi mladi pomurski strelci.  Med pionirji z zračno puško je bilo tretje Športno strelsko društvo Murska Sobota v postavi: Jaša Grčar, Luka Ivanič in Daniel Balažic s 509.krogi, sedmi so bili strelci Gornje Radgone s 444.krogi.  Med cicibani so zmagali moštveno strelci petišovskega Coala z  ekipo: Matija Horvat, David Tot in Greta Galamboš  s 446.krogi. Posamično je bil David Tot iz Coala  drugi , zadel  je 166 krogov, Luka Gerenčer iz Turnišča  je bil s 163.krogi tretji.  Danes zvečer pa bo Strelska zveza Slovenije v Zalogu pod Sveto Trojico pripravila slovesnost ob 39. razglasitvi najboljših strelcev  leta.

Na zadnjem letošnjem hitropoteznem šahovskem turnirju Šahovskega društva Radenska Pomgrad je  v Murski Soboti zmagal Denis Gjuran z 8. točkami in po. , Drugi je bil Boris Kovač z osmimi, tretji Jože Gruškovnjak  s šestimi. Na četrto mesto se je uvrstil Igor Kos s tremi, peti pa je bil Danilo Hari z dvema točkama in pol. Ob koncu pa še tole. V naši naslednji informativni oddaji ob 19. bomo že poročali kateri pomurski strelci so bili izbrani za najboljše  strelce leta 2019 v Sloveniji.