V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport in šah

15 decembra 2019 Šport


V Kuzmi na Goričkem je na 27. pokalu Tromejnika v tradicionalnem karateju med 205 karateisti iz Avstrije, Madžarske in Slovenije prvič odkar takšne tekme na Goričkem potekajo moštveno  zmagal Karate klub Tromejnik iz Kuzme drugi je bil Atom iz Domžal in tretji Karate klub Ruše. V tekmi za slovenski pokal, kjer so točkovali tri letošnje  tekme po Sloveniji  pa je bil najboljši po tekmi tudi v Kuzmi Atom iz Domžal, drugi je bil Tromejnik iz Kuzme  in tretji so bili Rušani.

Prekmurski  karateisti  so se v Kuzmi   odlično odrezali tudi v posamičnih uvrstitvah.  Med tekmovalci Tromejnika so bili zmagovalci: Emilija Nalena Martinuzzi , Maksimiljan Markoč in Eva Grah vsi dvakrat v katah, Timotej Krpič v katah in Marko Bunderla v  v katah in borbah. Druga mesta s osvojili: Renej Fujs  dvakrat v borbah in katah, Gal Casar  katah in borbah ter Miroslav Martinuzzi v borbah in katah. Tretja mesta so osvojili  iz Tromejnika Vladimir Janus v katah in borbah, Noah Rac v borbah ter Tian Grah in Dora Janus oba v katah.  Med tekmovalci Karate kluba Gornji Petrovci je zmagala v katah Lea Rituper. Iz Karate kluba Cankova pa je bila zmagovalka  v katah Jelka Rošker  Trajbar, drugi je bil Luka Pavlinjek in tretji Lan Spačal oba v katah.

V Varaždinu je bil 7. mednarodni turnir v malem nogometu  za nogometne trenerje  v spomin na Branka Ljubeka. Na turnirju so zmagali  trenerji Varaždina, ki so v tekmi za prvo mesto premagali hrvaški Ludbreg z 2:1,  lendavski trenerji pa so v tekmi za tretje mesto premagali trenerje Medžimurja iz Čakovca s 6:2. Za Lendavo so nastopili: Andrej Lebar, Kristijan Zadravec, Gojko Lukić, Gregor Plevel, David Kreslin, Denis Lutar, Slavko Režonja in trenerja: Avgust Leček in Franc Litrop.

 V  prvem kolu nove sezone v prvi slovenski namiznoteniški ligi za člane, ki se je pričela s 3-mesečnim zamikom, je v Puconcih ekipa Keme s 5:2 premagala novomeško Krko. Za Kemo je trikrat zmagal Tomaž Pelcar ter po enkrat Luka Norčič in Damjan Zelko.

V 10.kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige za članice je Kema v Puconcih premagala Preserje s 5:1. Za Kemo sta po dvakrat zmagali: Nuša Vogrinčič in Staša Matis ter enkrat Blažka Harkai.

Drugoligaši pri članih  so odigrali tekme tretjega kroga. Tako je Sobota že med tednom premagala Tempo iz Velenja s 5:2, Temo pa je bil v Puconcih boljši od II. ekipe Keme s 5:0. V soboto je ekipa Sobote premagala še Ptuj s 5:2 ob treh zmagah Bojana Ropoše in dveh Gregorja Kocuvana; Ptujčani pa so bili v Puconcih boljši od II. ekipe Keme.

V 12.kolu prve slovenske odbojkarske lige za  člane je v Murski Soboti pred 150 gledalci Panvita Pomgrad premagala Šoštanj Topolšico s 3:0. Za soboške odbojkarje so največ točk k zmagi prispevali: Zlatko Pulko 22, Nikola Ražnatović 13 in Vasja Plesec 7 točk; pri gostih je  Nikola Žugić zadel 10 točk.

V 11. kolu 2. slovenske odbojkarske lige so vodilni Radenci premagali Pro Volley iz Maribora s 3:1. V tretji slovenski odbojkarski ligi vzhod so v   9.kolu igralci  II. ekipe Panvite Pomgrada v Murski Soboti premagali II. ekipo Fužinarja  s 3:2 čeprav so Korošci v Murski Soboti že vodili z 2:1.

V  9.kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice je Mozirje premagalo Ljutomerčanke s 3:2.  Veiler Volley Zreče pa je v Puconcih premagalo ekipo Roto Keme s 3:0.

V  11. kolu druge slovenske odbojkarske lige vzhod za članice je ekipa Sobote v Murski Soboti premagala II. ekipo Nove kreditne banke Maribor s 3:0. Sobočanke še naprej vodijo na lestvici.  V  9.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice je Murania iz Lendave v gosteh premagala II. ekipo Weiler Volley Zreče s 3:0.

V 9. kolu  druge slovenske rokometne lige je v Murski Soboti 150 gledalcev spremljalo pomurski rokometni derbi med Pomurjem in radgonskim Arcontom. Več uspeha so imeli po pričakovanju rokometaši Pomurja, ki so zmagali z rezultatom  31:20, Radgončani so se dostojno upirali gostiteljem le v prvem polčasu. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Gregor Gregorec 7, Matej Niedorfer 6 in Žan Toplak 5 zadetkov; pri Arcontu se je odlikoval Matej Rojht z10. zadetki, Marko Cotić je dosegel štiri in Bojan Šijanec tri zadetke.

V Murski Soboti je bil tretji turnir regijske lige v streljanju s serijsko zračno puško, kjer je nastopilo 12 ekip iz 43 strelcev. Posamično je zmagal Marjan Zadravec iz Ljutomera,ki je zadel 372 krogov, drugi je bil Goran Gyoha in tretji Martin Marič oba iz Domajinec. Moštveno so zmagali Bakovci z ekipo: Patrik Farkaš, Matjaž Cőr in Simon Farkaš s 1082.krogi drugi so bili strelci Ljutomera in tretji Športno strelskega društva Murska Sobota.

V zaostalem srečanju  pomurske košarkarske lige je  v Črenšovcih ekipa Košarkarskega društva Nona iz Murske Sobote premagala ekipo Tropicana iz Bistrice z rezultatom 84:39 in tako z 11. točkami prevzela vodstvo na lestvici. Na drugem mestu je Košarkarski klub Lotmerk in na tretjem Košarkarsko društvo Ljutomer, obe ekipi sta zbrali po 10 točk.

V Murski Soboti je  63 mladih šahistov sodelovalo na pomurskem posamičnem prvenstvu osnovnih šol.  Med učenkami v starostni kategoriji U – 9 je zmagala Ana Casar iz Bogojine, med 12 letnicami je zmagala Eva Žlebič iz Bakovec in med 15 letnicami je po zlati partiji bila najboljša Alina Lukač iz Osnovne šole I Murska Sobota. Med učenci je med 9 letniki zmagal Dino Cofek Šraj iz Dvojezične osnovne šole I Murska Sobota, med 12 letniki je bil zmagovalec  Tian Mohar iz Osnovne šole III Murska Sobota in med 15 letniki je zasedel prvo mesto Tian Hozjan iz Dvojezične osnovne šole I v Lendavi.