Domov

Šport in šah

3 januarja 2020 Šport


Odbojkarji ACH Volleya iz Ljubljane večkratni slovenski prvaki so  praznični premor izkoristili za nastop na mednarodnem turnirju v Belgiji. Ljubljančani , za katere je uspešno igral tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote,  so  v  polfinalu premagali ekipo Genta s 3:1 v finalu pa so bili boljši še  s 3:1 od gostiteljske ekipe  Knack Roeselare, udeleženke  lige prvakov.  Čeprav so igralci ACH Volleya igrali brez reprezentantov pa so dosegli  kljub okrnjeni zasedbi lep mednarodni uspeh.  Uroš Pavlović se je na finalni tekmi izkazal s petimi blokadami.

V  prvem letošnjem kolu lendavske pikado lige, skupno 8. , je vodilni Matko bar iz Kapce igral samo 8:8 proti  Boom baru iz Gaberja in tako   zdrknil na četrto mesto. Še preostali rezultati: Kvatro Gal I Dolina . Ekstra bar Petišovci 14:2, Lero bar Petišovci – Kvatro Gal II Dolina 3:13 in West bar Petišovci – Retro caffe Lendava 7:9. Na lestvici zdaj vodil Kvatro Gal I. Dolina  z 18. točkami, sledijo pa: Retro caffe  Lendava, Kvatro Gal II Dolina  in Matko bar Kapca ,ki so zbrali po 17 točk. Naslednje kolo bo na programu prihodnjo sredo 9.januarja.

Največja pikado tekma  v Pomurju pa bo jutri ob 16. v gostišču Kuzmič v  Svetem Juriju,  kajti za 14. novoletni turnir je prijavljenih že preko 100 tekmovalcev.

V Nedelišču  na Hrvaškem so se srečali nogometni trenerji Varaždina, Medžimurja in Lendava  ter  ocenjevali aktivnosti v minulem letu in se pogovarjali o aktualni problematiki nogometnih trenerjev. Na srečanju so s slovenske strani sodelovala tudi : Slavko Režonja član izvršnega  odbora Nogometne zveze Slovenije  in predsednik lendavske nogometne zveze ter Zdenko Maučec podpredsednik Zveze nogometnih trenerjev Slovenije in predsednik soboške trenerske organizacije. Nogometne trenerje v obeh državah zanimajo izobraževalni seminarji na obeh straneh meje, hkrati pa so se pogovarjali tudi o licenciranju trenerjev in spremembah pravil vodenja ekip na nogometnih tekmah.  V letošnjem letu bo sklepno srečanje nogometnih trenerjev pripravilo Društvo nogometnih trenerjev Lendava, ki ga vodi Franc Horvat Meštrović.

Šahovska zveza Slovenije je objavila uradno letno lestvico  najboljših šahovskih društev v letu 2019 po posebnem točkovanju v mladinski in članski konkurenci.   V absolutni konkurenci so  šahisti Radenske Pomgrada  iz Murske Sobote v letu 2019 zasedli drugo mesto s 598, 36.točkami. Prvo mesto je pripadlo šahistom Celjskega šahovskega kluba s 651,18.točkami na tretjem mestu pa so šahisti Krke iz Novega mesta, ki so zbrali 517,25 točk.