Domov

Šport in šah

19 decembra 2019 Šport


V vnaprej odigrani odbojkarski tekmi  13. kola prve slovenske odbojkarske lige  so igralci Panvite Pomgrad  v Mariboru pripravili veliko presenečenje in v gosteh premagali vodilno ekipo Maribora z rezultatom 3:2. Soboški odbojkarji so sicer vodili z 2:0, po izenačenju na 2:2 pa so varovanci Aleša Hribarja zbrali dovolj moči, da so dobili odločilni peti niz s 15:11. Za Panvito Pomgrad so največ točk k zmagi prispevali: Zlatko Pulko 23, Vasja Plesec 19, Jakob Rojnik 11 in Gorazd Flisar 9 točk. Pri Mariboru je dosegel mladi reprezentant Rok Možič 23 točk, nekdanji igralec soboške Panvite Pomgrada pa je dosegel 8 točk. Na lestvici kljub drugemu porazu še naprej vodi Maribor s 33.točkami, soboški odbojkarji pa so po osmi zmagi z 22. točkami na četrtem mestu.

Rokometaši Pomurja iz Murske Sobote  so  včeraj v rokometni tekmi šestnajstine slovenskega pokala gostovali pri ekipi Sevnice in bili poraženi z rezultatom 33:27.  Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Žan Toplak 8 ter Tobi Torić in Dorian  Kocian po 6 zadetkov. Pri Sevnici sta se odlikovala  Marko Mastnak in Luka Cigler s 7 zadetki. Soboški rokometaši so se s porazom poslovili od nadaljnjega pokalnega tekmovanja.

Slovenska nogometna reprezentanca mladih igralcev starih do 15 let je v Medulinu igrala prijateljsko  mednarodno tekmo proti vrstnikom Hrvaške in utrpela hud poraz z rezultatom 6:0, ob polčasu je bil izid 2:0. Za slovensko reprezentanco pod taktirko Aleksandra Radosavljevića , ki je v sezoni 2003/2004 igral tudi za soboško Muro , je igral tudi Vid Štefanec član soboške Mure.

Na prvem turnirju državnega prvenstva v dvoranskem hokeju v Puconcih  za igralce starostne kategorije U – 16 so Lipovci premagali Moravske Toplice s  6:1. Za Lipovce so dosegli zadetke: Alen Maučec in Samo Vučko po dva ter Matej Tivadar in Luka Makovec; edini zadetek za Moravske Toplice je dosegel NikolaPrepelić.

Športno turistično in kulturno društvo Mladost na Pertoči bo v soboto pripravilo že 21. Božični pohod. Začetek pohoda bo pred vaško gasilskim domom na Pertoči, za pohodniške rekreativce so pripravili 13 km dolgo progo, prijave  bodo na Pertoči zbirali to  soboto uro pred začetkom pohoda.

Šahovska sekcija telesnovzgojnega društva Partizan  Ljutomer je  v Ljutomeru pripravila ob koncu koledarskega leta sklepni šahovski turnir za leto 2019.  Po sedmih kolih je zmagal Stanko Gerič iz Črenšovec s 6.točkami, drugi je bil  Janko Brunčič iz Ljutomera  s pola točke zaostanka na tretje mesto pa se je uvrstil l Franc Sukič iz Šalinec, ki je zbral 5 točk.