Domov

Šport in šah

14 decembra 2019 Šport


Tudi v sezoni 2019/2020 po koncu   kolesarske sezone poteka  tekmovanje v ciklokrosu, ki  je za kolesarje odlična priprava za redna kolesarska tekmovanja. Na mednarodnem  ciklokrosu v Šenčurju so med 100 kolesarji  v težavnih razmerah sodelovali  člani Kolesarskega kluba Tropovci  s trenerjem Slavkom Vukanom. Najbolje se je v kategoriji dečkov B odrezal z drugim mestom Gal Kaučič, tretji  je bil  Marko Koren. Med dečki kategorije A je bil Žido Gal drugi in Jan Mohar šesti. Po poškodbi znova tekmuje  Luka Jablanovec ,ki je bil med starejšimi mladinci šesti. V kategoriji masters od 45 do 54 let starosti je bil Slavko Vukan deseti in v mastersu od 35 do 44 let se je Tomaž Mohar uvrstil na 7. mesto.

Na mednarodnih kasaških dirkah v Trstu je v drugi dirki zasedel prvo mesto Maugli na vajetih Janka Sagaja iz Ključarovec,  ki je član Kasaškega kluba Ljutomer. Maugli je dosegel kilometrski čas 1:18,1.

V 11. kolu druge državne odbojkarske lige za člane so Radenčani  s trenerjem Bogdanom Maričem včeraj pred domačimi gledalci premagalo ekipo Pro voley iz Maribora s 3:1. Za Radenčane so največ točk k zmagi prispevali: Tomaž Horvat 28, Dejan Pelemiš 23, Tomaž Ajlec 7, Val Krajcar 4 ter Saša Ratkai in Tadej Bratkovič po tri točke.

V 11. kolu druge slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice  je v Murski Soboti  vodilna ekipa  Sobote pod taktirko Davorina Čeleša  premagala II. ekipo Nove kreditne banke Maribor s 3:0. Za soboško ekipo so največ točk k zmagi prispevale : Ana Kolmanič 20, Katja Saje 12, Pia Krajcar 11 in Eva Klement 7 točk.

V  11.kolu slovenske rokometne lige A skupine za starejše dečke je radgonski Arcont v Radencih premagal Jeruzalem iz Ormoža z rezultatom 24:23. Za Arcont so največ zadetkov k zmagi prispevali: Marsel Maier 8, Niko Nevio Prša in Enej Vinkovič pa sta dosegla po 5 zadetkov. Danes ob 18. bo članska ekipa Arconta v tekmi 2. slovenske rokometne lige gostovala v Murski Soboti in se pomerila z ekipo Pomurja.

V  Murski Soboti je bilo strelsko tekmovanje v okviru delavsko športnih iger z leto 2019.  Med člani je  z zračno puško zmagal Valter Pajič  s 172. krogi in med članicami Lea Kardoš Sedonja  oba iz Območnega policijskega sindikata Murska Sobota, ki je zadela 155 krogov. Moštveno je zmagala ekipa Območnega policijskega sindikata  Murska Sobota z ekipo: Valter Pajič, Jože Šterman in Dejan Rauš, ki je zadela 478 krogov.

V  7. kolu pomurske košarkarske lige je Sistemorg Beltinci v Murski Soboti v derbiju kola premagala Košarkarski klub Nona s 63:62. Za  Beltinčane sta Marko Kukel in Blaž Ulaga dosegla po 19 točk; pri Noni  je Jure Bilič dosegel 17 in David Otopal 14 točk. Košarkarski klub Lotmerk  je v Lendavi premagal Lindau s 73:69. Za Ljutomerčane  je dosegel Aleš Preglej 22 točk in Rok Gošnjak 14 točk; pri Lendavčanih je dosegel Tomas Hozjan 18 in Dejan Zrna 14 točk. Po nepopolnem  7. kolu vodita Košarkarski  klub Lotmerk in Košarkarsko društvo Ljutomer oba imata po 10 točk, na tretjem mestu je Košarkarski klub Nona iz Murske Sobote z eno manj odigrano tekmo in 9  točkami.

Prvi dan državnega prvenstva v pospešenem šahu za mladince je na Otočcu zmagala ekipa Krke iz Novega mesta, Radenska Pomgrad je z ekipo: Jak Meglič, Andre Keglevič in Martin Mohar zasedla tretje mesto. V kadetski konkurenci je zmagala Vrhnika, šahisti Radenske Pomgrada z ekipo Nejc Hanc, Dani Lenček Kranjec, Matjaž Cigüt in Joži Lenček Kranjec so zasedli šesto mesto.