V etru
Pesem tedna
Domov

Šport in šah

13 decembra 2019 Šport


V kitajskem mestu Qingdau je na  finalu svetovnega pokala v judu, kjer v vsaki kategori nastopa 32 najboljših judoistov je prvi dan tekmovanja opravil svoj nastop tudi Adrian Gomboc  iz Rakičana, član Judo kluba Bežigrad . V kategoriji do 66 kg je Gomboc  po treh  uvodnih zmagah proti  Gruzincu, Izraelcu in Ukrajincu v polfinalu izgubil proti Italijanu Manuelu Lombradu in nato v dvoboju  za  bronasto  medaljo, tretje mesto , je utrpel poraz še poroti Gruzincu Važi Margvelašviluju. Ob koncu je najboljši prekmurski judoist  Adrian Gomboc  na Kitajskem zasedel peto mesto.

Čeprav so nogometaši na zelenicah končali svoje aktivnosti pa klubske uprave ta čas ne mirujejo. Pri Nogometnem klubu Nafta 1903  v Lendavi  polfinalistu slovenskega pokala so odslovili  40 letnega trenerja Mariana Sluko iz Slovaške. Sluka je vodil Nafto 1903 na 26 tekmah in dosegel 14 zmag in  šest porazov v drugi ligi,  povrh vsega pa je osvojil še  štiri pokalne zmage. Po jesenskem delu tekmovanja v 2. ligi je prvak Koper s 43.točkami, Nafta 1903   ima na petem mestu 34 točk. Kdo bo novi trener Nafte 1903  je v Lendavi najbolj varovana skrivnost.

V  Brežicah je bilo  finale državne prvenstva v akrobatiki za osnovne šole. Izjemen uspeh je osvojila ekipa Osnovne šole III Murska Sobota v konkurenci mlajših dečkov, ki so jo sestavljali: Lan Šalamun, Kean Švenda, Alex Vukan, Mark Durič in Lan Dominko s mentorico Polonco Horvat, ki je osvojila naslov moštvenih državnih prvakov. Na osnovni šoli so na uspeh zelo ponosni, ker mlajši dečki ne prihajajo iz gimnastičnega društva ampak se s panogo akrobatike ukvarjajo samo na domači osnovni šoli in dosegajo odlične rezultate tudi v kategoriji  mlajših in starejših deklic.

Članska ekipa Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci  je ob zaključku leta v katerem so zaznamovale 20 letnico delovanja  in osvojile državno in pokalno prvenstvo in sodelovale v evrskih kvalifikacijah  so med sabo izbrale tudi najboljše igralke v klubu. Najboljša z največ glasovi je bila  Kaja Korošec, za najbolj borbeno igralko so izbrali  Saro Makovec, Sara Nemet je bila izbrana za najbolj pridno igralko, Tjaša Tibaut je bila najbolj fair igralka, Saša Kolar kapetanka kadetske ekipe pa je  najbolj perspektivna igralka.  Priznanja je igralkam podelil  trener Sandi Bauer.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju Železničarskega šahovskega kluba Maribor v okviru akcije » Slovenija šahira« je v Mariboru  med 18. šahisti zmagal Jernej Buzeti iz Rakičana, član mariborskega šahovskega društva na drugo mesto se je uvrstil Andraž Šuta s Ptuja, oba pa sta zbrala p 8 točk. Tretji na turnirju je bil  šahovski veteran Karel Cojhter iz Maribora s 6.točkami.