Domov

Šport in šah

13 januarja 2020 Šport


V Čakovcu  na mednarodnem lokostrelskem tekmovanju so  se odlično odrezali člani Lokostrelskega kluba Lendava.  Med veterani je s sestavljenim lokom zasedel drugo mesto Bojan Štuhec tretji pa je bil Branko Kuzma. V kategoriji dečkov je  z instinktivnim lokom zmagal Nik Komaricki, med mlajšimi dečki pa je bil zmagovalec Vasilij Vuk. S sestavljenim lokom je med mlajšimi dečki v Čakovcu zmagal Tian Kuzma, v kategoriji mlajših dečkov pa je bil tretji z ukrivljenim lokom Aljaž Bratkovič Odar vsi iz Lokostrelskega kluba Lendava.

V mednarodni ligi v dvoranskem hokeju, kjer nastopajo hokejistke iz Avstrije, Hrvaške, Slovaške in Slovenije nastopa tudi ekipa hokejistk  Moravskih Toplic. Po neodločenem izidu v prvem kolu proti avstrijskem Mödlingu so tokrat igralke Moravskih Toplic v  Liesingu pri Dunaju  premagale ekipo WAC-a z 1:0. Zmagovati zadetek  za Moravske Toplice je dosegla  Ema Vöröš.

V 8.kolu vzhodne slovenske super lige v elektronskem pikadu so igrali takole: Friend’s team Sveti Jurij – Kava bar Vila Monde Ptuj  5:12, Top Gun Gorjak Grlava –  Monroe caffe Odranci 9:8  in Slavček Gornji Slaveči – Gabrijelov barček Vučja vas 5:12, ekipa Top Gun Kiraly Grlava je bila prosta. Po 8. kolu vodi  Kava bar Vila Monde Ptuj s 17.točkami, drugo mesto si delita:  Top Gun Kiraly in Top Gun Gorjak oba iz Grlave s 16.točkami. Naslednje , 9., kolo bo na programu 24. januarja,

V 10.kolu 3. slovenske kegljaške lige, vzhod je Impol v Slovenski Bistrici premagal Lendavo s 7:1. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Urš Zadravec 595, Janez Šimon 549 in Dušan Radaković 516 kegljev.

Pri Gradu na Goričkem je bilo 14. občinsko tekmovanje v namiznem tenisu. Med mladimi igralci starimi do 18 let je zasedel prvo mesto Rene Forjanič iz Kruplivnika, drugi je bil Neo Horvat  iz Vadarec in tretji Žiga Potočni iz Dolnjih Slaveč. Med igralci starimi nad 18 let je zmagal Anton Buček od Grada, drugi je bil Edvard Gomboc iz Vidonec  in tretji Tomi Klement od Grada.

V Moravskih Toplicah je  bilo odprto  mednarodno prvenstvo Občine Moravske Toplice  v šahu na katerem je sodelovalo 42 šahistov iz Madžarske, Hrvaške in Slovenije. V absolutni konkurenci je zmagal Jernej Skuhala iz soboškega Pomgrada s 7,5 točkami, drugi je bil Marcell Borchy iz Madžarske in tretji Matej Titan iz Pomgrada oba sta zbrala po 7 točk.  Med nižjekategorniki  je  zmagal Janko Brunčič iz Ljutomera, med kadeti Lenard Libecz iz Madžarske. Pri mladincih  je zmagal Jaka Meglič  med ženskami Majda Kovač  ter med seniorji Boris Kovač vsi iz soboškega Pomgrada. Naslov prvaka Občine Moravske Toplice je v moški konkurenci osvojil Kristjan Klasinc iz Martjanec in med ženskami  Simona Novak iz Bogojine.