Domov

Šport in šah

24 aprila 2017 Šport


Badmintonski klub Mladost je v Lendavi  uspešno pripravil 12. tekmovanje  »Srebrna žogica 2017«  v badmintonu  na katerem je tri dni sodelovalo  180 igralcev iz sedmih držav. Včeraj zadnji dan tekmovanja so lendavski igralci bili šestkrat na zmagovalnih stopničkah. Med  19 letnicami se je uvrstila na prvo mesto v ženskih dvojicah Maša Doler s soigralko Elo Trstenjak.  Dolerjeva  je bila uspešna tudi v posamični konkurenci, kjer je zasedla tretje mesto. Bronasta odličja so si priborili med Lendavčani še Nejc Šendlinger z Blažem Klemencem. Med 13 letniki se je uvrstil na tretje mesto v dvojicah Dorian Hranilović z Ivorjem Zekanom, med ženskami  je bila tretja tudi Nika Bedič z Lino Pipan. V starostni kategoriji  U- 15  je prišel do bronastega odličja v dvojicah  tudi Tameron Hranilović z Ivanom Gotesmanom.

V Zdravilišču Radenci  je včeraj 705 igralcev imelo zadnji četrti  tekmovalni dan na 16. državnem prvenstvu v elektronskem pikadu. Včeraj je  v moštveni konkurenci v »C«  državne lige ligi zmagal Pikado klub Pinocchio iz Ivanjkovec, drugi je bil Pikado klub Čuki iz Velenja, tretji Alibi bar iz Ljutomera in četrti Top Gun Elrad iz Grlave. V ženski konkurenci je  moštveni  »A« ligi je zmagal Top Gun Teleing Grlava v postavi: Mojca Škafar, Mojca Mužič, Simona Durič, Urška Drvarič, Anita Antolin in Maja Klajžar. Na drugo mesto se je uvrstila Špica iz Slovenske Bistrice, tretji je bil Power team iz Makol in četrte Pikado klub Čučke iz Sežane.

V  Ormožu na 16. mednarodnem teku v polmaratonu na 21 km dolgi progi je v absolutni konkurenci zasedel drugo mesto  Danilo Magdič iz Šalinec, član Atletskega kluba Ormož. Odlični so bili pomurski tekači v  svojih starostnih kategorijah:  Štefan Buzeti iz Tekaške sekcije Radenske je bil zmagovalec, Iztok Fister iz Bakovec in Matej Gider iz Rogašovec sta bila tretja, Karli Vrbnjak iz Vidma pa je bil drugi. V ženski konkurenci je bila v svoji kategoriji druga Karin Fister iz Bakovec. V teku na 10 km se je absolutno  uvrstil na drugo mesto Dejan Preindl iz Atletskega kluba Panvita, v svoji kategoriji pa je bil najhitrejši.

Na drugi letošnji  kolesarski dirki za pokal Slovenije v Dragatušu pri Metliki  se je Luka Jablanovec član Kolesarskega kluba Tropovci  med dečki kategorije »A« uvrstil na drugo mesto. Konec tedna bosta v Pomurju dve kolesarski prireditvi. Športno društvo Team turbo Tropovci bo v soboto  29. aprila ob 12.uri pripravilo v Tropovcih  Tišinski kronometer  – dirko na čas 2017, kjer bodo kolesarji vozili na krožni progi Tropovci – Gradišče – Murski Črnci – Tropovci. V nedeljo  30.aprila ob 9.uri pa bo v Tropovcih  Kolesarski klub Tropovci, ki ga zdaj vodi predsednik Andrej Štajer,  pripravil še  8. kolesarsko dirko za pokal Občine Tišina.

V 15. .kolu pomurske lige v malem nogometu je vodilno Trnje premagalo Klub malega nogometa  mladih Odranci z rezultatom 7:2, druga na lestvici Dolnja Bistrica je  v gosteh premagala Videm s 3:1,  tretji Teleing Razkrižje pa je  pa je visoko premagal Čardo iz Martjanec  z rezultatom 9:2.

Na velikonočnem turnirju v bowlingu je  v Murski Soboti  v organizaciji Bowling kluba Lendava    med člani zmagal  Marjan Golob, ki je podrl 893 kegljev, drugi je bil Bojan Potočnik  z 888.  in tretji Zlatko Veren, ki je podrl  886 kegljev. V ženski konkurenci je zmagala Sidonija Štampar, ki je podrla 860 kegljev pred Tanjo Kőnye z 854. podrtimi keglji.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote je na Janževem Vrhu  pripravilo v spomin na vključitev Slovenije v Evropsko unijo 14. mednarodni hitropotezni šahovski turnir. Med 50. šahisti iz  Avstrije, Madžarske, Hrvaške in Slovenije je zmagal Denis Gjuran pred Borisom Kovačem oba sta zbrala po 7 točk in pol ,na tretje mesto se je uvrstil Matej Titan s pol točke zaostanka, vsi trije pa so člani Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote.