V etru
Mijmo grede
Domov

Šport in šah

12 decembra 2019 Šport


V Zalogu pri Domžalah   je bila   39. razglasitev najboljših strelcev v Sloveniji v letu 2019. Izjemno uspešni so bili tudi pomurski strelci.  Četrti naslov strelca leta je osvojil  dvakratni olimpijec  Boštjan Maček iz Bodonec za odlične dosežke na tekmah svetovnega pokala v trapu. Med članicami je  že šestič strelka leta   dvakratna olimpijka Živa Dvoršak iz  ljubljanske Olimpije. Med mladinci je  prvič postal prvi strelec Slovenije  Rene Meček iz Bodonec član Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote za bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu.  Priznanja Strelske zveze Slovenije za izjemne tekmovalne  dosežke v letu 2019, ko so strelci dosegli 82 in izenačili 11 državnih rekordov,  so dobili  tudi pomurski strelci: Jasmina Maček, Robert Markoja  iz Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča,  Dušan Ziško iz Kolomana Flisarja na Tišini  in Jure Sočič iz Športno strelskega društva Murska Sobota.  Več bomo  o strelcih  poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.  

Romska Športna zveza Slovenije, ki je vodi  Jože Horvat – Didi,  je danes v Murski Soboti pripravila zanimivo 4. okroglo mizo z naslovom: » Z žogo proti rasizmu, diskriminaciji in revščini.« Med okrog 30 udeleženci okrogle mize so bili tudi predstavniki iz Hrvaške in Bosne in Hercegovine. Med  številnimi uglednimi gosti pa sta bila tudi  generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije Martin Koželj in član izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije – združenja športnih zvez Stanko Glažar. Romska športna zveze za prihodnje leto načrtuje po Slovenije številne romske nogometne tabore in druge aktivnosti o katerih bomo še poročali.

V 4.kolu lendavske lige v elektronskem pikadu  so igrali takole: Kvatro Gal  I Dolina I – Boom bar Gaberje 9:7, Retro caffe Lendava – Matko bar  Kapca  6:10, Extra bar Petišovci – Kvatro Gal II 8:8 in West bar Pince – Lero bar Petišovci 7:9. Na lestvici vodijo Kvatro Gal, Lero bar in Matko bar z 9. točkami.

Na šahovskem turnirju najmlajših šahistov je v Murski Soboti med 10. šahisti zmagal  Tian Mohar s petimi točkami, sledijo pa: Neva Mihoković s štirimi ter Dominik Vegič, Gabriela Narat in Doroteja Vegič s tremi točkami. Mladi pomurski šahisti  bodo v soboto v Murski Soboti zbrani na  posamičnem pomurskem prvenstvu  osnovnih šol v šahu.