Domov

Šport in šah

17 decembra 2019 Šport


Na mednarodnem turnirju v taekwondoju na Reki je med tekmovalci iz Hrvaške, Italije, Avstrije in Slovenije nastopil tudi  Beno Misja iz Lendave, ki sicer nastopa v Italiji za ekipo Hwarang team Verona saj v Pomurju nima  ustreznega kluba.  Čeprav je bila konkurenca zelo močna je Beno Misja  v predtekmovanju premagal kar  šest tekmovalcev  iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije. V četrtfinalu je bil Misja boljši od Filipa Kebererja iz Avstrije s 15:5 , v polfinalu je premagal  klubskega sotekmovalca Massima Gallianija z 8:2  in finalu je premagal še  Jacopa Botellija iz Italije  z rezultatom 21:19 in tako zasedel prvo mesto.

V 19. kolu poljske ekstra nogometne lige je med tremi ekipami v katerih igrajo pomurski nogometaši zmagala le ekipa Korone, ki je v Kielcah pred 4700 gledalci premagala Cracovio z 1:0. Za Korono je  do 85. minute igral tudi Matej Pučko iz Šalinec. Na lestvici je Korona na 14, mestu z 18.točkami, Cracovia na četrtem mestu pa ima 33 točk.

Na tretjem turnirju  3. državne strelske lige severovzhod  je v Turnišču nastopilo 11 ekip in 52 strelcev. Moštveno je prvo mesto osvojil Kovinar iz Ormoža s 1181.krogi, drugi so bili strelci Kolomana Flisarja v postavi: Tadej Kuhar,  Iztok Rebrica in Primož Banfi tretji pa so bili strelci petišovskega Coala z ekipo:  Boris Gerenčer,  Peter Pal Koczor  in Jože Kopinja, četrta je bila Lendava in peto Jezero iz Dobrovnika. Posamično je zmagala Nika Žnidarič s 403,7.krogi druga je bila Ivan Voljč s 400,5. krogi ob sta članici Kovinarja  in  je bil tretji Ferenc Havaši iz Strelskega društva Lendava.

V 7. kolu prve pomurske lige v elektronskem pikadu ,kjer nastopa sedem ekip,  je  v derbiju kola zmagovalna ekipa Pikado kluba Špirič iz Černelavec v gosteh premagala Čarne vrane iz Ižakovec  s 17:8.  V preostalih srečanjih je Ali Leona iz  Ljutomera bila boljša od ekipe Naš bar  iz Melinec z 18:7, Pikado klub Gaj iz Murske Sobote  je premagal Team maži bar iz Ižakovec s 25:0. Ekipa Kouvrani iz Filovec je bila prosta. Na lestvici vodi Pikado klub Špirič iz Černelavec brez poraza z 12. točkami, druge so Čarne vrane iz Ižakovec in tretji Ali Leona bar  iz Ljutomera, obe ekipi imata po 8 točk. Osmo kolo bo na programu v soboto 11. januarja.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju v okviru akcije Slovenija šahira ,ki ga je pripravil Železničarski šahovski klub Ljubljana je med  26. šahisti zmagal  velemojster Matej Šebenik iz Šahovskega kluba Lendava  z 8.točkami, Luka Šolmajer iz Šahovskega kluba Rokada iz Lendave  je zbral  pet točk in se uvrstil na šesto mesto.