V etru
Nedeljsko športno popoldne
Domov

Šport in šah

25 decembra 2019 Šport


Na 24. mednarodnem strelskem tekmovanju z naslovom Skirca Borisa Paternosta v Trzinu so se med strelci iz 14 držav odlično odrezali tekmovalci Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča. V streljanju s standardno zračno puško so Turniščani moštveno z ekipo: Uroš Maučec, Robi Markoja in Tadej Žalik zasedli drugo mesto. V posamični konkurenci se je Mitja Černi iz Strelskega društva Gančani uvrstil na deveto mesto, Uroš Maučec pa je bil deseti. V mladinski konkurenci  se je na peto mesto uvrstil  Jure Sočič iz Športno strelskega društva Murska Sobota ,ki je bil v kvalifikacijah sedmi, Leon Režonja iz Turnišča  se je uvrstil na deseto mesto. Soboški strelci so moštveno z ekipo: Jure Sočič, Patrik Farkaš in Blaž Makari zasedli peto mesto. 

Na mednarodnih kasaških dirkah  v Trstu  je bil znova uspešen  kasaški voznik Mitja Slavič. V drugi dirki je na 1660 metrov dolgi progi bila najhitrejša Peterka na vajetih Mitje Slaviča iz Ključarovec iz Kasaškega kluba Ljutomer  s kilometrskim časom 1:16.2.  Peterka je bila  v Trstu  zmagovalka v decembru že drugič saj je prvič zmagala 17. decembra a takrat s kilometrskim časom 1:16,8.

V zadnji letošnji rokometni tekmi v vzhodni skupini slovenske rokometne lige za starejše dečke so mladi rokometaši Arconta v Radencih premagali ekipo ptujske Drave z rezultatom 22:19. Za Arcont so največ zadetkov k zmagi prispevali: Marcel Maier 10, Enej Vinkovič in Jure Kutoš pa po štiri zadetke.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad  iz Murske Sobote je na  občnem zboru sprejelo sklep o preimenovanju društva iz Radenska Pomgrad v Šahovsko društvo Pomgrad. Društvo je objavilo tudi sklepne  rezultate po devetih hitropoteznih šahovskih turnirjih. Med člani je četrtič zapored zmagal Denis Gjuran, drugi je bil Boris Kovač tretji Jože Gruškovnjak, četrti Danilo Hari in peti Igor Kos.  V mladinski konkurenci je bil najboljši v letu 2019 Nejc Hanc drugi je bil Matjaž Cigüt in tretji Tian Mohar, četrti je bil Dani Lenček Kranjec peto mesto pa sta si razdelili: Alina in Ema Lukač.