Domov

Šport in šah

20 decembra 2019 Šport


V Ljubljani je bilo včeraj žrebanje polfinalnih parov slovenskega nogometnega pokala v moški in ženski konkurenci. V prvi polfinalni tekmi v moški konkurenci bo 18. marca Mura gostovala v Kidričevem pri Aluminiju, Nafta 1903 pa bo v gosteh igrala prvo tekmo proti Kalcer Radomljam. Povratni tekmi bosta na programu 8. aprila.  V ženski konkurenci bodo aktualne pokalne in državne prvakinje igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci v prvi tekmi gostovale pri igralkah Cerkelj.

V  vnaprej odigrani  10.kola v tretji slovenski odbojkarski ligi vzhod za člane je II. ekipa Panvite Pomgrada iz Murske Sobote v gosteh premagala  Slovensko Bistrico s 3:0 in brez poraza zasedla prvo mesto po prvem delu tekmovanja z 29. točkami. Po nepopolnem zadnjem letošnjem kolu je ekipa Sip Palyerja Fram na drugem mestu zbrala 16 točk, tretja Slovenska Bistrica pa ima 15 točk.

V Lendavi je  77 igralcev in igralk sodelovalo na  drugem državnem turnirju v badmintonu za starostni kategoriji U -13 in U – 19. Mladi igralci Badmintonskega kluba Mladost so se odlično odrezali med 13 letniki. V  ženski konkurenci posamično zmagala Anja Blazina iz Badmintonskega kluba  Ljubljana, ki je v finalu premagala  Lendavčanko Ivo Koša, ki je  zasedla drugo mesto. Na tretje mesto se je uvrstila

Tija Horvat iz Badmintonskega kluba Mladost. Med fanti je v posamični konkurenci  zasedel tretje mesto Nikita Pešehonov, ki je bil tretji še v igri mešanih dvojic z Ivo Koša iz lendavskega kluba.

V zaostalem srečanju 5. kola pomurske košarkarske lige je Košarkarski klub Nona iz Murske Sobote v Črenšovcih premagal ekipo Tropicana z rezultatom 84:39 in tako zasedel prvo mesto po prvem delu tekmovanja.  Za zmagovalno ekipo None  so največ točk k zmagi prispevali: Jure Bilič 21, Igor Žigo 12 in David Otopal 11 točk.; pri Tropicanu so dosegli največ točk: Dejan Balažic 12, Nejc Vertič in Blaž Laci po 6 točk. Na lestvi zdaj vodi Košarkarski klub Nona  z 11 točkami pred Košarkarskim klubom Lotmerk in Košarkarskim društvom Ljutomer, ki sta zbrala po 10 točk.

V  5.kolu lendavske lige v pikadu  so igrali takole:  Matko bar Kapca – Extra bar Petišovci  9:7, Boom bar Gaberje –  Retro caffe  Lendava  7:9, Lero bar Petišovci – Kvatro Gal I Dolina 10:6 in Kvatro gal II – West bar Pince 12:4. Na lestvici po petem kolu vodi Bar Lero Petišovci pred Matko barom Kapca obe ekipi imata po 12 točk tretji pa je Retro caffe  Lendava z 11 točkami.

Na zadnjem letošnjem šahovskem turnirju za pokal Slovenskih železnic v Ljubljani je med 84. šahisti zmagal Jan Šubelj iz Železničarskega šahovskega kluba Maribor s 7.točkami in pol. Na deseto mesto se je uvrstil Luka Šolmajer in na 12. Matjaž Kodela, oba iz lendavske Rokade, ki sta zbrala po 6 točk.