Domov

Šport in šah

30 decembra 2019 Šport


Nogometaši ta čas počivajo, klubske uprave pa ne mirujejo saj se te dni dogajajo številne igralske in trenerske spremembe po nogometnih klubih. Tretje ligaški nogometni klub Avto Rajh Ljutomer je po odstopu dolgoletnega trenerja Boštjana Zemljiča dobil novega trenerja, to nalogo bo v spomladanskem delu tekmovanja opravljal Mitja Erniša. Ljutomerčani so v 3. slovenski nogometni ligi ,vzhod  kjer je na vrhu lestvice Šmartno s 26.točkami, po jesenskem delu na 8. mestu s 15.točkami. Mitja Erniša je v svoji bogati športni karieri odigral kar 131 tekem v prvi slovenski nogometni za Muro, nekdanji Potrošnik in Koper.  Ljutomerčani bodo začeli s pripravami februarja, prva tekma v prvenstvu pa jih čaka  14.marca ko bodo v Ljutomeru gostili Zreče.

Na mednarodnem kegljaškem turnirju v Lentiju na Madžarskem so med 17 ekipami iz Madžarske in Slovenije nastopili tudi tekmovalci Kegljaškega kluba Lendava, ki nastopajo v 3. slovenski ligi, vzhod.  Ekipa Lendave v postavi: Jože Horvat, Boris Tisović, Janez Šimon in Dušan Radaković se je uvrstila na odlično četrto mesto. V posamični konkurenci se je Jože Horvat z 256. podrtimi keglji uvrstil na peto mesto, Boris Tisović ,ki je podrl 249 kegljev pa je bil med posamezniki 12.ti.

V Gornjih Slavečih na Goričkem bo jutri ob 12.  tradicionalni silvestrski pohod na 10 km dolgi pohodniški progi. Silvestrski pohod se bo začel na parkirišču Športno rekreacijskega centra  v Gornjih Slavečih .  Z organizacijo pohoda  se bodo  pohodniški rekreativci  poklonili spominu na Zdenka Škodnika in ostale preminule člane društva.  Športno rekreacijsko društvo Gornji Slaveči pripravlja pohod brezplačno, ob koncu pa bo tudi pogostitev za u vse udeležence in prijetno druženje.

Na božično novoletnem šahovskem turnirju v Šentrupertu je nastopilo 35 šahistov. Zmagal je Cvetko Jakše iz Mirne, ki je zbral  7 točk in pol. Na deseto mesto se je uvrstil Luka Šolmajer iz Šahovskega društva Rokada iz Lendave s petimi točkami in pol.