Domov

Šport in šah

29 decembra 2019 Šport


Na 11. mednarodnem strelskem tekmovanju za pokal mesta Ljutomer je v dvorani ŠIC-a v Ljutomeru  nastopilo 82 strelcev iz Hrvaške, Avstrije in Slovenije. V absolutni članski konkurenci je s standardno zračno puško  zmagala  slovenska reprezentantka Urška Kuharič iz ormoškega Kovinarja  s 625,6.krogi, drugi je bil Patrik Farkaš iz soboškega strelskega društva in tretji Uroš Maučec iz turniškega društva. V mladinski konkurenci je zmagala Nuša Žnidarič s 616,6. krogi iz Kovinarja, druga je bila Anamarija Turk iz Zelenbora na Hrvaškem in tretja Antonija Kosi  iz Ljutomera. Moštveno so med 19. ekipami  zmagali strelci Kovinarja iz Ormoža pred Zelenborom in Ljutomerčani. V streljanju s pištolo je posamično zmagal Jože Čaper iz Rečice, ki je zadel 574 krogov, najboljši pomurski strelec je bil Turniščan Avgusta Horvat na petem mestu.  Med ženskami je s pištolo zmagala Sabina Novotny iz Blunaua iz Avstrije s 548.krogi. Moštveno  so s pištolo med sedmimi ekipami zmagali strelci Miklavža  pred Turniščani in Rečico.

V Dobrovniku  je 39 strelcev nastopilo na meddruštvenem strelskem tekmovanju s puško velikega kalibra M –  48.  Zmagal je Robert Ivanič s 116.krogi, drugi je bil Tomaž Benkovič oba iz Strelskega društva Jezero iz Dobrovnika ,  na tretje mesto se je uvrstil  Kevin Venta iz ormoškega Kovinarja, četrti je bil Matija Sečko iz Dobrovnika in peti Matjaž Lipovšek iz Ormoža.

Bowling klub Lendava je v soboškem Maksimusu pripravil božično novoletni turnir v bowlingu v moški in ženski konkurenci. V moški konkurenci je zmagal Roman Topolnik, ki je podrl 955 kegljev, drugi je bil Dušan Radakovič, tretji Tibor Könye, na četrto mesto se je uvrstil Robi Volf in na peto Marjan Časar.  V ženski konkurenci je zmagala Vida Kovač, ki je podrla 772 kegljev, druga je bila Jožica Könye in tretja Tanja Šendlinger.

Na 13. mednarodnem veteranskim  turnirju v malem nogometu v Zagrebu  je okrepljena ekipa Kluba malega nogometa Meteorplast  iz Ljutomera zasedla prvo mesto. V polfinalu je Meteorplast premagal Podstrano s 4:2, v finalu pa so bili Ljutomerčani po kazenskih strelih boljši od ekipe Senjak hoteli s 4:3, v rednem delu je bil izid 1:1.

Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota  je  v zeleni dvorani v Puconcih  v okviru slovenske akcije »Rad igram nogomet«  pripravila  dvodnevno druženje mladih nogometašev v treh starostnih kategorijah U – 7, U – 9 in U – 11. Skupno je v akciji sodelovalo  450 mladih nogometašev in 48 ekip. Vsi nogometaši so ob koncu dobili spominske medalje, ekipe bodo  so dobile tudi  nogometne žoge.

V Ljutomeru je bil 14. novoletni turnir v odbojki. Zmagala je ekipa z naslovom: » Radi imamo prekmursko gibanico Gorenjska«  v postavi: Eva Pavlič, Eva Goričan, Duša Hribar, Luka Weiss, Iztok Novak in Tine Maunar. Na drugo mesto so se uvrstili odbojkarji iz Maribora z ekipo: »Vroči tigri in žene«. Na tretje mesto se je uvrstila ekipa: Pet do pol sedem iz Ljutomera in v postavi: Kaja Makoter, Saška Belec, Tjaša Malok, Timotej Sitar, Gregor Gajkošek in Mitja Čuš.  V finalni tekmi  je ekipa Radi imamo prekmursko gibanico z 2:0 premagala ekipo  Vroči tigri in žene iz Maribora.

Na 3. novoletnem turnirju v hokeju na ledu v Ljutomeru so zmagali med štirimi ekipami Bunčani z ekipo: Toni Petovar, Aljaž Tušak, Simon Špur in Klemen Antolič, ki so v finalu po kazenskih strelih premagali ekipo Žvepleki, ki je nastopila v postavi: Žiga  in Jurij Šumak ter  Primož Škafar z 2:1.

Na  2. mednarodnem novoletnem turnirju  v šahu v družni organizaciji Športne zveze Ljutomer in Šahovskega društva Pomgrad iz Murske Sobote je  v Ljutomeru  med 20.šahisti v absolutni konkurenci zmagal Robert Antolin iz Dokležovja drugi je bil Darko Šardi iz Čakovca in tretji Janko Brunčič iz Ljutomera. Med mladimi šahisti do 16 let starostni je zmagal Matjaž Cigüt iz Beltinec, med mladimi do 12 let starosti je bil najboljši Tian Mohar iz Murske Sobote,  v ženski konkurenci je bila najboljša  Eva Žlebič in med seniorji na 60 let starosti je bil najboljši Štefan Šeruga oba  iz Bakovec.