Domov

Šport in šah

10 januarja 2020 Šport


Športna zveza Ljutomer bo prva v Pomurju pripravila razglasitev športnikov in športnic leta za dosežke v letu 2019.Razglasitev bo v torek 28. januarja v Domu kulture v Ljutomeru. Na facebook strani ljutomerske  športne zveze so že objavljeni nominiranci za katere je mogoče oddati glasove.  Med dekleti so to judoistka Diana Šterman, šahistka Barbara Skuhala, igralka skvoša Sara Rojnik, karateistka Sara Novak, odbojkarica Veronika Mikl, nogometašica Sara Makovec, strelka Sandra Kaučič in pikadistka Urška Grah Drvarič. Med člani so nominiranci: kickobkser David Žibrat, pikadist Aleš Zadravec, kasaški voznik Janko Sagaj, judoista Narsej Lackovič in Blaž Emeršič in boksar Alen Bolkovič. Med športni društvi  so nominiranci za  prvo mesto: Ženski odbojkarski klub Ljutomer, karate sekcija Partizana, judo sekcije Partizana Ljutomer, Športno društvo Strelec Grlava, Klub malega nogometa Meteorplast, Strelsko društvo Ljutomer in Kasaški klub Ljutomer. Glasovanje bo potekalo do srede 15. januarja.

Na skupščini Združenja namiznoteniških trenerjev v Lučah so sodelovali tudi pomurski trenerji: Mirko Unger iz  puconske Keme ter Jože Žekš iz Mitja Županek iz Namiznoteniškega kluba Sobota. Namiznoteniška zveza Slovenije  je letos ostala brez  vodje izobraževanja Radenčana dr. Mirana Kondriča, ki je bil dolga leta vodja usposabljanj slovenskih namiznoteniških  trenerjev.

Na drugem turnirju 29. državnega prvenstva v dvoranskem hokeju so v Puconcih nastopili tudi 16 letniki.  Lipovci so premagali Moravske Toplice z rezultatom 2:1. Za Lipovce je dosegel dva zadetka Alen Maučec; za Moravske Toplice pa je bila strelka: Nuša Rantaša. Po dveh turnirjih vodijo Lipovci pred Moravskimi Toplicami, tretji turnir državnega prvenstva  bo  2. februarja v Ljutomeru.

Šahovsko društvo Kočevje je pripravilo prvi letošnji hitropotezni šahovski turnir. Prvo mesto je zasedel Igor Mestek iz domačega šahovskega kluba z 8. točkami, na peto mesto pa se je uvrstila Maja Vučko iz Ižakovec, ki je osvojili 4 točke.