Domov

Šport in šah

16 decembra 2019 Šport


V Županiji Zala v Zalegerszegu na Madžarskem  je bil tradicionalni mednarodni turnir v malem nogometu  na katerem so sodelovali nogometni sodniki iz Romunije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije.  Velik uspeh z drugim mestom  so dosegli nogometni sodniki Murske Sobote, ki  jih je  vodil Robert Vukan  spremljal pa jih tudi predsednik sodniške organizacije  Božidar Crnković.  Soboški sodniki   so  premagali gostiteljsko ekipo sodnikov Županije Zala z 2:0 ob zadetkih Slavka Nemca in Mateja Kapuna.  V drugi tekmi so proti sodnikom Varaždina igrali soboški sodniki 0:0, v finalu pa so bili poraženi od Trgomuresa iz Romunije z rezultatom 5:1. Častni zadetek za soboške sodnike je dosegel Nejc Tušak.  Na turnirju so sodelovali tudi lendavski nogometni sodniki, ki so zasedli šesto mesto,  največji odpor pa so nudili sodnikom Varaždina v tekmi za 5.mesto,kjer so bili poraženi s 7:3.

V Puconcih se je včeraj začela nova sezona državnega prvenstva v  dvoranskem hokeju. Med člani je bilo najbolj vroče na tekmi Lipovci – Triglav Predanovci, kjer je Triglav vodil z 2:0 in 5:3 a na koncu izgubil s 6:5. Za Lipovce, aktualne prvake, je dosegel tri zadetke Dominik Mesarič, dva Boštjan Stanko in enega Robi Mesarič; za  Triglav je dvakrat zadel Tadej Mikola, po enkrat pa Nejc Potokar, Mitja Dšuban in Tomaž Panker.  Triglav  je  bil boljši od Moravskih Toplic s 4:1. Za Triglav  je dosegel tri zadetke Nejc Potokar ter enega Tadej Mikola; za Moravske Toplice je zadel Aleš Malačič. V zadnji tekmi so Lipovci premagali Moravske Toplice z 9:3. Za Lipovce  je trikrat zadel Uroš Stanko,  štirikrat Luka Vegič ter po enkrat Dominik Mesarič in Petar Katovski; za Moravske Toplice je zadel Aleš Malačič dvakrat in Emil Hari enkrat. Drugi turnir državnega prvenstva bo  5. januarja v Puconcih takrat pa bodo nastopile tudi članice.

Na tretjem turnirju  državne strelske  lige severovzhod v streljanju z zračno puško je v Ormožu zmagala ekipa dobrovniškega Jezera   v postavi:  Fani Borsos, Laura Podgoršek in Franc Car  s 1198. krogi, drugi so bili strelci Štefana Kovača iz Turnišča z ekipo: Leon Režonja, Primož Seršen in Gregor Maučec s 1197,4. krogi in  tretji so bili strelci Kovinarja iz Ormoža s 1197,2. krogoma. Posamično je zmagala Fani Borsos s 416,7. krogi, druga je bila Sandra Kaučič iz Ljutomera s 407.krogi in tretji Aljaž Čuček iz  Strelskega društva Tovarne sladkorja Ormož s 405,6.krogi.

Na 19. mednarodnem  košarkarskem turnirju v Zalaegerszegu  je lendavski Lindau premagal  Rebels Zalaegerszeg z 38:28. Za Lindau sta največ točk dosegla:  Sandi Horvatič 8 in Beno Gönc 7 točk. V tekmi za prvo mesto je Zalaegerszeg premagal Lindau s 65:50. Za Lindau  sta zadela največ točk: Dejan Zrna 25 in Beno Gönc 9 točk. Prvo mesto je zasedla ekipa Zalaegerszega, drugi je bil lendavski Lindau in tretji Rebels iz Zalaegerszega.

V Ivančici na Hrvaškem so od Prigorca na vrh planine Ivančica na višini 1056 metrov   na 3.  teku   mednarodne  zimske lige v gorskih tekih  med 83 tekači tekli tudi pomurski tekaški rekreativci. V svojih starostnih kategorijah  sta bila zmagovalca Zoran Antolin in Štefan Buzeti, drugi  je bil v svoji kategoriji Matej Temlin, vsi iz  Športnega društva Team turbo Tropovci. Tekla sta tudi  Darko Vereš , ki je bil 19. v kategoriji in Adel Balčinović oba iz Bakovec, ki se je v svoji starostni kategoriji uvrstil na 28. mesto.

Zadnji dan državnega prvenstva  hitropoteznem šahu je  na Otočcu med kadeti zasedel drugo mesto Martin Mohar, med mladinci  je bil Andre Keglević sedmi. Moštveno so bili kadeti Radenske Pomgrada  četrti v sestavi: Nejc Hanc, Dani Lenček Kranjec, Matjaž Cigüt in Joži Lenček Kranjec. V mladinski konkurenci so bili moštveno šahisti z ekipo: Andre Keglević, Jaka Meglič in Martin Mohar prav tako četrti.