Domov

Šport in šah

21 decembra 2019 Šport


Na Božičnem ciklokrosu v Ljubnem na Gorenjskem so sodelovali tudi pomurski kolesarji. Najbolje se je  na 1700 metrov dolgi zasneženi in zelo težavni  progi  uvrstil med dečki A Gal Žido, ki je zasedel  tretje mesto. Na nehvaležni četrti mesti sta se uvrstila; Luka Jablanovec med starejšimi mladinci, oba iz Kolesarskega kluba Tropovci  in med masterji od 45 do 54 let starosti Dušan Hajdinjak iz Športnega društva Team turbo Tropovci. Na sedmo mesto se je uvrstil med masterji še trener tropovskih kolesarjev Slavko Vukan.

Na mednarodnih kasaških dirkah v Trstu  je v tretji dirki na 1660 metrov dolgi progi zasedla prvo mesto Peterka na vajetih Mitje Slaviča s kilometrskim časom 1:16,8. V četrti dirki  je bil drugi Palondry Like na vajetih Mitje Slaviča doma iz Ključarovec, člana Kasaškega kluba Ljutomer in s kilometrskim časom 1:17,0.

Na kvalifikacijskem  namiznoteniškem turnirju za nastop na finalu moštvenega državnega prvenstva  za kadete in kadetinje so v Mariboru  sodelovali tudi pomurski mladi igralci.  Dekleta  puconske Keme v postavi: Živa Dogar , Ema Crnkovič in Ana Gergek  so pod taktirko Mirka Ungerja premagale Maribor 5:1 in se z drugim mestom v skupini uvrstile na finalni turnir državnega prvenstva, ki bo 11. januarja na Muti. Kadeti Sobote v postavi Luka Šantavec , Timi Gider, Uroš Tit Špehar in Aljoša Grčar   pod taktirko Mitje Županeka   se s tretjim mestom v skupini  niso uvrstili  na finalni turnir državnega prvenstva čeprav so premagali  Maribor s 5:3 ter ravenski Interdiskont s 5:2  ob porazih proti Muti in ekipi  Športnega društva  SU iz Novega mesta s 5:1.

Na  mednarodnem turnirju v malem nogometu za kadete, starostne kategorije U – 17 je v Radencih med 12 ekipami  iz Hrvaške in Slovenije zmagala ekipa Veržeja, ki je v finalu premagala  Jarenino z 2:0, v temi za tretje mesto  je soboška Mura premagala Tabor iz Maribora z 2:1.  Turnir v Radencih je organiziral Nogometni klub Veržej za zmagovalno ekipo Veržeja pa so igrali: Primož Kocet,  Blaž Ozbetič, David Škalič, Niko Lesjak, Vito Golinar, Blaž Baligač, Filip Jakšič, Žiga Lukač in kapetan ekipe Matic Donko.

V  12.kolu druge slovenske odbojkarske lige vzhod  za članice je sinoči v Murski Soboti  Turbina iz Selnice nepričakovano premagala oslabljeno ekipo Sobote s 3:2, kar je drugi poraz soboške ekipe v ligi. Za Soboto so na tekmi dosegle največ točk: Katja Saje 19, Ana Kolmanič 12, Karolina Pavlič 10 in Eva Klement  5 točk.

V 7. kolu državne članske šahovske lige v Ljubljani sta  sinoči  Branik iz Maribora in Radenska Pomgrada iz Murske Sobote igrala 3:3. Za Radensko Pomgrad je zmagal Jernej Skuhala, remizirali pa so Aczel Gergely, Antal Tibor Kende, Štefan Cigan in Matej Titan. Šahisti Maribora za katere igra  tudi Turniščan Boris Markoja   so premagali Ptuj s 3,5:2,5. Boris Markoja je k zmagi mariborske ekipe prispeval pol točke. Na lestvici vodijo šahisti Ljubljane s 13. točkami pred Mariborom, Radensko Pomgrad in Branikom ,ki imajo po 10 točk.