V etru
Murska pesem tedna
Domov

Šport in šah

15 januarja 2020 Šport


V Šentjurju pri Celju je bil prvi letošnji pokalni plesni turnir za sezono 2020 na katerem so bile zelo uspešne tudi  članice Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote.

 V disco dancu med članicami je zasedla prvo mesto Živa Horvat, zmagovalki sta bili v plesnih parih pri članicah tudi Maja Ocvirk in Živa Horvat, med mladinkami pa je bila zmagovalka Taira Celec. Druga mesto so na  plesnem tekmovanju  v Šentjurju osvojile Maja Ocvirk, Staša Jerič in Lana Škedelj v parih, Kiara Vodišek posamično ter v dvojicah Luna Slekovec in Taira Celec. Tretji mesti sta si priplesali: Lana Škedelj in Brina Benko posamično.

Na tradicionalnem meddruštvenem turnirju v športnem karateju  v Jarenini  je  med 100 karateisti iz 10  klubov Karate klub Murska Sobota  osvojil štiri prva mesta.  V katah sta prvi mesti osvojila Nejc Oblak  in Sara Ritlop, druga sta bila Rene Ferenčak in Blaž Križanič tretje mesto pa je zasedel Luka Ferenčak.  V borbah pa sta bila zmagovalca v svojih kategorijah: Nino Ratoša in Luka  Šobak , druga mesta pa so si priborili: Nejc Oblak , Sara Ritlop, Nisa Kocet in David Tinev.

Igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci v starostni kategoriji U – 15 so na prvem turnirju zimske lige v dvoranskem nogometu v Mariboru nastopile z dvema ekipama. I. ekipa  Pomurk  je zasedla    prvo in druga ekipa četrto mesto. Za prvo žensko nogometno ekipo kategorije U – 15 so igrale: Nuša Horvat, Maša Hovnik Husar, Živa Rakovec, Teja Tkalec, Lana Tropenauer in Noelle Vilčnik ,ki so pod taktirko trenerja Primoža Rakovca dobile na turnirju v Mariboru vseh pet dvobojev.

V 9. kolu pomurske košarkarske lige je vodilno Košarkarsko društvo Nona iz Murske Sobote v gosteh premagalo Košarkarski klub Lotmerk z rezultatom 100:67. Za ekipo None je dosegel Jure Bilič rekordnih 44 točk,  za Lotmerk pa  Tadej Berce 16 točk.  Športno društvo Murska Sobota je premagalo Tropicano iz Bistrice z 78:60. Za  Mursko Soboto je Leon Zver dosegel 22 točk, za Tropicano pa Dejan Balažic 20. V tretjem srečanju je Košarkarski klub Sistemorg Beltinci   v gosteh premagal Košarkarsko društvo Ljutomer z rezultatom 65:59. Za Beltinčane je Aleš Novak dosegel 28 točk, Jernej Copot pa je dosegel 20 točk za Ljutomerčane. Po 9. kolih vodi Nona, ki ima 15 točk, drugi Lotmerk je zbral 13 točk po 12 točk pa imata Murska Sobota in Ljutomer.

V Murski Soboti je Šahovsko društvo Pomgrad iz Murske Sobote pripravilo tradicionalni mesečni hitropotezni šahovski turnir. Prvo letošnjo zmago je osvojil Denis Gjuran z 10. točkami, drugi je bil Boris Kovač, ki je zbral 6 točk na tretje mesto pa se je uvrstil Igor Kos, ki je zbral pet točk in pol.