Domov

Šport in šah

23 decembra 2019 Šport


V Kamniku na lokostrelski tekmi za dvoranski pokal  so  med  234 lokostrelci iz 31 klubov bili  zelo uspešni lendavski lokostrelci s 4.zmagami.  Med člani je z intinktivnim lokom zmagal Kristijan Horvat, drugi je bil Gyula Cseh. Z dolgim lokom je bil drugi Jožef Hozjan. Med veterani je bil s sestavljenim lokom tretji Bojan Štuhec. Z dolgim lokom je  zmagal  Zvonko  Štampar in drugi  je bil Tomaž Flisar. Med kadeti je z ukrivljenim lokom zmagal Niko Horvat. Pri mlajših dečkih je bil z ukrivljenim lokom tretji  Aljaž Bratkovič Odar. S sestavljenim lokom  pa  se je uvrstil na prvo mesto Tian Kuzma, vsi iz  Lokostrelskega kluba  Lendava.

Nogometni klub Nafta 1903 iz Lendave, polfinalist slovenskega pokala,  ki je po jesenskem delu prvenstva v 2. slovenski ligi zasedel  peto mesto s 34. točkami. V ligi  vodi Koper, ki ima 43 točk.   Nafta 1903  ima od danes namesto Mariana Sluke iz Slovaške novega nogometnega a trenerja. To nalogo bo do junija 2022 opravljal 47 letni Dejan Dončić, ki je v lanski sezoni vodil prvoligaško ekipo Triglava iz Kranja, bil pa je  tudi pomočnik trenerja v Domžalah.  V svoji nogometni karieri  je Dejan Dončić bil pri Domžalah  tudi  vodja mladinske nogometne šole.  Izzivov Dončiču v Lendavi ne bo manjkalo, saj je Nafta 1903 tudi v polfinalu slovenskega pokala,  kjer se bo najprej v gosteh pomerila 18. marca v Radomljah z ekipo Kalcerja, prvenstvo v 2. ligi se bo nadaljevalo že 8.marca, ko bo Nafta 1903  gostovala pri ptujski Dravi.

rpt

Na 3. Božičkovem teku v Mariboru je med 143 tekači na 6,4 km dolgi progi Iztok Fister iz Kolesarskega kluba  Tropovci zasedel 8. mesto, v svoji starostni  kategoriji pa  je bil tretji. Med članicami je bila med 119.tekačicami na 6.4 km dolgi tretja Vesna Hozjan iz Atletskega kluba  Pomurje iz Murske Sobote.

Na mednarodnem  plavalnem mitingu za 4.  memorial  Ante Dragića v Čakovcu so nastopili tudi mladi člani Plavalnega kluba Zdravilišče Radenci  pod taktirko trenerke Barbare Kus  in se odlično odrezali saj so zbrali kar nekaj medalj. Tinkara Car je bila druga na 50 metrov prosto in 200 metrov prsno ter  tretja  na 100 metrov prsno. Luna Bobič je bila na 50 metrov prosto in 50 metrov delfin dvakrat druga. Tjaša Horvat pa se je uvrstila na tretje mesto  v disciplini  50 metrov prsno.

Na 2. Novoletnem turnirju v namiznem tenisu v Ljutomeru je na Cvenu  med 16. igralci iz obeh bregov reke Mure zmagal Aleš Ploj iz Športnega društva Cven, drugi je bil Luka Šantavec iz soboškega namiznoteniškega kluba tretje mesto pa sta si razdelila: Darko Fijavž iz Partizana Ljutomer  in Robi Gerenčer iz Lendave.

V  9.kolu  elitne državne šahovske lige za člane je v Ljubljani  Radenska Pomgrad iz Murske Sobote  premagala  s  Ljubljano 3,5:2,5. Naslov državnega prvaka je kljub porazu s Pomurci osvojila Ljubljana pred  Radensko Pomgrad  čeprav sta  obe  ekipi zbrali po 14.točk,  naslov prvaka so osvojili Ljubljančani zaradi tega ker so zbrali več šahovskih točk.  Za soboško ekipo so zmagali proti Ljubljani:  Jernej Skuhala, Štefan Cigan in Matej Titan remiziral  je Antal Tibor Kende. Za soboške šahiste  so zbrali največ točk:  Matej Titan 6 ter Jernej Skuhala 5,5 in Tomislav Gurškovnjak 5 točk.   Tretji so bili Mariborčani z 12. točkami ,ki so v zadnjem kolu   v mestnem derbiju premagali Branik, ki je bil četrti,  s 3,5:2,5. Za Mariborčane je  pol točke k zmagi prispeval tudi Turniščan Robi Markoja.