Domov

Šport in šah

11 januarja 2020 Šport


Selektor slovenske ženske nogometne reprezentance Borut Jarc je na mini priprave slovenske ženske reprezentance od 24. do 27. januarja v Portorož povabil 22 igralk. Med njimi je povabljenih kar  deset igralk Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje. Povabilo so dobile naslednje igralke: Kim Juršnik, Nina Kajzba, Špela Kolbl, Kaja Korošec, Sara Makovec, Sara Nemet, Anja Prša, Ines Sok, Luana Zajmi in Špela Rozmarič.  S članicami slovenske nogometne reprezentance bo sodelovala tudi trenerka in pomočnica selektorja Nuša Ladinek.

V  2. kolu slovenske košarkarske lige za igralke stare do 17 let so v Murski Soboti igralke Pomurja premagale  B ekipo Cinkarne Celje z rezultatom 62: 54. Za Pomurje so največ točk k zmagi prispevale: Mia Žekš 27, Aneja Stojko 15 in  Lara Lutar 8 točk, pri Celjankah je Tina Dobrijević zadela 19 točk.

V Kidričevem je bil četrti odprti namiznoteniški turnir severovzhodne regije  za mlade igralce.  Sodelovalo je 75 igralcev iz severovzhodne regije,  iz Pomurja pa so tekmovali le igralci Namiznoteniškega kluba Sobota.  V prvi kvalitetni skupini se je najbolje na peto mesto uvrstil  Luka Šantavec, v drugi skupini  se je je Eva Hauko uvrstila prav tako na peto mesto, v tretji skupini pa je bil deveti Oskar Horvat.

Hkrati s člani in članicami igrajo na 29. državnem prvenstvu  v dvoranskem hokeju tudi mladi igralci starostne kategorije U – 13. Na drugem turnirju v Puconcih  so igrali takole: Moravske Toplice – Triglav Predanovci 5:1, Lipovci I – Triglav 1:7, Triglav – Lipovci II 0:4, Lipovci II – Lipovci I  2:3, Moravske Toplice –  Lipovci II 2:1 in Lipovci I – Moravske Toplice 2:1.  Po dveh turnirjih med štirimi ekipami vodi I. ekipa Lipovec s 25. točkami, med strelci  vodi Samo Vučko iz Lipovec z 10. zadetki pred Nejcem Andrejem iz Triglava s 7. zadetki.

Na 4. šahovskem turnirju kadetske lige je v Mariboru  je med  39. šahisti zasedel osmo mesto Tian Mohar iz Osnovne šole III Murska Sobota, ki je zbral štiri točke in pol.