Domov

Šport in šah

18 decembra 2019 Šport


V 4. komu mednarodnem zimske lige v trape je v Novigradu med strelci iz Italije, Hrvaške in Slovenije zmagal Denis Vatovec iz Strelskega društva Vrhnika z  69. zadetki. Med pomurskimi strelci se je na četrto mesto uvrstil Tadej Kostanjevec  iz Strelskega društva  Gornja Radgona  s  66. zadetki,  deveti pa je bil Boštjan Maček iz Strelskega društva  trap Štefan Kovač iz Murske Sobote  z 62. zadetki. Po četrtem kolu vodi  Danes Vatovec z 38.točkami, drugi je Tadej Kostanjevec s 27.točkami, Boštjan Maček pa  je s samo tremi nastopi na petem mestu  s 23.točkami.

V mednarodni ligi  v dvoranskem hokeju je v avstrijskem Mödligu gostovala ženska ekipa Moravskih Toplic  proti gostiteljicam igrala 1:1. Za Moravske Toplice je dosegla zadetek  Maja Ošlaj. Slovenske hokejistke bodo imeli prvi turnir državnega prvenstva v dvoranskem hokeju v nedeljo 5. januarja v zeleni dvorani v Puconcih.

V Zalalövoju n Madžarskem so na drugem mednarodnem nogometnem turnirju na igrišču z umetno travo v  dveh starostnih kategorijah tekmovali tudi mladi nogometaši Nafte 1903.  Med 13 letniki je Nafta 1903 zasedla prvo mesto pred ekipo Pagasusa iz Sampdorie. V starostni kategoriji U – 111 pa je zmagala ekipa Cseztrega iz Madžarske, druga pa je bila ekipa Nafte 1903 iz Lendave.

V 7. kolu, zadnjem letošnjem kolu druge pomurske lige v elektronskem pikadu so bili doseženi naslednji rezultati: Žuta kuča  Bučečovci – Berta bar Ižakovci  19:6, Picolo Melinci – La Tina bar Velika Polana  6:19, Kocka bar  Renkovci – Mokoš Bakovci 16:9 in Športno društvo Dokležovje – Bar Tiffani Črenšovci  18:7. Naslov jesenskega prvaka je osvojila Žuta kuča iz Bučečovec s 14. točkami pred Kocka barom iz Renkovec z 12. točkami, tretje Športno društvo Dokležovje je zbral 8 točk. Naslednje 8.kolo bo na programu v soboto 11. januarja.

Na odprtem šahovskem turnirju v Ormožu je nastopilo 16 šahistov. Zmagal je Silvester Puntigam iz  Šahovskega društva  Gornja Radgona z 9.točkami, na četrto mesto se je uvrstil Janko Brunčič iz Ljutomera, ki je zbral 5 točk in pol.