Domov

Šport in šah

14 januarja 2020 Šport


Slovenski nogometni trenerji so imeli minuli konec tedna v Portorožu obvezno dvodnevno izobraževanje za trenerje z najvišjimi nogometnimi licencami.. Izobraževanje je trajalo dobrih 14 ur  na njem pa  je sodelovalo kar 9 predavateljev od tega štirje iz tujine. Med predavatelji sta bila tudi nekdanji slovenski selektor dr. Zdenko Verdenik, v pogovoru  je sodeloval tudi aktualni  članski selektor Matjaž Kek – novitetah v sodniških pravilih je govoril mednarodni sodnik Matej Jug. Med 460. udeleženci  je bilo  tudi 12 trenerjev iz lendavske trenerske organizacije  med njimi štirje s Pro licenco in  24 trenerjev iz soboške trenerske organizacije od tega 17 trenerjev s Pro licenco. Osrednja pozornost je bila namenjena telesni pripravi nogometašev.

Na dvodnevnem finalu moštvenega državnega prvenstva v namiznem tenisu  za kadetinje so  na Muti mlade igralke puconske Keme pod taktirko trenerja Mirka Ungerja  med osmimi finalistkami zasedle peto mesto. Drugi dan je Kema premagala Mengeš s 5:2  in Letriko iz Vrtojbe s 5:3. Za Kemo na prvenstvu Živa Dogar osvojila  devet zmag, Ema Crnkovič  šest in Ana Gergek štiri zmage. Naslov prvakinj so osvojile igralke  Interdiskonta z Raven na Koroškem. Ta konec tedna   bo v Izoli še moštveno mladinsko namiznoteniško prvenstvo, kjer  se bodo za naslov  prvaka med osmimi finalisti borili mladinci in mladinke Keme.

V Ljutomeru je Nogometna šola Ljutomer v okviru akcije : » Moja igra je nogomet« pripravila še turnir v dvoranskem nogometu  za starostni skupini igralcev U – 15 in U – 17. Med  10.ekipami med 15 letniki je zmagala  Slovenska Bistrica, drugo je bilo Medžimurje iz Čakovca in tretji koroški Korotan. Najboljši vratar je bil Luka Flisar iz Bistrice in strelec Lovro Kregar iz Medžimurja s 6 zadetki.  Med 17 letniki je med šestimi ekipami zmagal ljutomerski Meteorplast, druga je bila ekipa Ljutomera in tretja martjanska Čarda.  Najboljša strelca sta bila  Niko Haubar in Alen Ruis iz Meteorplasta in najboljši vratar Amadej Vršič iz Ljutomera.  V soboto 18. in v nedeljo 19. januarja bo mednarodni nogometni turnir v štirih kategorijah v dvorani ekonomske šole v Murski Soboti, ki ga bo pripravil Nogometni klub Čarda.

Na 4. turnirju 3. državne lige severovzhod  v streljanju z zračno puško je v Gančanih med 11 ekipami zmagalo Strelsko društvo Kovinar iz Ormoža s 1193,5. krogi, drugo je bilo Jezero iz Dobrovnika tretji Coal Petišovci, četrto Športno strelsko društvo Murska Sobota in peto Strelsko društvo Lendava. Posamično je zmagal Kalman Balint iz dobrovniškega Jezera s 412,6. krogi sledijo pa Ivan Voljč iz Kovinarja, Žan Ferenčak iz Gančan, Ferenc Havaši iz Lendave  in Urška Kreft iz tišinskega društva.

 V Kozjem je bilo 23. posamično  državno prvenstvo osnovnih šol v šahu. Med 15 letnicami je med 33. igralkami bila Zala Casar iz Bogojine deveta, Ema Lukač deseta in Alina Lukač obe iz Osnovne šole I Murska Sobota 11.ta  vse so zbrale po pet točk. Med 12 letnicami je med 41.šahistkami  bila Eva Žlebič iz Osnovne šole Bakovci s petimi točkami 18.ta. V soboto 18. januarja ob 9.  bo v jedilnici osnovne šole I v Murski Soboti na programu še  posamično šahovsko prvenstvo za mlade iz šahovskih klubov.