V etru
Informacije - Vreme, ceste, radarske kontrole
Domov

Šport in šah

22 aprila 2017 Šport


Drugi dan 16. državnega prvenstva v elektronskem pikadu, ki poteka v Zdravilišču Radenci in kjer na 26 igralih avtomatih sodeluje 705 igralcev ,  je med pomurskimi igralkami  prvi državni naslov osvojila v dvojicah Mojca Škafar doma iz Ižakovec, članica  Top Gun Grlava s soigralko Mojco Mužič iz ekipe Prevale iz Nove Gorice. Mojca Mužič je postala državna prvakinja v elektronskem pikadu tudi v ženski posamični konkurenci.  Med člani  je postal državni prvak Tomi Černenšek iz Pikado kluba Špica iz Slovenske Bistrice.  Prvi dan prvenstva v cricetu  je postal prvak Benjamim Pratnemer iz Bara B iz Selnice ob Dravi, med pomurskimi igralci je  bil  tretji  Denis Duh iz Negove, član Pikado kluba Gabrijelov barček iz Vučje vasi.  V posamični  ženski konkurenci je postala državna prvakinja Mojca Mužič iz Nove Gorice. Danes poteka v Radencih tekmovanje v moštveni konkurenci, jutri pa bodo tekmovale še ženske ekipe.

 

Poročali smo še da je na drugi dirki akrobatskih motornih pilotov Red Bull Air Race v San Diegu v Združenih državah Amerike  minuli teden  prekmurski pilot Peter Podlunšek dosegel svoj največji  uspeh v razredu masters.  Po solidnem nastopu v kvalifikacijah med 14. piloti je prvič  prišel do velikega finala  in  ob koncu zasedel  s svojo ekipo PP 37  med štirimi  najhitrejšimi  piloti izvrstno drugo mesto za  Jošijem Muroyo iz Japonske. Po izjemnem uspehu Podlunška  v Ameriki je danes popoldne na letališču v Murski Soboti najboljši slovenski akrobatski pilot pripravil tudi družabno srečanje s svojimi navijači – več o tem bomo poročali na Murskem vali jutri popoldne.

Osnovna šola I Murska Sobota je gostila polfinalni košarkarski turnir  I. vzhodne skupine v okviru letošnjega tekmovanja 51. košarkarski super šolar, kar predstavlja obliko državnega prvenstva za mlade košarkarje. V Murski Soboti je Osnovna šola I premagala Osnovno šolo Pohorskega odreda iz Slovenske Bistrice  z 41:37 in Osnovno šolo Gustava Šiliha iz Maribor  z rezultatom 30:17 ter se uvrstila na finalni turnir letošnjega košarkarskega tekmovanja v kategoriji mlajših učencev.

V Kamniku je bilo 5. kolo državnega lige v steznem kegljanju  za paraplegike. V moštvenem delu tekmovanja se  je Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote  uvrstilo na peto mesto. V ženski konkurenci se je na tretje mesto uvrstila Marta Janžič; med veterani pa je bil tretji Franc Borovnjak oba iz soboškega društva paraplegikov.

Društvo upokojencev Lendava je ob tehnični pomoči Strelskega društva Varstroj iz Lendave na strelišču v Lendavi pripravilo  pomursko prvenstvo v streljanju s serijsko zračno puško.  Med sedmimi ekipami so naslov pomurskih prvakov osvojili strelci  Murske Sobote s 508. krogi pred Ljutomerčani s 491.krogi,  na tretje mesto pa so se uvrstili radenski upokojenci, ki so zadeli 465 krogov.  V posamični konkurenci je  zmagal Štefan Balaško iz soboškega društva s 179.krogi, drugi je bil Mladen Kosi iz Ljutomera, ki je zadel 178 krogov in na tretje mesto se je uvrstil  Štefan Majc iz soboškega društva upokojencev.

Na skupščini Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju so podelili priznanja  zveze klubom in posameznikom za njihov pomemben prispevek pri razvoju nogometa. Iz Medobčinske nogometne zveze Lendava  je dobil Nogometni klub Turnišče priznanje za 75 letnico delovanja.ki ga je prevzel Anton Sep;  med posamezniki pa so  dobili priznanja  še Emil Bukovec iz Kobilja, Štefan Laszlo iz Dobrovnika in Alojz Prša iz Nogometnega kluba Turnišče.

V štajerski kadetski šahovski ligi v Mariboru so nastopili tudi nekateri mladi pomurski šahisti- V starostni kategoriji U – 15 je  med 17.šahisti  zmagal Jaka Juvan iz Dravograda s sedmimi točkami, na šesto mesto se je uvrstil Nejc Hanc od Svetega Jurija na Goričkem s štirimi točkami. Med  12 letniki je med 39.šahisti zmagal Tadej Dimec iz Šmarja pri Jelšah s šestimi točkami; Matjaž Cigüt iz soboške tretje osnovne šole pa je bil s štirimi točkami uvrščen na 19. mesto.