V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

23 aprila 2017 Šport


V Lendavi poteka danes tretji  dan mednarodno tekmovanje 12. srebrna žogica Lendave  2017  v badmintonu za mlade igralce v štirih starostnih kategorijah, kjer sodeluje 180 igralcev iz sedmih držav. Med 11 letniki  so se v današnje zaključne dvoboje  uvrstili tudi igralci Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave: Vid Lebar, Nikita Pešehonov in Jakob Kiralj ter med igralkami Iva Koša in  Kaja Litrop. Med 13 letniki se je v igri dvojic uvrstil v polfinale  Danilo Hranilović z Ivorjem Zekanom iz Hrvaške. Med dekleti  je polfinalistka   v igri dvojic  Nika Bedić z Lino Pipan. V najstarejši skupini,  med 15 letniki se je  uvrstil  v polfinale tudi Taneron Hranilović  z Ivanom Gotesmanom iz Hrvaške. V elitni kategoriji,  med igralci starimi  do 19 let,  se je posamično in v dvojicah uvrstila  v polfinale Maša Doler,  polfinalu pa  bo v dvojicah igral tudi Lendavčan Nejc Šendlinger.

V avstrijskem Aspangu je bil turnir v skvošu  za avstrijsko jakostno lestvico na katerem je med 24. tekmovalci   igral tudi Zoran Repija iz Veržeja, ki nastopa za ekipo Gradca. Zmagal je Herbert Moncheein iz Gradca, ki je 11.igralec na absolutni avstrijski lestvici;  na odlično drugo mesto pa se je uvrstil  Zoran Repija iz Veržeja.

Na državnem namiznoteniškem prvenstvu za veterane so bili  v Velenju  med dobitniki medalj tudi pomurski namiznoteniški igralci. Posamično  je  med igralci starimi  nad 65 let  je postal državni prvak Jože Žekš iz Jelenovega hrama iz Beznovec. V kategoriji  nad 40 let se je uvrstil tretje mesto Janko Öri  iz Namiznoteniškega kluba Sobota;  v igri dvojic sta se  med igralci starimi nad 65 let uvrstila na tretje mesto  Jože Fartek iz puconske Keme in Jože Žekš iz Jelenovega hram. , Naslov državnega prvaka  sta si priborila v igri dvojic v starostni kategoriji do 60 let  tudi Igor Vinčec iz Murske Sobote in Ervin Günter z Raven na Koroškem.

V  21. kolu v prvi slovenski nogometni ligi, vzhod U – 15  je Celje premagalo soboško Muro z 2:0, Vipoll pa je v Veržeju z zadetkoma Blaža Baligača in Vita Štrakla z 2:1 premagal Šampion iz Celja.

Uspešne so bile tudi igralke Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci, ki so v 12. kolu prve slovenske lige U – 17  v derbiju kola premagale  Radomlje s 3:0.

V 20.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod je Avto Rajh Ljutomer premagal Turnišče z rezultatom 2:1, Nafta 1903 pa je  premagala GMT Bogojino z rezultatom 6:1.

Preglejmo še rezultate v nižjih soboških medobčinskih ligah: Bakovci – Hodoš 2:4 – presenetljiva zmaga gostov, Kema Puconci –  Aqua Ižakovci –  Dokležovje 1:2,  Radenska Slatina – Serdica Kleparstvo Šinko  2:0 in Apače – Lipa 2:1.

Tretji, predzadnji , dan 16. državnega prvenstva v elektronskem pikadu v Radencih so bili na programu moštvene tekme v A in B ligi. V A ligi je zmagal Pikado klub Špica iz Slovenske Bistrice pred Čukom Sančom iz Velenja, tretji pa je bil Mlinček iz Zabovcev. V  B ligi je postal prvak Pikado klub Gabrijelov barček iz Vučje vasi pred Prevalom iz Solkana  in Čukom iz Velenja. Danes so v Radencih na programu še tekme v ženski ekipi ligi in moštveno  v C  ligi.

Mladinsko društvo Černelavci je prvič v domačem kraju pripravilo Černelavski kros na katerem je na dveh progah sodelovalo 30 tekačev. Na 10 km dolgi progi je zmagal Matej Fujs iz Lemerja, drugi je bil Luka Perš iz Černelavec organizator teka in tretji David Bojnec iz Murske Sobote. Med članicami je zmagala Andreja Slaperšek iz Ljubljane. Na  pet km dolgi progi je med ženskami tekla najhitreje Zoja Tot iz Murske Sobote, druga je bila Andreja Tratnjek iz Gančan in tretja Naja Belec iz Černelavec. V moški konkurenci je na pet km dolgi progi zmagal Dion Zajmi pred Nikom Bačvičem  in Markom Irgoličem, vsi iz Murske Sobote.  Naslednji tek v Pomurju, v letos precej okrnjenem pomurskem pokalu , bo  v soboto 29. aprila na 13. Pečarovskem teku.

Na soboškem letališču je včeraj  prekmurski akrobatski motorni pilot Peter Podlunšek, ki je minuli teden  V San Diegu v Ameriki z ekipo PP 37 zasedel drugo mesto v razredu masters pripravil prisrčen sprejem za svoje navijače in podpornike. Pozdravil ga je tudi župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek in poudaril pomen promocije takšnega izjemnega športnega dosežka za občino in regijo.  Na sprejemu se je zbralo precej obiskovalcev, ki so  do podrobnosti spoznali Podlunškov uspeh v Ameriki in zvedeli že nekaj značilnosti za naslednji tekmi pilotov  in sicer  3. junija  v Čibi na Japonskem in prvega julija v Budimpešti na Madžarskem.

V zadnjem kolu 2. slovenske rokometne lige za člane je Pomurje v Murski Soboti premagalo Kronos iz Logatca z rezultatom 38:22. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Anej Sever, Mitja in Vasja Kozelj po 5 ter Marko Jankovič 4 zadetke; pri Koronosu je Andraž Jereb dosegel 8 zadetkov. Naslov prvaka je osvojila ekipa Jadrana iz Hrpelj z 32.točkami, Pomurje na 6. mestu je zbralo 14 točk in radgonski Arcont, ki je bil v zadnjem kolu prost se je uvrstil na 8. mesto s 5.točkami.

Na moštvenem državnem  osnovnošolskem šahovskem prvenstvu v Kranju za starostno skupino U – 9 je naslov državnega prvaka Osnovna šola Angela Besednjaka iz Maribora, na 12. mesto se je uvrstila Osnovna šola III iz Murske Sobote, v ekipi se je odlikoval Jure Kumin s petimi točkami. Na 14. mesto se je uvrstila Dvojezična osnovna šola I Lendava, najboljši posameznik v ekipi je bil Luka Žalik s dvema točkama in pol.