V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport in šah

7 januarja 2020 Šport


V zaostalem 5. kolu mednarodne ekstra košarkarske lige za članice so igralke Pomurja iz Murske Sobote  v prvi letošnji  tekmi gostovale v Italiji in tam  premagale ekipo Inter club Muggia z rezultatom 49:44, kar je peta zmaga Pomurk v ligi.  Za soboško ekipo so k zmagi prispevale točke: Simona Kuzma 18, Mia Žekš 13, Aneja Stojko 11, Bruna Čeh 5 in Natalija Rebrica 2 točki; pri italijanskih gostiteljicah je bila najbolj učinkovita Francesca Guistolisi s 15.točkami.

V zeleni dvorani v Puconcih so na drugem turnirju 29. državnega prvenstva v dvoranskem hokeju nastopile tudi vse tri članske ekipe.  Aktualni prvaki Lipovci so  premagali predanovski Triglav s  6:3. Za Lipovce so dosegli zadetke: Martin Mesarič 2 ter Robert in Dominik Mesarič, Franc Maučec in Petar Katovski; za Triglav sta dosegla zadetka: Tadej Mikola 2 in Alan Nemec. V  drugi tekmi so Lipovci premagali Moravske Toplice s 13:1. Za Lipovce so dosegli zadetke: Dominik Mesarič in Franc Maučec  po 3, Boštjan Stanko in Petar Katovski po 2 ter Martin Mesarič, Uroš in Boštjan Stanko in Boštjan Pavlinjek. V zadnji članski tekmi je Triglav premagal Moravske Toplice s 5:2. Za Triglav  so dosegli zadetke: Nejc Potokar 3 ter Alan Balaž in Alan Nemec; za Moravske Toplice sta dosegla zadetka: Aleš Malačič in Nikola Prelič.

Nogometna šola pri Nogometnem klubu Ljutomer je uspešno pripravila dvodnevni turnir v dvoranskem nogometu v štirih starostnih kategorijah.  Med  7 letniki je  med 6 ekipami zmagal Veržej pred Beltinci in Gorišnico. Najboljši strelec je bil Meolic iz  Beltinec. Med 9 letniki je sodelovalo 7 ekip, zmagala je Gorišnica pred Ljutomerom in Korotanom iz Prevalj   Najboljši vratar je bil Kozar iz Ljutomera   in strelec Kokol iz Gorišnice. Med 11 letniki je med 12. ekipami zmagala ekipa Impedance iz Maribora pred Solno sobo iz Radelj tretji  so bili Odranci. Najboljši strelec je bil Jevšenak iz Radelj in vratar Kresal iz Maribora. V najstarejši skupini med 13 letniki so zmagali Medžimurski lepi dečki iz Hrvaške, druga je bila Slatina Radenci  in tretji Gančani. Najboljši vratar  je bil Farič iz Slatine in strelec Vlah iz ekipe Medžimurski dečki. V  soboto bo v Ljutomeru še turnir za starostni skupini U. 15 in U – 17.

Prvi letošnji mednarodni konec tedenski šahovski turnir, ki bo sočasno tudi turnir za pokal Občine Moravske Toplice,  bo  v nedeljo 12. januarja ob 9. v gostišču pri Štorklji v Moravskih Toplicah, turnir pa  pripravlja Športna zveza Moravske Toplice. Šahovsko društvo  Pomgrad iz Murske Sobote  je objavilo tudi najboljše šahiste na konec tedenskih šahovskih turnirjih za leto 2019. Med člani je zmagal Denis Gjuran iz Dokležovja , med nižjekategorniki   je zbral največ točk Janko Brunčič iz Ljutomera in med mladimi šahisti je zmagal Nejc Hanc od Svetega Jurija na Goričkem.