Domov

Šport in šah

22 decembra 2019 Šport


Letošnjo jesensko sezono so končali tudi v poljski ekstra nogometni ligi, kjer so bili  v zadnjem 20. kolu zelo uspešni  trije pomurski nogometaši. Nogometaši Korone iz Kielc so v gosteh premagal tretjo ekipo  v ligi Pagon  Szczecin z 1:0, edini zadetek za Korono je  dosegel Matej Pučko iz Šalinec.  Zaglebie iz Lubina  je  bilo boljše od vodilne ekipe v ligi Legie iz Varšave z 2:1. Prvi zadetek za Zaglebie je dosegel Damjan Bohar iz Mačkovec, ki je  z 10. zadetki tudi četrti strelec lige.  Gornik  Zabrze   je kar  pred 10.000 domačimi gledalci premagal deveto ekipo na lestvici Jagelonio iz Balistoka s 3:0. Za Gornik je igral celo tekmo tudi Erik Janža iz Puževec.  Prvenstvo na Poljskem se bo nadaljevalo  7. februarja.

Odbojkarji Panvite Pomgrada  iz Murske Sobote, ki so  že med tednom   odigrali  tekmo 13. kola prve slovenske lige proti  vodilnem u Mariboru in zmagali  s 3:2 so včeraj v Mariboru igrali prijateljsko tekmo proti reprezentanci Tajvana, ki se v Sloveniji pripravlja za azijske kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah  in dosegli rezultat 2:2.

V  12. kolu v drugi slovenski odbojkarski ligi  so Radenčani sinoči v derbiju kola premagali  Šempeter s 3:0 in so z enim porazom jesenski prvaki.  Za Radence so dosegli največ točk: Tomaž Horvat 21, Dean Pelemiš 16 in Tomaž Ajlec 7 točk.

V  19.kolu 3. slovenske odbojkarske lige ,vzhod za člane je II. ekipa Panvite Pomgrada   iz Murske Sobote v gosteh premagala Slovensko Bistrico s 3:0  in brez poraza osvojila naslov jesenskega prvaka.

V  11.kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice sta obe pomurski ekipi izgubili.  II. ekipa Calcita Volleya iz Kamnika je premagala Ljutomerčanke  s 3:0, Ptujčanke pa so bile boljše od Roto Keme Puconci  s 3:0.

V 12.kolu 2. slovenske odbojkarske lige vzhod za članice so igralke Turbine iz Selnice  proti pričakovanju v Murski Soboti premagale odbojkarice Sobote s 3:2 kar je drugi poraz Sobočank v ligi.

Na 8. mednarodnem memorialu Nika Vrabla v judu   so v Mariboru  med 184 tekmovalci iz treh držav   in sočasno  uradni tekmi med starejšimi in mlajšimi dečki,  za slovenski pokal bili  so uspešni tudi pomurski tekmovalci.  Med tekmovalci Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci je med starejšimi dečki zmagal  Gabriel Lipič, druga med mlajšimi dečki sta bila Amadej Cör in  Matic Vehab  in tretji Nik Maj Vučko,  med mlajšimi deklicami  je bila zmagovalka Živa Kuzma.  Med tekmovalci Judo kluba Murska Sobota sta bila med starejšimi dečki tretja Aljaž Pertoci in Matic Klemenčič, med mlajšimi dečki pa je zmagal Klemen Vinkovič tretji  je bil Jan Huber. Med tekmovalci Judo kluba Lendava  je bil med mlajšimi dečki drugi Gal Čeleš, med starejšimi deklicami je bila drugi Ria Gabor, tretji pa sta bili Karin Isabelle Horvat in Nina Recek. Med  tekmovalci  judo sekcije Partizana  Ljutomer je bil tretji med starejšimi dečki Aljoša Hladen, med zmagovalci pa je bil pri mlajših dečkih  tudi  Bor Patrik Burjan iz Judo kluba Štrokljice iz Murske Sobote. Moštveno je zmagal Bežigrad, četrti pa so bili Beltinčani.

Strelsko društvo Kolomana Flisarja na Tišini je na 3. turnirju  regijske lige za mlajše kategorije v streljanju z zračno puško gostilo 81 mladih strelcev  iz 12 društev.  Med starejšimi dečki s serijsko zračno puško je zmagal Tristan Gyoha iz Domajinec in med starejšimi deklicami je bila zmagovalka Daša Stojko iz Strelskega društva Kolomana Flisarja. Med starejšimi dečki je zmagal domačin Aljaž Novak in med starejšimi deklicami Eva Petek iz ormoškega Kovinarja. Moštveno so bili med starejšimi dečki zmagovalci Tišinčani.  V kategorijo dečkov je  zmagal: Lucas Vočanec iz Kovinarja in med deklicami Greta Galamboš iz petišovskega Coala. Med mlajšimi deklicami je zmagala Olivia Vočanec iz Kovinarja in  med mlajšimi dečki  je zmagal David Tot iz Coala ,   moštveno so zmagali strelci iz ormoškega Kovinarja.

Športno  turistično in kulturno društvo Mladost na Pertoči je v soboto  klub dežju uspešno pripravilo 21. Božični pohod na katerem je na 11 km dolgi pohodniški progi sodelovalo 56 udeležencev.  Med  pohodniki  so bili tudi gostje iz sosednje Avstrije med katerimi je bil najstarejši pohodnik rojen leta 1941, najmlajša udeleženka pa je bila  domačinka  Lucija Čontala rojena leta 1997.

V  8. kolu elitne državne šahovske lige  je v Ljubljani ekipa Radenske Pomgrada iz Murske Sobote premagala ekipo Šahovske sekcije Toma Zupana iz Kranja s 3,5:2,5. Za  soboško šahovsko ekipo sta zmagala Aczel Gergely in Denis Gjuran remizirali pa so: Jernej Skuhala, Štefan Cigan in Matej Titan.  Šahisti Novega mesta  so premagali Železničarski šahovski klub Maribor s 4:2. Za Mariborčane je igral tudi Turniščan Boris Markoja in osvojil pol točke. Po 8. kolu vodi na lestvici Ljubljana s 14.točkami, Branik iz Maribora in Radenska Pomgrad iz Murske Sobote  sta  na drugem in tretjem mestu zbrala po 12 točk.