Domov

Šport in šah

4 januarja 2020 Šport


V Ljutomeru je bil včeraj uspešno zaključen prvi dan  2. mednarodnega memoriala Janka Rajnarja v odbojki na katerem sodeluje sedem ekip iz štirih držav. Včeraj so bili doseženi naslednji rezultati: Kitro Varaždin – Radenci 1:3, Fužinar Ravne na Koroškem – Hoče 0:3, Panvita Pomgrad Murska Sobota –  Radenci 3:0 in  Kitro Varaždin – Fužinar 1:3. Danes ob 17.30 bo v ljutomerski dvorani ŠIC-a tekma za tretje mesto, glavna tekma za prvo mesto pa bo v Ljutomeru  zvečer ob 19.30.

Športna zveza Ljutomer je v Mali Nedelji pripravila  4. novoletni turnir v namiznem tenisu na katerem je sodelovalo 31 igralcev iz obeh bregov reke Mure.  Prvo mesto je osvojil Marko Kreft drugi je bil Bojan Jagodič oba iz ekipe Spin Mala Nedelja, tretje mesto sta si razdelila: Ivan Ocepek iz Športnega društva Cven in Miran Močan iz Murske Sobote. Po treh turnirjih  letošnje novoletne serije so v Mali Nedelji podelili tudi priznanja najboljšim  v skupni uvrstitvi.   Med 44 igralci je  zasedel prvo mesto Aleš Ploj s Cvena z 29.točkami, drugi je bil Marko Kreft iz Spina Mala Nedelja  na tretje mesto se je uvrstil Darko Fijavž iz ljutomerskega Partizana oba sta zbrala po 19 točk. Na četrto mesto se je uvrstil Luka Šantavec iz Murske Sobote s 17.točkami, peti pa je bil Robi Gerenčer iz Lendave s 14.točkami.

Včeraj je bilo na programu  10.kolo v medobčinski pikado ligi Goričko.  Dobili smo dva rezultata. Pikado klub Dado od Grada je premagal Pikado klub Goričanci iz Radovec z 9:8. Pikado klub Friend’s team Sveti Jurij pa je bil boljši od Pikado kluba Slavček iz Gornjih Slaveč z rezultatom 11:5. Danes ob 16. pa se je v Svetem Juriju na Goričkem začel  14. mednarodni novoletni turnir v elektronskem pikado za katerega je  prijavljenih okrog 100 igralcev pikada iz treh držav.

Začelo se je tekmovanje v slovensko goriški šahovski ligi, kjer sodeluje osem ekip. V prvem kolu je  Šahovska sekcija Petanjci  premagala Sive Panterje s Ptuja z 2,5:1,5. Za Petanjce  sta zmagala: Andre Keglevič in Jože Sedonja remiziral pa je Martin Mohar. V drugem dvoboju  je Bar Kavala iz Hajdine premagale Petanjce s 3:1. Za Petanjce sta remizirala Andre Keglevič in Martin Mohar. Tekmovanje v slovensko goriški šahovski ligi se bo nadaljevalo v nedeljo 19. januarja.