V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport in šah

27 decembra 2019 Šport


Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika je ob lovskem domu v Dobrovniku pripravilo,  jubilejno,  že 25. mednarodno  strelsko tekmovanje s pištolo v počastitev Dneva samostojnosti in enotnosti. V posamični konkurenci je med 113. strelci iz Madžarske in Slovenije  zmagal Darko Voglar iz Strelskega kluba Maribor s 193. krogi. Med številnimi pomurskimi strelci je bil najboljši Mirko Recek iz Strelskega društva Črenšovci  s 190. krogi, deseti je bil Elemir Aladić iz Strelskega društva Lendava  s 189.krogi, najboljši domačin pa je bil Jože Babič iz Strelskega društva Jezero, ki je zadel 185 krogov.

V moštveni konkurenci je  v Dobrovniku med  36. ekipami v streljanju s pištolo  zmagal Strelski klub Maribor v postavi: Darko Voglar,  Irena Kostanjevec Škornik in Marko Rems s 567.krogi.  Med pomurskimi ekipami  je bilo Strelsko društvo Lendava v postavi: Andrej Režonja, Franc Duh in Alemir Aladič s 541. deseto, Strelsko društvo Črenšovci v postavi: Mirko Recek, Tomaž Ciglar in Janez Kelenec jes 540.krogi bilo enajsto, Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika , organizator tekmovanja,  je z ekipo: Jože Babič, Robi Ivanič in Štefan Balaško zasedlo 13. mesto s 536.krogi.

Strelsko društvo Serdica  je v Serdici na Goričkem  pripravilo 8. tradicionalno tekmovanje v streljanju s serijsko zračno puško. V posamični konkurenci je zmagal Martin Marič   s 186.krogi, drugi je bil Goran Gyoha oba iz Strelskega društva Domajinci  na tretje mesto pa se je uvrstil Igor Makari iz Športno strelskega društva Murska Sobota oba sta zadela po 183.krogov.  Moštveno je zmagalo Športno strelsko društvo Murska Sobota v postavi: Mišo Hari, Blaž in Igor Makari s 537.krogi, drugo je bilo Strelsko društvo Domajinci s 536.krogi v postavi: Goran Gyoha, Martin Marič in Branko Car. Na tretje mesto so se uvrstili strelci Cankove v postavi: Tristan Gyoha, Anton Rojko in Janko Kuzma, ki so zadeli 536 krogov.

V Ljubljani je Šahovska zveza Slovenije pripravila sklepni turnir letošnje akcije »Slovenija šahira – Gorenjka matira« . Na sklepnem turnirju je  med 52 šahisti zmagal Luka Lenič iz Šahovskega kluba Ljubljana z 10. točkami.  Med pomurskimi šahisti pa je bil Matej Titan  deveti s 6,5 točkami, Boris Kovač je bil s 6. točkami 19., Jaka Meglič vsi iz soboškega šahovskega društva  se je 5,5 točkami uvrstil na  24. mesto. Ob koncu turnirja je predsednik Šahovske zveze Slovenije  Milan Brglez  najboljšim šahistom v posamični kategorijah podelila posebna priznanja. Med dobitniki priznanja za prvo mesto med seniorji je bil edini pomurski šahist  Boris Kovač iz Dokležovja član Šahovskega društva Pomgrad iz Murske Sobote.